Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Comuna Dragomirești a făcut pași importanți spre condiții de confort ca la oraș

Publicat

pe

Dragomirești este cea mai mare comună din județul Dâmbovița, dacă ne raportăm la numărul de locuitori rezultat în urma recensământului din acest an, peste 9.000. Și lucrurile nu se opresc aici. În localitatea situată pe Valea Dâmboviței, practic, ultima, din acest șirag de așezări colinare ce pornește de la nord-vest spre sud, în ultimii ani, s-au derulat proiecte socio-edilitare importante pentru întreaga comunitate. Echipa condusă de primarul Dragoș Vlădulescu a reușit să ducă la capăt o serie de investiții care asigură confortul cetățenilor și care apropie localitatea, la nivel de infrastructură, de modelul urban.

În ziua vizitei noastre la Dragomirești, edilul Dragoș Vlădulescu nu a vrut să rămânem în biroul său și să ne înșire tot ceea ce a realizat în comună, în acest an, și care sunt proiectele aflate în diferite faze de implementare. A preferat să mergem pe teren, acolo unde obiectivele au fost finalizate sau încă se mai lucrează, profitându-se de vremea frumoasă de toamnă.

Așa am ajuns în satul Mogoșești, o așezare situată la circa 7 km de satul de centru, Dragomirești. Administrația publică locală a pornit pentru oamenii care trăiesc aici un adevărat val de investiții. Printr-un proiect pe care l-a realizat și pentru care a insistat pe lângă factorii de decizie aproape trei ani pentru a fi implementat, jumătate din satul Mogoșești, aproximativ 150 de gospodării, vor dispune de gaze naturale. Chiar dacă în această perioadă prețul pentru acest tip de combustibil nu mai este tocmai unul stabil și rezonabil, gazele naturale rămân, totuși, o sursă importantă pentru asigurarea confortului și satisfacerea nevoilor în gospodăriile populației.

„În acest sat este pentru prima dată când edificăm o rețea de gaze naturale. Tocmai de aceea mai avem de așteptat puțin până se obțin toate licențele necesare în vederea punerii în funcțiune a instalației. Suntem bucuroși că am reușit să conturăm acest proiect și să-l ducem la capăt. Dar nu ne vom opri aici. Deja căutăm soluții de finanțare și pentru proiectul care va cuprinde și cealaltă jumătate a satului Mogoșești. O să-l prindem în programul de investiții pentru anul viitor și sperăm să alocăm fonduri pentru demararea lucrărilor. Satul trebuie să beneficieze în totalitate de rețea de gaze naturale”, ne-a precizat primarul Dragoș Vlădulescu.

După încheierea procedurilor de avizare, cetățenii se vor putea adresa cu cereri furnizorului de gaze naturale pentru branșarea gospodăriilor la rețea. A mai ținut primarul să ne spună că, după ce va fi racordat în totalitate la gaze naturale satul Mogoșești, va căuta soluții de prelungire a rețelei și în satul Geangoești, aflat la circa 2,5 km distanță. Este un proiect de viitor pentru care urmează, evident, să fie căutate surse de finanțare în vederea implementării.

Rămânând la acest capitol al infrastructurii de utilități, ne-a mai spus primarul Dragoș Vlădulescu că a semnat la Ministerul Dezvoltării contractul de finanțare privind realizarea rețelei de canalizare în satul Mogoșești. Este vorba despre o investiție de aproximativ 6 milioane de lei. Acest obiectiv trebuie realizat separat de investiția Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița, satul Mogoșești nefiind prins în marele proiect județean de apă și canalizare finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Rețeaua de canalizare în Mogoșești va avea o lungime de circa 4 km.

„Trebuia să găsim o soluție. Nu puteam să îi lăsăm pe oamenii care trăiesc aici, locuitori ai comunei noastre, fără utilitățile indispensabile până la urmă vieții de zi cu zi”, a adăugat Dragoș Vlădulescu.

Am ajuns în centrul satului, unde urmează să fie dat în folosință un teren de sport multifuncțional cu gazon sintetic. Se fac ultimele retușuri înainte de a fi pus la dispoziția copiilor și tinerilor din Mogoșești iubitori de mișcare și de practicarea mai multor sporturi. Vorbim despre minifotbal, tenis, handbal și volei. Este o adevărată bază sportivă, împrejmuită în totalitate și care dispune și de instalație de iluminat.

„Mai avem câteva hopuri investiționale de sărit și putem să spunem că vom pune la punct întreaga infrastructură a comunei. În viitorul apropiat, vom porni, în colaborare cu Consiliul Județean Dâmbovița, reabilitarea și modernizarea drumului dintre Mogoșești și Geangoești. Traseul are o lungime de aproximativ 2,5 km și este folosit de cetățenii comunei noastre care circulă între cele două așezări sau care vor să ajungă în satul de centru. Sperăm să ducem la capăt cât mai curând și acest proiect”, ne-a spus primarul Dragoș Vlădulescu.

Prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), inițiat de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, la Dragomirești, s-au derulat deja două proiecte a căror valoare a fost de circa 2,5 milioane de lei. Este vorba despre asfaltarea unor străzi din satele Ungureni și Dragomirești.

Am ajuns și la Ungureni. Aici se lucrează de zor la amenajarea unui loc de joacă. În câteva săptămâni, va fi dat în folosință.

Am mers apoi și în noul cartier edificat la ieșirea din sat, spre Cobia, la marginea pădurii, într-o zonă deosebit de pitorească. Drumurile de acces au fost asfaltate, cartierul dispune de rețea de iluminat public și urmează să fie realizate și celelalte utilități. Ne-a spus primarul Dragoș Vlădulescu că așteaptă să se deschidă la Ministerul Dezvoltării sesiunea de primire proiecte pentru rețele de gaze naturale. Toate cele trei cartiere pentru tineri, din Râncaciov, Decindeni și Ungureni, vor beneficia de gaze naturale.

 

Prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), primarul Dragoș Vlădulescu intenționează să construiască o pistă de bicicletă în zona Cartierului Tineretului din Decindeni (Tâmpa). Traseul va avea o lungime de 2,5 km și este destinat celor care vor să-și petreacă timpul liber într-un mod plăcut și într-un perimetru deosebit de pitoresc.

„Suntem în permanență preocupați de realizarea unor lucrări importante, utile pentru comunitatea noastră, de obiective care să asigure confort, civilizație. Cetățenii au nevoie de infrastructură rutieră, de apă, gaze naturale, canalizare, iluminat public, de locuri de joacă și terenuri de sport moderne.

Căutăm zi de zi să ne adaptăm noului, să nu pierdem nicio oportunitate investițională. Suntem bucuroși că, în curând, vor demara lucrările de construcție a rețelei de canalizare la nivelul întregii comune. Este vorba despre o rețea care măsoară aproximativ 43 de kilometri și care va fi executată cu fonduri obținute prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) gestionat de Campania de Apă Târgovişte-Dâmbovița. Sperăm ca, în cursul lunii noiembrie, să fie desemnat câștigătorul licitației, iar în decembrie să demareze lucrările”, ne-a mai precizat Dragoș Vlădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

S-a trecut la asfaltări pe cel mai mare proiect de infrastructură al CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Au început lucrările de asfaltare pe drumul județean DJ 712, Târgoviște – Șotânga – Vulcana Pandele – Brănești – Pucioasa, inclus în cel mai mare proiect de modernizare a infrastructurii rutiere implementat de Consiliul Județean Dâmboviţa cu fonduri europene nerambursabile, primul din Regiunea Sud Muntenia.

Până la acest moment, ne informează președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, au fost configurate accesele la proprietăți, au fost montate borduri și, pe anumite porțiuni, a fost amenajat sistemul de scurgere a apelor.

Valoarea investiției pe acest tronson se ridică la aproximativ 101.000.000 lei. Sunt incluse următoarele lucrări:
– Două straturi de asfalt pe 15,77 km de drum;
– 26.000 mp de trotuare;
– 18 km de șanțuri din beton;
– 1,5 km rigole de acostament;
– 8,7 km rigole carosabile acoperite;
– 2.000 de accese la proprietăți;
– Demolarea și construirea unui pod nou în Șotânga;
– Reabilitarea și modernizarea altor două poduri de pe traseu;
– Amenajarea a 36 de stații de autobuz.

Proiectul include, pe lângă DJ 712 (Pucioasa – Brănești – Vulcana-Pandele – Șotânga – Târgoviște), încă două loturi, respectiv: DJ 720 (Gura Ocniței – Ocnița) – lotul 2 și DJ 720 A (Gura Ocniței – Adânca – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A) – Lotul 3. În total – 59,8 km de drumuri județene. Valoarea totală a investiției se ridică la 64,2 milioane de euro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Școala Nr. 10 – „Radu cel Mare” va arăta ca una nou-nouță în luna septembrie

Publicat

pe

Școala Nr. 10 – „Radu cel Mare” din Târgoviște (Micro IV) face obiectul unui proiect de reabilitare, extindere și modernizare care a ajuns la acest moment la un grad de execuție de peste 70%. Fondurile au fost obținute de municipalitate prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Vorbim despre aproximativ 11 milioane de lei.

Dacă se păstrează ritmul de lucru actual, investiția va fi dată în folosință odată cu începerea noului an școlar, în luna septembrie 2024 – a precizat primarul Daniel Cristian Stan, la finalul vizitei de lucru pe care a efecuat-o pe șantier, astăzi – 12 iunie.

„Imobilul va fi termoizolat, va fi schimbată tâmplăria, vor fi schimbate geamurile, vor fi instalate surse alternative de producere a energiei, vor fi schimbate instalațiile electrice, în general, cam tot ceea ce înseamnă lucrări de anvelopare termică și instalații. Vorbim despre o unitate de învățământ care nu a cunoscut niciodată până acum lucrări importante”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

Pe lângă această investiție prin PNRR, administrația publică locală implementează la această școală și un proiect cu finanțare de la bugetul local, de aproximativ 2,5 milioane de lei, de refacere a bazei sportive și a împrejmuirii.

„Putem spune că întreaga unitate de învățământ va fi schimbată radical. Până la începutul anului școlar, finalizăm proiectul la care lucrăm în acest moment, urmând ca la baza sportivă să se intervină după reluarea procesului de învățământ. Școala Radu cel Mare a fost și dotată, pe un alt proiect, care a vizat dotarea tuturor unităților de învățământ din municipiul Târgoviște”, a declarat edilul municipiului Târgoviște.

Reamintim și faptul că, în acest moment, se lucrează la mai multe instituții de învățământ din municipiul Târgoviște, respectiv: Școală Nr. 9, Grădinița Nr. 2, Grădinița Nr. 11.

„Totodată, este în licitație și partea finală la Școala Tudor Vladimirescu, unde a trebuit să refacem integral proiectul, pentru a înlătura neconformitățile legate de structura de rezistență.

De asemenea, am semnat contractele de execuție la Grădinița Nr. 3, la Grădinița Nr. 14. În plus, avem în licitație proiecte importante precum cel de la Liceul Voievodul Mircea, cu o valoare de 45 de milioane de lei. Totodată, proiectul de la Colegiul Economic Ion Ghica, de peste 30 milioane de lei.

Avem în pregătire proiecte la Școala Vasile Cârlova, cu ambele locații, la Școala Ioan Alexandru Brătescu Voinești. Căutăm soluții de finanțare pentru Grădinița Nr. 1.

Din punctul meu de vedere, în următorii 2-3 ani, ar trebui să rezolvăm această problemă la nivelul tuturor școlilor, grădinițelor, creșelor, liceelor și colegiilor din municipiul Târgoviște”, a mai spus primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a fost însoțit în timpul vizitei pe șantierul de la Școala Nr 10 – „Radu cel Mare” de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și de directorul unității de învățământ – prof. Ovidiu Nițescu.

„Școala noastră este prima din Târgoviște, reabilitată prin PNRR. La final, vom avea o școală total transformată și nu mă refer doar la partea de reabilitare, ci și la dotări – digitalizare, mobilier etc. Această școală va fi una modernă. Vă dați seama că va crește semnificativ și calitatea educației”, a punctat și directorul Ovidiu Nițescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite