Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Comuna Dragomirești a făcut pași importanți spre condiții de confort ca la oraș

Publicat

pe

Dragomirești este cea mai mare comună din județul Dâmbovița, dacă ne raportăm la numărul de locuitori rezultat în urma recensământului din acest an, peste 9.000. Și lucrurile nu se opresc aici. În localitatea situată pe Valea Dâmboviței, practic, ultima, din acest șirag de așezări colinare ce pornește de la nord-vest spre sud, în ultimii ani, s-au derulat proiecte socio-edilitare importante pentru întreaga comunitate. Echipa condusă de primarul Dragoș Vlădulescu a reușit să ducă la capăt o serie de investiții care asigură confortul cetățenilor și care apropie localitatea, la nivel de infrastructură, de modelul urban.

În ziua vizitei noastre la Dragomirești, edilul Dragoș Vlădulescu nu a vrut să rămânem în biroul său și să ne înșire tot ceea ce a realizat în comună, în acest an, și care sunt proiectele aflate în diferite faze de implementare. A preferat să mergem pe teren, acolo unde obiectivele au fost finalizate sau încă se mai lucrează, profitându-se de vremea frumoasă de toamnă.

Așa am ajuns în satul Mogoșești, o așezare situată la circa 7 km de satul de centru, Dragomirești. Administrația publică locală a pornit pentru oamenii care trăiesc aici un adevărat val de investiții. Printr-un proiect pe care l-a realizat și pentru care a insistat pe lângă factorii de decizie aproape trei ani pentru a fi implementat, jumătate din satul Mogoșești, aproximativ 150 de gospodării, vor dispune de gaze naturale. Chiar dacă în această perioadă prețul pentru acest tip de combustibil nu mai este tocmai unul stabil și rezonabil, gazele naturale rămân, totuși, o sursă importantă pentru asigurarea confortului și satisfacerea nevoilor în gospodăriile populației.

„În acest sat este pentru prima dată când edificăm o rețea de gaze naturale. Tocmai de aceea mai avem de așteptat puțin până se obțin toate licențele necesare în vederea punerii în funcțiune a instalației. Suntem bucuroși că am reușit să conturăm acest proiect și să-l ducem la capăt. Dar nu ne vom opri aici. Deja căutăm soluții de finanțare și pentru proiectul care va cuprinde și cealaltă jumătate a satului Mogoșești. O să-l prindem în programul de investiții pentru anul viitor și sperăm să alocăm fonduri pentru demararea lucrărilor. Satul trebuie să beneficieze în totalitate de rețea de gaze naturale”, ne-a precizat primarul Dragoș Vlădulescu.

După încheierea procedurilor de avizare, cetățenii se vor putea adresa cu cereri furnizorului de gaze naturale pentru branșarea gospodăriilor la rețea. A mai ținut primarul să ne spună că, după ce va fi racordat în totalitate la gaze naturale satul Mogoșești, va căuta soluții de prelungire a rețelei și în satul Geangoești, aflat la circa 2,5 km distanță. Este un proiect de viitor pentru care urmează, evident, să fie căutate surse de finanțare în vederea implementării.

Rămânând la acest capitol al infrastructurii de utilități, ne-a mai spus primarul Dragoș Vlădulescu că a semnat la Ministerul Dezvoltării contractul de finanțare privind realizarea rețelei de canalizare în satul Mogoșești. Este vorba despre o investiție de aproximativ 6 milioane de lei. Acest obiectiv trebuie realizat separat de investiția Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița, satul Mogoșești nefiind prins în marele proiect județean de apă și canalizare finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Rețeaua de canalizare în Mogoșești va avea o lungime de circa 4 km.

„Trebuia să găsim o soluție. Nu puteam să îi lăsăm pe oamenii care trăiesc aici, locuitori ai comunei noastre, fără utilitățile indispensabile până la urmă vieții de zi cu zi”, a adăugat Dragoș Vlădulescu.

Am ajuns în centrul satului, unde urmează să fie dat în folosință un teren de sport multifuncțional cu gazon sintetic. Se fac ultimele retușuri înainte de a fi pus la dispoziția copiilor și tinerilor din Mogoșești iubitori de mișcare și de practicarea mai multor sporturi. Vorbim despre minifotbal, tenis, handbal și volei. Este o adevărată bază sportivă, împrejmuită în totalitate și care dispune și de instalație de iluminat.

„Mai avem câteva hopuri investiționale de sărit și putem să spunem că vom pune la punct întreaga infrastructură a comunei. În viitorul apropiat, vom porni, în colaborare cu Consiliul Județean Dâmbovița, reabilitarea și modernizarea drumului dintre Mogoșești și Geangoești. Traseul are o lungime de aproximativ 2,5 km și este folosit de cetățenii comunei noastre care circulă între cele două așezări sau care vor să ajungă în satul de centru. Sperăm să ducem la capăt cât mai curând și acest proiect”, ne-a spus primarul Dragoș Vlădulescu.

Prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), inițiat de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, la Dragomirești, s-au derulat deja două proiecte a căror valoare a fost de circa 2,5 milioane de lei. Este vorba despre asfaltarea unor străzi din satele Ungureni și Dragomirești.

Am ajuns și la Ungureni. Aici se lucrează de zor la amenajarea unui loc de joacă. În câteva săptămâni, va fi dat în folosință.

Am mers apoi și în noul cartier edificat la ieșirea din sat, spre Cobia, la marginea pădurii, într-o zonă deosebit de pitorească. Drumurile de acces au fost asfaltate, cartierul dispune de rețea de iluminat public și urmează să fie realizate și celelalte utilități. Ne-a spus primarul Dragoș Vlădulescu că așteaptă să se deschidă la Ministerul Dezvoltării sesiunea de primire proiecte pentru rețele de gaze naturale. Toate cele trei cartiere pentru tineri, din Râncaciov, Decindeni și Ungureni, vor beneficia de gaze naturale.

 

Prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), primarul Dragoș Vlădulescu intenționează să construiască o pistă de bicicletă în zona Cartierului Tineretului din Decindeni (Tâmpa). Traseul va avea o lungime de 2,5 km și este destinat celor care vor să-și petreacă timpul liber într-un mod plăcut și într-un perimetru deosebit de pitoresc.

„Suntem în permanență preocupați de realizarea unor lucrări importante, utile pentru comunitatea noastră, de obiective care să asigure confort, civilizație. Cetățenii au nevoie de infrastructură rutieră, de apă, gaze naturale, canalizare, iluminat public, de locuri de joacă și terenuri de sport moderne.

Căutăm zi de zi să ne adaptăm noului, să nu pierdem nicio oportunitate investițională. Suntem bucuroși că, în curând, vor demara lucrările de construcție a rețelei de canalizare la nivelul întregii comune. Este vorba despre o rețea care măsoară aproximativ 43 de kilometri și care va fi executată cu fonduri obținute prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) gestionat de Campania de Apă Târgovişte-Dâmbovița. Sperăm ca, în cursul lunii noiembrie, să fie desemnat câștigătorul licitației, iar în decembrie să demareze lucrările”, ne-a mai precizat Dragoș Vlădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: A fost semnat încă un contract de execuție în cadrul mega-proiectului de apă și canalizare

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, ne anunță despre intrarea pe linie dreaptă a încă unui proiect important pentru confortul și civilizația comunităților din Dâmbovița. Este vorba de semnarea contractului de reabilitare și extindere a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Târgoviște, Aninoasa, Șotânga și Ulmi. Valoarea acestei investiții este de aproximativ 7.400.000 de euro.

Lucrările presupun execuția a 8, 6 km de rețea distribuție apă potabilă și 443 de branșamente, precum și 19,6 km de canalizare și 639 de racorduri. De asemenea, vor fi reabilitate și retehnologizate două stații de pompare. Totodata, se vor construi patru noi stații de pompare a apei uzate și 10,2 km de conducte de refulare. Alte 1,5 km conducte de refulare vor fi reabilitate. Lucrările de execuție au ca termen de realizare 12 luni.

La Ulmi se reabilitează 5,6 km de rețea de alimentare cu apă și se vor efectua 362 branșamente. Va fi extinsă rețeaua de canalizare cu 16,2 km și se vor efectua 515 racorduri. De asemenea, vor fi construite 4 stații noi de pompare a apei uzate și se vor amenaja 10,2 km de noi conducte de refulare.

La Târgoviște se va executa extinderea rețelei de alimentare cu apă cu 1,6 km și vor fi realizate 54 branșamente. Se va extinde rețeaua de canalizare pe o lungime de 1,2 km și vor fi efectuate 26 de racorduri.

La Șotânga, se va extinde cu 1,4 km rețeaua de alimentare cu apă și se va efectua branșarea a 27 de consumatori. De asemenea, va fi extinsă rețeaua de canalizare pe o lungime de 725 m și vor fi racordate la canalizare 29 de gospodării. Se vor reabilita/retehnologiza 2 stații de pompare existente și vor fi reabilitate 1,5 km de conducte de refulare.

La Aninoasa, se va executa extinderea rețelei de canalizare cu 1,4 km și branșarea la aceasta a 69 de gospodării.

„Contractul semnat este parte a celui mai mare proiect cu fonduri europene din întreaga regiune, „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița″, prin care, cu ajutorul fondurilor europene de aproximativ 422.000.000 de euro, vom reuși să creștem gradul de confort a peste 250.000 de dâmbovițeni”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Șantier în lucru. Sală de sport în Campusul Universității Valahia din Târgoviște. VIDEO

Publicat

pe

Pe harta investițională a municipiului Târgoviște vor apărea anul acesta o serie de obiective deosebit de importante pentru viața socio-economică, educativă și culturală a urbei. Astăzi – 1 februarie 2023, reprezentanții administrației publice locale, însoțiți de conducerea Universității Valahia și de jurnaliști, s-au aflat în Campusul Universității, situat în zona de nord a municipiului, unde au demarat lucrările de construcție a unei săli de sport care va deservi instituția de învățământ superior din Târgoviște. Proiectul este finanțat prin Compania Națională de Investiții (CNI). Valoarea obiectivului pe care primarul Cristian Daniel Stan speră să îl recepționeze până la sfârșitul acestui an este de 9 milioane de lei.

„Este vorba despre o sală de sport cu 180 de locuri absolut necesară Universității Valahia, pentru că nu există o asemenea facilitate sportivă aici. Vorbim despre o investiție complexă, care cuprinde inclusiv amenajări ale aleilor, a spațiilor verzi și parcări”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

Rectorul Universității Valahia, Laura Gorghiu, a salutat inițiativa autorităților locale, demersul de a contribui, prin investiții de acest tip, la dezvoltarea învățământului superior târgoviștean, la sporirea capacităților de studiu și de pregătire.

„Cu siguranță, această investiție va aduce plus valoare universității noastre, având în vedere faptul că, în cadrul instituției noastre, avem incluse și specializările educație fizică și sport și kinetoterapie. Acest edificiu va fi de mare ajutor tuturor studenților noștri. Toți studenții vor beneficia de acest complex „, a declarat Laura Ghorghiu – rectorul Universității Valahia din Târgoviște.

A mai precizat domnia să existe în continuare o colaborare fructuoasă între UVT și administrația publică locală, pentru dezvoltarea municipiului și a mediului academic.

Primarul Cristian Daniel Stan a amintit în cadrul acestei întâlniri de lucru și de alte două obiective cu caracter sportiv care vor fi edificate pe teritoriul municipiului Târgoviște. Baza sportivă aparținând Clubului Sportiv Școalar, pentru care a fost dat ordinul de începere a lucrărilor iar execuția va demara pe 6 februarie. De asemenea, se va construi un teren de fotbal la Complexul Turistic de Natație.

„Ieri, în ședința de Consiliu Local, a fost aprobată predarea amplasamentului pentru baza sportivă de lângă Complexul Turistic de Natație. Investiția va fi realizată tot printr-o finanțare asigurată prin Compania Națională de Investiție. Acolo am avut ceva probleme în legătură cu predarea terenului. Acum am depășit aceste obstacole și sperăm ca, în curând, să pornească lucrările. Este vorba despre un teren de fotbal la dimensiuni normale, cu instalație de nocturnă, cu tribuna destul de spațioasă. Și acest complex sportiv este dedicat copiilor. Sperăm ca și acolo lucrările să se desfășoare într-un ritm susținut. Iată că vom avea în Târgoviște trei baze sportive importante, ridicate de la zero”, a mai spus Cristian Daniel Stan.

De menționat că la această vizită de lucru, alături de primarul municipiului Târgoviște și de rectorul Universității Valahia, s-au aflat administratorul public Gabriel Boriga, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și directorul administrativ al UVT – Smaranda Nistor.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats