Connect with us

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmbovița ajută antreprenorii din județ să acceseze fonduri nerambursabile

Publicat

pe

Alexandra Pîrlea - expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene CCIA Dâmboviţa

Antreprenorii din județul Dâmbovița, indiferent de forma de organizare, găsesc la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură sprijin pentru accesarea fondurilor nerambursabile. Potrivit Alexandrei Pîrlea – expert CCIA Dâmboviţa, în prima fază, nu li se percepe nicio taxă. Contractul de consultanță se va încheia în momentul trecerii la faza de scriere a proiectului.

Pentru a ajuta companiile, specialiștii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița au prezentat, săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, mai multe oportunități de finanțare în această toamnă. În primul rând, este demn de reținut faptul că este în dezbatere publică Programul HoReCa 2, care are în vedere acordarea unui ajutor de stat pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentației publice, organizării de evenimente și agențiilor de turism a căror activitate economică a fost afectată de conflictul armat din Ucraina.

De asemenea, a mai vorbit Alexandra Pîrlea – expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene la CCIA Dâmboviţa – despre componenta din Programul Național de Redresare și Reziliență dedicată sectorului privat – cercetare, dezvoltare și inovare, precum și despre două târguri naționale sub formă de expoziție cu vânzare, unul pentru meșteșuguri și artizanat, celălalt pentru branduri naționale. Pentru a putea participa, doritorii vor primi un ajutor de minimis în sumă de 2.500 lei pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare și cazare. Suplimentar, în cazul Târgului brandurilor naționale, se vor mai acorda încă 1.500 lei – cu condiția prezenței în toate zilele.

Potrivit specialiștilor CCIA Dâmboviţa, înscrierile se vor face online, cel mai probabil în luna noiembrie, urmând că târgurile să se desfășoare timp de 3-5 zile, se pare tot luna viitoare. Asta înseamnă că doritorii ar trebui să pregătească deja proiectele în baza cărora vor primi finanțarea pentru participare. Cum am spus, găsesc la Camera de Comerț Dâmbovița suportul de care au nevoie pentru înscrierea în aceste programe.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Peste 1400 de femei din Dâmbovița au fost testate gratuit pentru prevenirea cancerului de col uterin. Proiectul continuă!

Publicat

pe

Instituția Prefectului Județul Dâmbovița este partener în proiectul ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT”, alături de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu – Rusescu”, Asociația ”Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen, Fundația ”Renașterea pentru educație, sănătate și cultură” și Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN.

În acest context, astăzi – 2 februarie 2023, a fost organizat la Târgoviște, la Universitatea Valahia, un eveniment de lansare a acestui amplu demers pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în Regiunea Sud Muntenia.

„Toți cei care suntem implicați în acest proiect avem un crez, și anume, că nimic nu este mai important decât viața însăși.

Ceea ce ne-am propus să facem prin acest proiect este cu adevărat un pas spre a salva vieți, a aduce zâmbete pe fețele a mii de familii și a generaliza un comportament sănătos în societate, și anume, prevenția.

Proiectul a pornit de la o realitate statistică foarte tristă pentru țara noastră: suntem pe primele locuri la mortalitate din cauza cancerului de col uterin și pe ultimele locuri la prevenție. Nu este de mirare! Așa a fost construit sistemul nostru sanitar și modelul cultural-educațional. Am fost mai degrabă încurajați să tratăm, nu să prevenim”, a spus prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia.

Potrivit specialiștilor, România este pe primele locuri la incidența acestei boli din următoarele cauze:
– Lipsa controlului;
– Lipsa vaccinului;
– Teama de un diagnostic nefast;
– Puțini medici / cabinete, puține informații;
– Multe persoane neasigurate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Rezultatele de până acum ale proiectului „Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT” în județul Dâmbovița:

6350 – femei informate
1402 – femei testate
– Găești – 132
– Moreni -136
– Gura – Ocniței -124
– Ludești -70
– Potlogi – 68
– Răzvad -80
– Poiana -52
– Produlești -57
– Morteni- 80
– Comișani -68
– Moroeni -89
– Nucet -54
– Valea-Mare -93
– Vișina -85
– Cobia -47

De reținut faptul că programele de screening scad riscul de cancer cu 30 până la 50%, sau chiar cu 80% dacă există o regularitate, iar un cancer descoperit în fază incipientă poate fi tratat cu o rată de succes de aproape 100%.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

4,5 milioane de euro pentru cămăși de poliție pe care sindicaliștii Europol le consideră „mizerii”

Publicat

pe

Polițiștii români sunt dezamăgiți. Noile cămăși care intră în componența uniformelor sunt sub orice critică. Reprezentanții Sindicatului Europol critică piesele de vestimentație pe care le numesc niște mizerii.

„Dacă în varianta „prototip” materialele prezentate erau la limita a ceea ce ne doream noi pentru polițiști, dar net superioare față de ce am purtat timp de 20 de ani, ceea ce s-a distribuit nu are nicio legătură cu specificațiile din caietele de sarcini și cu toate acestea, au fost recepționate, plătite și distribuite polițiștilor cu titlu de „noua uniformă”.

După cum puteți constata cu ochiul liber, în loc de materialul de tip „mesh” care trebuia să fie aplicat la subraț pentru respirabilitate, firma efectiv a cusut plasă de țânțari. Dacă la cămașa de prezentare a fost prezentă țesătura de tip „ripstop”, specifică uniformelor tactice pentru creșterea rezistenței, la cămașa primită de noii polițiști lipsește cu desăvârșire, iar materialul este un soi de tercot laminat, foarte ieftin, folosit în special la salopete. Inclusiv materialul „velcro” de pe braț este un „fake” ordinar pe care nici nu se poate fixa însemnul heraldic textil. Nici măcar culoarea nu s-au obosit să o respecte, cu toate că și aceasta este o condiție de sine stătătoare în cuprinsul caietului de sarcini.

Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3.000 de complete și ne sperie faptul că urmează să se mai cheltuiască încă 70 milioane de euro pentru toți polițiștii în activitate”, au scris, pe pagina lor de Facebook, reprezentanții Europol.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats