Connect with us

ACTUALITATE

Sistem de irigații in județul Dâmbovița, mai mult pe hârtie decât în teren…

Publicat

pe

Astăzi – 27 octombrie 2022, s-a consumat încă o întâlnire a reprezentanților Guvernului în județul Dâmbovița cu șefii instituțiilor deconcentrate, din formatul tip „dare de seamă” intitulat Colegiu Prefectural. Am remarcat în toată existența democrației de după 1990 că fiecare prefect s-a zbătut, mai mult sau mai puțin, să schimbe acest tip de ședință. Să îi determine pe conducătorii instituțiilor subordonate diferitelor ministere să vină cu o altă abordare, cu un alt tip de expunere a activității desfășurate, a problematicii cu care se confruntă, nu doar cu tabeluțe, grafice, cifre, bilanțuri și alte chestii neinteresante pentru publicul larg.

O încercare de a introduce mesajul deconcentratelor pe un circuit al informației digerabile a încercat și actualul prefect, Claudia Gilia, dar se vede treaba nu prea a reușit. Culmea, indiferent cine conduce instituția, partiturile după care se cântă sunt aceleași…

Astăzi, rețineți, la sfârșitul lunii octombrie, l-am ascultat pe ing. Ion Alexandru, directorul de la Îmbunătățiri Funciare Dâmboviţa, vorbindu-ne despre irigații. Lăsând la o parte faptul că este cam târziu sau prea devreme să vorbim despre irigații, știm că în Dâmbovița cam toate sistemele de irigații sunt la pământ. Stații de pompare dezafectate și transformate în ruină, canale de desecare colmatate sau distruse cu intenție de proprietarii de terenuri. Conducte rămase îngropate sub pământ, ca relicve ale comunismului…

A marșat șeful peste îmbunătățirile funciare din Dâmbovița pe sistemul se irigații Titu-Ogrezeni, singurul rămas funcționabil în Dâmbovița. La sistemul de irigații mai apelează agricultorii din Petrești, Corbii Mari și Lungulețu. Este vorba despre vreo 3.500 hectare.

Prefectul Claudia Gilia a intervenit, rugându-l pe directorul Ion Alexandru să insiste pe lângă primarii localităților unde se practică intens agricultura, pe lângă fermieri, pentru a se organiza, pentru a se înființa asociațiile de udători. Aceste pregătiri trebuie făcute din timp, mai ales că ultimii ani s-au arătat a fi extrem de secetoși. Este dificil de rezolvat această problematică, ținând cont de faptul că filiala județeană a Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare mai are 9 angajați, cu tot cu directori!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

60 de persoane au rămas izolate la Cabana Capra, din cauza avalanșelor

Publicat

pe

60 de turiști cazați în Cabană Capra, la km 108 pe Transfăgărășan, au rămas izolați din cauza avalanșelor produse în zonă.

În sprijinul acestora, au fost mobilizate mai multe echipaje de intervenție de la ISU Argeș, cu o autofreză de zăpadă multifuncţională, o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, o autospecială de transport persoane și victime multiple, două autospeciale de primă intervenție și comandă și două microbuze.

De asemenea, au fost dislocate două șenilate de la ISU Vâlcea și ISU Olt și un UTV de la ISU Dâmbovița. La misiune participă personal din partea Salvamont Argeș, IJJ Argeș și Secția Drumuri Naționale.

UPDATE: Având în vedere că DN7C (Transfăgărășan) este închis traficului de la km 104, polițiștii din Argeș vor cerceta cum au ajuns turiștii până la Cabana Capra și vor lua măsuri. Potrivit Codului Rutier, aceștia riscă amendă din clasa III și suspendarea permisului auto pentru 60 de zile.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Vizită de încurajare în Secția de Oncologie a Spitalului Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Doamnele din conducerea OFSD Dâmbovița s-au aflat astăzi printre pacienții internați în Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, scopul vizitei fiind unul de încurajare, în contextul în care în data de 4 februarie se marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului.

Este esențial de reținut faptul că vorbim despre o afecțiune care poate fi ținută sub control și chiar vindecată, dacă este depistată la timp! Sunt așadar esențiale în investigațiile preventive.

În acest context, reamintim că în județul Dâmbovița se implementează, în această perioadă, un proiect de screening gratuit pentru cancerul de col uterin, care are în România o incidență de peste 32,3 la suta de mii de femei, mult peste media în statele Uniunii Europene, de 12,8 la suta de mii de femei – spune deputata Carmen Holban, președinta OFSD Dâmbovița.

„Este o situație mai mult decât îngrijorătoare, care necesită un efort comun pentru scăderea cât mai rapidă a numărului de cazuri de cancer de acest tip. Programele de screening sunt mai mult decât importante, fapt dovedit de scăderea drastică a cazurilor de mortalitate prin cancer de col uterin.

Este îmbucurător și faptul că, prin intermediul Unității Mobile a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, peste 1.200 de dâmbovițence din 18 localități ale județului nostru au efectuat, în mod gratuit, testul Papanicolau și HPV.

Așadar, în perioada următoare, încurajez doamnele și domnișoarele din Dâmbovița să se îndrepte către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Orășenesc Găești și Spitalul Municipal Moreni – instituții medicale afiliate acestui program, implementat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Parteneri ai acestui proiect sunt: Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats