Connect with us

ACTUALITATE

Credința și încrederea în Dumnezeu au adunat mii de oameni la resfințirea bisericii Mănăstirii Viforâta

Publicat

pe

Câteva mii de credincioși și pelerini au venit astăzi, duminică – 30 octombrie, încă de la primele ore ale dimineții, să participe la ceremonia de resfințire a bisericii Mânăstirii Viforâta aflată la câțiva kilometri distanță de municipiul Târgoviște.

Slujba de resfințire a bisericii cu hramurile  Nașterea Maicii Domnului și Sf. Mare Mucenic Gheorghe, precum și Sfânta Liturghie au fost oficiate de către Înaltpreasfinția Sa Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, împreună de un sobor de preoți și de diaconi. După consumarea acestui moment înălțător, a fost sfințită și trapeza complexului monahal care s-a aflat într-un amplu proces de modernizare și dotare.

La acest important eveniment spiritual, au fost prezenți Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, vicepreședintele Antonel Jîjîie, prefectul Claudia Gilia, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, parlamentarii PSD Titus Corlățean, Carmen Holban și Radu Popa, senatorul liberal Virgil Guran, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia – Liviu Mușat, primarul Municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, primarul comunei Aninoasa – Vlăduț Nicolae, șefi de instituții, edilii localităților învecinate cu Aninoasa.
În cuvântarea sa, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a subliniat rolul important al Mânăstirii Viforâta, ctitorie voievodală, în cadrul spiritualității noastre ortodoxe și românești, arătând că, de-a lungul secolelor, Biserica strămoșească a fost aceea care a susținut cu tenacitate aspirațiile înaintașilor noștri, a promovat și a aprofundat valorile noastre naționale, fiind fundamentul spiritual al neamului românesc.

Înaltul Ierarh a acordat „Ordinul Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești” maicii starețe Macaria Mavrodin, primarului comunei Aninoasa – Vlăduț Niculae și directorului ADR Sud Muntenia – Liviu Mușat. De asemenea, au primit diplome de recunoștință Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, arhitect Doina Petrescu, inginer Gabriela Ivănescu, inginerii Mușatescu Dumitru și Petre Cătălin și restauratorul-conservator Andi Scărlătescu.

Resfințirea bisericii Mânăstirii Viforâta, ctitorie voievodală munteană, s-a oficiat după ce, în perioada anilor 2015-2022, la inițiativa și sub îndrumarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, s-au executat importante lucrări de consolidare și de restaurare a întregului ansamblu arhitectonic.

„Astăzi, am fost martorul unui eveniment cu adevărat istoric pentru creștinii ortodocși români: slujba de resfințire a bisericii Mănăstirii Viforâta. Ceremonia săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Nifon a strâns, în jurul lăcașului, enoriași veniți pentru a se bucura de acest eveniment cu o mare însemnătate pentru viața întregului județ. Monument religios și cultural național, biserica mănăstirii, cu hramurile „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, a fost în ultimii ani, sub atenta îndrumare a Înaltpreasfinției Sale, restaurată și consolidată, așa cum merită un lăcaș la adăpostul căruia s-a scris istorie de peste 500 de ani. Îl felicit cu această ocazie și pe Vlăduț Niculae, primarul comunei Aninoasa, pentru sprijinul acordat acestui amplu proiect. Totodată, cu recunoștință, mulțumesc Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon pentru diploma înmânată, astăzi, la Viforâta. Întru mulţi şi binecuvântaţi ani, Înaltpreasfinţite Părinte Arhiepiscop și Mitropolit”, a fost mesajul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Deputatul Radu Popa, prezent la acest eveniment înălțător, a spus că, pe lângă istoria glorioasă a Mănăstirii Dealu, județul Dâmbovița se sprijină și pe Mănăstirea Domnească de la Viforâta.

„500 de ani, în vremuri grele și prea puțin prielnice creștinismului, clopotul credinței a răsunat între pereții mănăstirii. Rugăciunea înseamnă solidaritate. De aceea, m-am bucurat să văd curtea mănăstirii plină până la refuz cu oameni care cred în lumina christică. Bătrâne care se sprijineau în baston și în Crucea Domnească, femei cu copii în brațe și tineri ridicând ochii spre altar au venit la sărbătoarea bisericească de la Viforâta. Este și acesta un semn că Dumnezeu Tatăl aude toate rugăciunile. Cu fiecare biserică consolidată fizic, reclădim speranțele tuturor românilor, reabilităm relația dintre om și spiritualitate. Este, acesta, începutul drumului spre timpuri mai bune, spre vremuri de pace și de liniște”, a spus Radu Popa.

Deputata Carmen Holban a fost profund emoționată de amploarea evenimentului, de valul imens de oamenii care au venit cu inima deschisă la resfințirea Sfântului lăcaș monastic de la Viforâta.

„Pace, unitate și reconciliere. Acesta a fost mesajul transmis astăzi, la Viforâta, de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon în timpul slujbei de sfințire a bisericii mănăstirii peste care au trecut mai bine de 500 de ani. Cu binecuvântarea Sa, alături de mii de dâmbovițeni, am participat la ceremonialul care consfințește o nouă etapă în viața bisericii acestui lăcaș de cult de o valoare inestimabilă pentru creștinii ortodocși. Biserica Ortodoxă Română face parte din temelia acestui neam încercat de-a lungul istoriei sale, însă, în preajma slujitorilor ei și în umbra ctitoriilor domnitorilor creștini, ne-am păstrat identitatea națională și credința în Dumnezeu”, a scris, pe pagina sa de Facebook, deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Repară telefonul la MobileFIX! Te poți bucura de gadgetul tău în doar 30 de minute

Publicat

pe

de

Noile telefoane mobile, respectiv cele smart, sunt foarte pretențioase și nu toată lumea își permite de fiecare dată să cumpere unul nou atunci când se defectează. Se întâmplă de multe ori ce acesta să poată fi reparat, însă să nu știi unde să îl duci și astfel ajungi mereu să cumperi unul nou. Repară telefonul la unul dintre cele mai bune service-uri! Te poți bucura de gadgetul tău în doar 30 de minute! MobileFIX îți oferă acces la o gamă extinsă de servicii, iar reparațiile se fac pe loc în incinta service-ului.

Telefonul mobil este cu adevărat parte din viața noastră și, de cele mai multe ori, reprezintă o reală problemă atunci când se defectează. Atunci când acesta are probleme, foarte mulți dintre noi îl utilizează în acest fel, de teamă că nu își pot permite unul nou. Cu ajutorul specialiștilor de la MobileFIX nu trebuie să îți mai faci griji în acest sens. Telefonul va beneficia de unele dintre cele mai bune piese, de un timp de reparare scurt și de un preț pentru buzunarul tuturor. Din fericire, aici gasesti un service gsm bun pe mâna căruia să îți poți lăsa în siguranță telefonul.

În doar 30 de minute problemele telefonului tău vor fi soluționate. Tot ce trebuie să faci este să mergi la una dintre locațiile service-ului, iar dacă nu poți ajunge ai posibilitatea de a trimite telefonul prin curier. Locațiile unde poți găsi service-ul sunt în București, Cluj-Napoca, Brașov și Constanța. Specialiștii te așteaptă cu piese gata pregătite pentru ca gadgetul tău să fie reparat în cel mai scurt timp.

Garanția reparațiilor și reparații în timp util pentru gadgeturile tale

Toți clienții au parte de unele dintre cele mai bune servicii la MobileFIX, acolo unde vei găsi o echipă specializată ce îți poate soluționa problemele telefonului. Atunci când acesta este gata, clientul primește o garanție a reparației, iar în cazul în care telefonul este trimis prin curier, clientul trebuie să se asigure că totul este în regulă la primire. Va trebui să comunici faptul că telefonul funcționează perfect, imediat ce îl primești de la curier.

Reparațiile se fac în timp util, deoarece cu toții cunoaștem importanța unui astfel de dispozitiv. Totul se repară în bune condiții, cu respectarea intimității fiecărui client în parte. În acest fel, nu este necesar să cumperi un alt telefon și nici să investești foarte mult în reparații.

Costul serviciilor se știe înainte

La acest service nu vei avea probleme legate de costuri suplimentare sau de cele inexistente. Pentru a vedea care este prețul fiecărei reparații, pentru fiecare model și marcă, intra pe site-ul MobileFIX.ro.

Sunt afișate toate tipurile de reparații, împreună cu marca și modelul telefonului, alături de prețul pe care îl plătești. În acest fel, te poți decide dacă vei alege sau nu serviciile MobileFIX și dacă acestea se potrivesc bugetului tău. Specialiștii te așteaptă cu servicii de calitate, prestate în scurt timp.

Contact: contact@mobilefix.ro

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Biblioteca Județeană Dâmbovița a lansat „Cloud Library”. Ai cărțile direct pe telefon sau PC

Publicat

pe

de

Nu te desparți de telefon, dar parcă ai și citi ceva? Iubești cărțile, dar e cam greu să ajungi la bibliotecă? Vrei să răsfoiești cele mai noi apariții, dar librăria e prea departe?

Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” Dâmbovița vine în ajutorul tău cu noul serviciu Cloud Library! Instalează pe device-ul tău preferat (telefon, calculator, tabletă) aplicația Cloud Library și conectează-te cu numărul permisului tău de bibliotecă (BJDB******) atât la utilizator cât și la parolă. Acum ai o mini bibliotecă, cu zeci de titluri din zeci de domenii, pe care le poți împrumuta, citi și returna, fără să ieși din casă!

Pentru instrucțiuni de folosire suplimentare accesați:
http://www.bjdb.ro/docs/TUTORIAL%20-%20Cloud%20Library.pdf

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats