Connect with us

Dâmboviţa

Sub deviza „continuăm împreună”, Corneliu Ștefan a fost reales președinte al PSD Dâmbovița

Publicat

pe

Sala Polivalentă din Târgoviște. Peste 3.000 de cetățeni ai județului Dâmbovița, membri ai Partidului Social Democrat, au sosit pentru a participa la Conferința Județeană de Alegeri, organism democratic care a ales echipa de conducere a PSD Dâmbovița pentru următorii 4 ani. Un eveniment politic de o asemenea amploare nu s-a mai desfășurat de mulți ani la Târgoviște. O demonstrație clară a forței și unității unei filiale politice construite în numai doi ani de echipa președintelui Corneliu Ștefan.

Deviza sub care s-a derulat conferința, pe parcursul a câtorva ore, a fost „Continuăm împreună”. O organizare de excepție. Totul s-a desfășurat ceas. Chiar și sonorizarea care, de obicei, în Sala Polivalentă, nu excelează a fost una bună. Mesajele vorbitorilor au putut fi receptate de toți cei prezenți. Fond muzical, adaptat ideii de nou.

Ca și la celelalte conferințe de alegeri pentru conducerile organizațiilor PSD din Dâmbovița, și la județ nu a existat decât câte un singur candidat pe funcție. Și asta nu pentru că s-a dorit neapărat impunerea unor persoane anume, ci pentru că nu ai ce să le reproșezi celor înscriși în competiția electorală internă. Organizația a făcut performanță sub coordonarea echipei lui Corneliu Ștefan. Să vii cu alți candidați, doar, așa, pentru a respecta un percept, un protocol, ar fi fost inutil și, cu siguranță, nimeni nu și-ar fi dorit un rol de figurație.

Și mai mult decât atât! De la București a sosit, pentru a-l susține pe liderul Corneliu Ștefan, aproape întreg staff-ul de conducere al partidului. Un gest fără de precedent. S-au aflat la Târgoviște: președintele PSD Marcel Ciolacu, secretarul general – Paul Stănescu, ministrul Transporturilor – Sorin Grindeanu, ministrul Familiei – Gabriela Firea, secretarul general al Guvernului României – Marian Neacșu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Petre Daea, ministrul Finanțelor – Adrian Câciu, ministrul Culturii – Lucian Romașcanu, ministrul Economiei – Florin Spătaru, președintele PES – europarlamentarul Victor Negrescu, președintele tineretului social-democrat – Alexandru Mihai Ghighiu, președintele Consiliului Județean Ialomița – Marian Pavel, directorul ADR SUD Muntenia – Liviu Mușat, secretarul de stat , Bogdan Mândrescu, președintele Confederației Naționale Sindicale Meridian – Ion Oproiu, parlamentarii PSD de Dâmbovița – Carmen Holban, Radu Popa, Titus Corlățean, Ionuț Vulpescu, Marian Țachianu și prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia.

Corneliu Ștefan a avut un discurs sincer, echilibrat, în care a marșat, ca și până acum, pe ideea de echipă, de colaborare, transparență și comunicare. De asemenea, a vorbit liderul PSD Dâmbovița despre proiectele pe care le-a dezvoltat pentru comunitățile din județ. De la infrastructură rutieră la școli, grădinițe, baze sportive, locuri de joacă, rețele de apă, canalizare și gaze naturale. A mai făcut cunoscut celor de față Programul Județean de Dezvoltare Locală, concep și implementare unice în România.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița le-a mulțumit liderului Marcel Ciolacu și miniștrilor prezenți pentru sprijinul acordat în materializarea proiectelor elaborate. A mai precizat că echipa este foarte importantă pentru fiecare comunitate locală. Nu se poate face performanță în politică, în administrație fără echipă.

Primul invitat la microfon a fost ministrul Culturii, Lucian Romașcanu. Și-a început discursul cu o glumă cu tentă: „numele meu este Petre Daia”. Remarca arăta, de fapt, popularitatea de care se bucură ministrul Agriculturii. A spus Romașcanu, ca o învățătură de luat aminte: „toți cei care acced într-o funcție publică nu trebuie să uite că tot ce se întâmplă în politică este pentru oameni”.

Europarlamentarul Victor Negrescu s-a arata impresionat de faptul că, la Târgoviște, s-au adunat peste trei mii de oameni, într-o singură echipă, pentru PSD. „O dovadă că proiectul de modernizare a Partidului Social Democrat început de Marcel Ciolacu funcționează”, a adăugat Negrescu.

În aplauze prelungi, ca semn al simpatiei, a vorbit ministrul Petre Daea. Discurs – patriotard. Se simte că este format la școala veche a oratorilor de partid. Intonație, coloratură verbală, stil narativ și țintă precisă. A amintit ministrul Agriculturii de cele două stațiuni de cercetare din Dâmbovița. De la Nucet și Voinești, de tradiția agricolă județului. Petre Daia vrea să edifice un depozit de legume la Lungulețu, care să asigure în permanență aprovizionarea cu produse agricole a Capitalei.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, a avut un discurs mobilizator. A mărturisit edilul că niciodată echipa PSD Dâmbovița nu a fost mai unită ca acum. Și a recunoscut Cristi Stan că acest lucru se datorează președintelui Corneliu Ștefan. Secretarul general al organizației i-a asigurat pe reprezentanții conducerii centrale că, în 2024, PSD va câștiga toate alegerile. De la locale la prezidențiale.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a felicitat echipa de la Dâmbovița pentru ceea ce a realizat în doi ani de zile. Grindeanu a mulțumit președintelui Corneliu Ștefan fiindcă i-a dat un secretar de stat de valoare, pe Ionuț Săvoiu. A făcut cunoscut ministrul Transporturilor celor de față proiectele de infrastructură mare pentru județul Dâmbovița. Se va semna contractul de lucrări pentru DN 71 Bâldana-Târgoviște. De asemenea, s-a dat ordin de incepere a lucrărilor pe DN 7, sectorul Bâldana-Titu. În decembrie, se încheie procedura de licitație pentru DN 71, tronsonul Târgoviște – Sinaia.

A precizat Sorin Grindeanu, ca și ceilalți antevorbitori, că România, în 2024, are nevoie de un președinte de stânga. A spus că, de 20 de ani, țara noastră pierde, făcându-se experimente cu președinții de dreapta. „Începutul sfârșitului pentru acești domni de dreapta va începe în luna mai 2023, când prim-ministru al României va deveni Marcel Ciolacu”. Să fie deja un semnal că liderul PSD va candida la alegerile prezidențiale?

Florin Spătaru, ministrul Economiei, a vorbit despre vizitele pe care le-a întreprins în Dâmbovița, despre implicare, despre faptul că lucrurile încep să se miște în județ. La COS, la Automecanica Moreni, la Mija.

Au mai vorbit ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, și secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu. Apoi, în aplauze de simpatie, i-a fost dat cuvântul senatorului Titus Corlățean – președintele executiv al PSD Dâmbovița. Parlamentarul a mulțumit colegilor din Guvern pentru sprijinul acordat în demersurile sale politice, sociale și administrative.

Senatorul Corlățean a adus aprecieri pentru activitatea politică și administrativă președintelui Consiliului Județean – Corneliu Ștefan și primarului municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan. Parlamentarul a făcut o analiză a scrutinul electoral trecut, a deficiențelor de atunci, a ceea ce trebuie făcut pentru ca PSD să câștige în 2024 toate cele patru runde de alegeri. A mai spus senatorul că PSD trebuie să rămână partidul celor mulți.

A urcat pe podiumul special al conferinței și ministrul Familiei, Gabriela Firea, o bună stăpânitoare a discursului public. A spus că femeile din PSD nu vor privilegii, ci să fie considerate colege, să poată lucra alături de bărbații din partid pentru binele țării. A mai făcut Gabriela Firea o mărturisire interesantă prin care a arătat, de fapt, că la București nu au existat aceeași unitate și spirit de echipă ca la Dâmbovița.

„Dacă aveam, domnule președinte Corneliu Ștefan, susținerea unei echipe atât de solidare și puternice ca a dumneavoastră, eu azi eram încă primar general. Vă felicit pentru că, aici, în sală, nu au venit oameni ca pe timpuri, aduși cu forța, cu arcanul, aduși cu autocarul. Au venit oameni cu sufletul. Să ne audă pe toți, să ne asculte, să ne sfătuim. Vă felicit că aveți astfel de echipă”.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, este de obicei adeptul discursului scurt. Nici la Târgoviște nu a depășit acest barem autoimpus. Senatorul Paul Stănescu l-a felicitat pe Corneliu Ștefan pentru tot ceea ce a realizat. A felicitat echipa PSD de la Dâmbovița și și-a arătat convingerea că alegerile din 2024 vor fi câștigate de PSD.

Ultimul la cuvânt, așa cum se obișnuiește, a fost președintele Marcel Ciolacu. Și-a căutat un punct de legătură cu ideea de echipă într-o temă sportivă. A spus Ciolacu că PSD este singurul partid care ține cu România și cu românii.

„Asta este marea diferență între noi și restul. Noi suntem partidul care apărăm creștinismul în România. Noi suntem partidul care apărăm tinerii și familia”.

Marcel Ciolacu a mai spus că PSD nu avea cum să stea departe de guvernare într-o perioadă atât de dificilă prin care trecea România.

„După o criză pandemică gestionată rușinos. Uităm câteodată câte vieți au fost pierdute din neglijență, indolență, neștiință și neputință. Ne aflam în pragul unei crize sociale majore. Aveam deja o criză energetică anunțată, o criză economică și un război care se prefigura la frontiera României. Eu sunt mândru că, împreună cu colegii mei, am luat decizia de a ne implica în actul de guvernare. Cred că toți colegii care ne reprezintă în acest moment în Guvernul României nu ne-au făcut de râs”.

A mai afirmat Marcel Ciolacu că PSD va trece România cu bine de aceste crize. Că PSD este singurul partid din România capabil să gestioneze aceste crize suprapuse. Și liderul Marcel Ciolacu a accentuat ideea că, în 2024 președintele României va un politician de stânga. Șeful Partidului Social Democrat l-a felicitat pe Corneliu Ștefan pentru ceea ce a reușit să facă la Dâmbovița.

A urmat votul. Deschis. Prin ridicare de mână. Și astfel Corneliu Ștefan a obținut, pentru următorii 4 ani, mandatul de președinte al PSD Dâmbovița.

A mai fost aleasă în același mod simplu, democratic, întreaga echipă de conducere:

Titus Corlățean: prim-vicepreședintele
Cristian Daniel Stan: secretar

Zona Titu
Ionuț Săvoiu – vicepreședinte
Ionuț Bănică – vicepreședinte

Zona Găești
Luciana Cristea – vicepreședinte
Georgeta Dincă – vicepreședinte
Constantin Miu – vicepreședinte

Zona Valea Dâmboviței
Radu Popa – vicepreședinte
Mihai Istrate – vicepreședinte

Zona Fieni
Ion Pavel – vicepreședinte

Zona Pucioasa
Constantin Ana – vicepreședinte

Zona Moreni
Liviu Vasilescu – vicepreședinte
Emanuel Spătaru – vicepreședinte

Zona Băleni
Claudia Gilia – vicepreședinte
Ioan Vulpescu – vicepreședinte
Dorinel Soare – vicepreședinte

Zona Răcari
Marian Țachianu – vicepreședinte
Bogdan Tița – vicepreședinte

Zona Târgoviște
Cătălin Rădulescu – vicepreședinte

Membri
Carmen Holban – președinta Organizației de Femei
Dumitru Barbu – președintele Organizației de Seniori
Andrei Tudora – președintele Organizației de Tineret
Constantin Stroe – președintele Ligii Aleșilor Locali
Constantin Ionuț Constantin – președintele PES Dâmboviţa

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ANUNŢURI

Comuna Poiana, anunț de mediu modernizare drumuri sătești

Publicat

pe

de

Comuna Poiana anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre Agentia pentru Protectia Mediului Dambovita: nu se supune evaluarii impactului asupra mediului/ nu se supune evaluarii adecvate/ nu se supune evaluarii impactului asupra corpurilor de apa, in cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul Modernizare drumuri satesti DS 119 si DS 581, propus a se realiza in Comuna Poiana, sat Poiana, str DS119 si DS 581, judetul Dambovita.

Proiectul deciziei de incadrare si motivele care o fundamenteaza pot fi consultate la APM Dambovita din Municipiul Targoviste, str Calea Ialomitei, nr.1, judetul Dambovita, in zilele de luni – vineri, intre orele 9.00 – 16.00, precum si la urmatoarea adresa de internet http://apmdb.anpm.ro .

Publicul interesat poate inainta comentarii/ observatii la proiectul deciziei de incadrare in termen de 10 zile de la publicarea pe pagina de internet a autoritatii competente pentru protectia mediului.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Doi bătrâni din Târgoviște au fost găsiți morți în apartament

Publicat

pe

O tragedie s-a consumat, în această dimineață, într-un bloc din Micro 9, din Târgoviște. Doi bătrâni, de aproximativ 85 de ani, au fost găsiți decedați în apartamentul în care locuiau, situat pe strada Virgil Drăghiceanu, la etajul 1.

Alarma a fost dată de un fizioterapeut care venea frecvent să le facă masaj. Astăzi, bătrânii nu au răspuns la ușă. Maseorul și-a dat seama că s-a întâmplat ceva și a alertat autoritățile. La fața locului, au sosit mai multe echipaje de pompieri, SMURD și de la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița. Au reușit militarii să intre în casă, dar nu au reușit să mai facă nimic pentru cei doi soți.

Poliția a declanșat cercetările pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs decesul celor doi târgovișteni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats