Connect with us

Dâmboviţa

Ilona Teodora Tudor a fost aleasă președinte al TNL Dâmbovița

Publicat

pe

Liberalii dâmbovițeni țin ștacheta sus. Evenimentele politice pe care le organizează fac parte din arsenalul de imagine pe care partidul, trecut prin numeroase convulsii și care este acum condus de premierul Nicolae Ciucă, îl folosește pentru a demonstra că sunt o forță, că dispun de structuri și bază de cadre.

În Dâmbovița, PNL, chiar dacă nu se poate pune cu uriașul PSD, se restaurează din mers. Procesul a fost declanșat de actualul lider, Virgil Guran, și de secretarul general al organizației – Aurelian Cotinescu. Se vede că cei doi încearcă să pună capăt degringoladei din trecut, să aducă în față cadre proaspete, un alt stil de lucru.

Conferința Comitetului Județean al Tineretului Național Liberal Dâmbovița, desfășurată astăzi la Cinematograful Independența din Târgoviște, se înscrie în programul de reformulare a filialei liberale dâmbovițene. Faptul că s-a reușit să se umple cu tineri o sală de capacitatea celei de la „Independența” denotă că acum în PNL Dâmbovița se întâmplă ceva.

De remarcat că și tinerii liberali au mers cu doar un rând de candidați. Pentru fiecare funcție politică scoasă la bătaie, nu a existat decât un singur candidat. Așa cum am mai spus, este o altă formă de manifestare a democrației interne. Mai simplista și, cu siguranță, bazată pe un anumit tip de selecție. Evitarea bătăliilor electorale interne este un lucru bun, care, în afară de faptul că apără prestanța partidului și reduce mult din jocul intern, nu provoacă tensiuni care să răbufnească în afară. Totul curge linear. Nu există bisericuțe, animozități și alte tipuri de tare care pot contribui la alterarea imaginii partidului. Bine, la un moment dat, când există suficient echilibru, normalitate, astfel de acțiuni trebuie stopate, până nu se transformă organizația în ceea ce unii numesc gașcă!

Pentru funcția de președinte al Tineretului Liberal Dâmbovița a candidat și a câștigat Ilona Teodora Tudor. Votul a fost secret, exprimat la cabină, deși, ținând cont de faptul că nu existau alți candidați, se putea da și prin ridicare de mână.

Amfitrionul conferinței a fost Răzvan Bejan, proaspăt președintele al filialei PNL din Moreni. Fostul viceprimar al orașului de pe Cricov a fost școlit în ale politicii la PRO România. Cu emoții vizibile, chiar recunoscute de prezentator, Bejan a făcut față misiunii sale destul de bine.

Conferința a debutat cu proiecția unui slide de lozinci și mesaje pur politice, formule obișnuite și care au curs pe un fond muzical vibrant.

Până la alegerea oficială de astăzi Ilona Teodora Tudor a fost liderul interimar al TLN Dâmbovița, după retragerea lui Adrian Mocanu.

Discursurile seniorilor au fost de două tipuri. Sfaturi și povețe foarte profund exprimate au dat tinerilor din sală Aurelian Cotinescu – secretarul general al organizației, Adrian Chițescu – subprefectul județului și Sorin Ion – secretar de stat în Ministerul Educației. Depre politica reală, coaliție, jocuri și proiecte, le-a vorbit senatorul Virgil Guran – președintele PNL Dâmbovița.

Aurelian Cotinescu, secretarul general al PNL, a făcut apel, în discursul său, la motto-ul istoric al liberalilor „prin noi înșine”. Le-a spus tinerilor din sală că acest slogan, izvorât acum mai bine de o sută de ani, trebuie să definească modul lor de a trăi și acționa.

„Prin noi înșine pleacă de la noi, pleacă de la identitatea noastră, pleacă de la potențialul nostru. Pentru că, da, ne naștem cu un potențial enorm, avem un bagaj divin, dar depinde de noi cum ne trăim viața, depinde de noi cum atingem potențialul maxim dat de Dumnezeu. De aceea vă îndemn ca, atât în activitatea voastră de zi cu zi dar și în activitatea politică, să vă stabiliți obiective, să aveți vise, să vă gândiți la ceea ce aveți de făcut în viața. Să acceptați riscurile pentru că, fără să calculați riscurile și fără să vi le asumați, nu o să puteți niciodată să vă atingeți obiectivele. Să învățați în permanență din cărți și din viață. Să fiți dispuși să depășiți barierele impuse de societate”, a spus Aurelian Cotinescu.

A urmat la microfonul conferinței Adrian Chiran – vicepreședinte TNL la nivel național. Liderul i-a felicitat pentru implicarea lor în viața comunității, pentru faptul că sunt liberali. A vorbit despre începuturile sale în politică, pe la 14 ani, despre ceea ce trebuie făcut pentru România.

Avocatul Adrian Chițescu a continuat, apelând la amintiri și sfaturi. A spus subprefectul că politica este o profesie căreia tinerii trebuie să i se dedice, să o deprindă din mers și să o perfecționeze în fiecare zi. Politica nu se învață din teorii.

„Sunt utile școlile de vară, dezbaterile, dar politica o veți învăța pe stradă. Pe uliță, în discuții permanente cu cei din jurul vostru, în discuții în parcurile de distracție, trebuie să convingeți oamenii de valorile și de valențele principiilor liberale”.

Secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion i-a felicitat pe tinerii din sală că au ales să facă politică liberală, dar le-a sugerat fostul inspector general să fie prudenți. Politica nu le va aduce totul în viață, așa cum cred unii.

„Să nu credeți că vă puteți neglija educația, formarea și o solidă carieră profesională, sperând că toate astea vor fi înlocuite la un moment dat de ceea ce îți aduce viața politică. În politică, astăzi ești sus, mâine ești nimic, ori o carieră profesională solidă și respectul celor din jur pentru ceea ce știi să faci acolo unde îți desfășori activitatea nu pot fi înlocuite”.

Ultimul la cuvânt a fost liderul PNL Dâmbovița, Virgil Guran. Amfitrionul conferinței, tânărul Bejan, entuziasmat la maxim, a spus că nu o să înceapă prezentarea președintelui exclamând „cine este generalul?!”, așa cum a făcut Ludovic Orban odată, demult, pentru Klaus Iohannis și acum este pe tușă. Guran, după ce a urcat pe scenă, folosindu-se de aroma sa de umor ironic, a precizat că nu este general. Pe undeva, pe aproape…

Președintele PNL Dâmbovița a spus că a stat deoparte, nu s-a implicat în organizarea acestei conferințe. A vrut să vadă de ce sunt în stare tinerii. Și i-a plăcut. Folosind doza de ironie, le-a atras atenția seniorilor că vin din spate cei tineri și că ar trebui să facă ceva să se organizeze mai bine. Un indiciu că în PNL-ul mare mai sunt multe de pus la punct.

Ca de fiecare dată când prinde un microfon, Guran nu a putut să nu lanseze așa, câte o săgeată galbenă către partenerii de coaliție. Nu tare să intre adânc, dar de ținut minte. Se pare că l-a incitat mesajul transmis la conferința județeană a PSD Dâmbovița de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Un coleg de-al meu care nu îmi este nici dușman nici adversar, ne-am înțeles bine… Dar am rămas surprins când l-am auzit pe Grindeanu spunând că este începutul sfârșitului pentru dreapta. Îi transmit lui Sorin că noi suntem Partidul Național Liberal. Noi suntem cel mai vechi partid din Uniunea Europeană. Ne-am înființat în 1875, pe 24 mai, și nimeni nu a rămas pe scena politică de atunci în Uniunea Europeană. Doar noi avem acea vechime. Ceilalți s-au înființat după. Înaintașii noștri sunt cei care au făcut România Mare”, a răspuns Virgil Guran, așa, pe fondul orgoliilor politice rănite.

A mai criticat un pic colegii de coaliție care nu înțeleg ce înseamnă PNL, dar la un moment dat s-a oprit și a revenit la gânduri mai bune

„Trebuie să înțeleagă și colegii noștri de coaliție că putem construi România împreună, că nu avem altă soluție. Din păcate, nu mai sunt alte partide. Cele două trebuie să-și asume să ducă România înainte. Dar, repet, colegii noștri de coaliție, și de aici de la Dâmbovița și de la nivel național, trebuie să înțeleagă că suntem o echipă. Nu unii sunt mai egali decât alții. Când vor înțelege acest lucru, într-adevăr România poate să meargă mai bine”.

A venit și finalul conferinței. Au fost prezentați candidații pentru toate funcțiile din TNL Dâmbovița, omul și poziția, după care toată suflarea prezentă s-a aliniat, vorba vine, așteptând să primească buletinele de vot și să intre în cabine pentru a-și exprima secret opțiunea unică. Cert este că, de astăzi – 5 noiembrie 2022, Organizația Tineretului Liberal din Dâmbovița este coordonată de Ilona Teodora Tudor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Încă 180 bilete de tratament balnear pentru pensionarii din Dâmbovița

Publicat

pe

Sunt disponibile locuri în stațiunile Amara, Covasna, Olănești, Pucioasa, Sărata Monteoru, Slănic Prahova, Felix, Călimănești, Saturn, Neptun, Eforie Nord, Lacu Sărat, Sovata, Govora, Vatra Dornei, Techirghiol, Herculane, Căciulata. Biletele vor fi repartizate conform graficului afișat atât la sediul instituției, cât și pe site, în baza criteriilor de acordare.

„Perioada de intrare în stațiune este 28.07.2024 – 02.08.2024. Persoanele interesate se pot prezenta la sediu cu următoarele documente: actul de identitate, recomandarea medicală, talonul de pensie și o cerere tip (care poate fi completată direct la sediu).

Contribuția individuală a unui bilet de tratament este de 50% din cuantumul brut al pensiei, inclusiv din pensia brută acordată, dacă beneficiază de drepturi de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensie.

În cazul pensionarilor care au și calitatea de asigurat, contribuția individuală este de 50% din cuantumul brut total al drepturilor de pensie și câștigul brut de natură salarială care a constituit baza de calcul a contribuției de asigurări sociale din luna anterioară celei în care se face repartiția.

Biletul de tratament se eliberează personal titularului, pe baza actului de identitate”, se precizează într-un comunicat transmis de Casa de Pensii Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Tragedie pe Autostrada București -Pitești. Trei oameni au murit și patru au fost duși la spital

Publicat

pe

Trei oameni au murit, în această după-amiază, pe Autostrada București -Pitești, la km 72, în zona comunei Petrești, din județul Dâmbovița. În evenimentul rutier au fost implicate o autoutilitară și un TIR.

La fața locului au intervenit pompierii dâmbovițeni cu două autospeciale de stingere cu modul de descarcerare, patru echipaje SMURD, o autospecială de descarcerare și un container multirisc. Au sosit la locul tragediei și trei echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița.

Din informațiile primite de la IPJ Dâmbovița reiese că autoutilitara în care se aflau opt persoane era oprită pe banda de urgență din cauza unui defecțiuni. Neșansa a făcut ca un autocamion încărcat cu fier beton să intre în plin în mașina aflată în poziția de avarie.

În urma impactului deosebit de violent, trei persoane, cu vârste de 22, 46 și 55 de ani, au decedat. Alți patru ocupanți, două femei de 38 și 19 ani și doi minori de 11 și 14 au fost transportați la spital cu multiple politraumatisme.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite