Connect with us

Dâmboviţa

Ilona Teodora Tudor a fost aleasă președinte al TNL Dâmbovița

Publicat

pe

Liberalii dâmbovițeni țin ștacheta sus. Evenimentele politice pe care le organizează fac parte din arsenalul de imagine pe care partidul, trecut prin numeroase convulsii și care este acum condus de premierul Nicolae Ciucă, îl folosește pentru a demonstra că sunt o forță, că dispun de structuri și bază de cadre.

În Dâmbovița, PNL, chiar dacă nu se poate pune cu uriașul PSD, se restaurează din mers. Procesul a fost declanșat de actualul lider, Virgil Guran, și de secretarul general al organizației – Aurelian Cotinescu. Se vede că cei doi încearcă să pună capăt degringoladei din trecut, să aducă în față cadre proaspete, un alt stil de lucru.

Conferința Comitetului Județean al Tineretului Național Liberal Dâmbovița, desfășurată astăzi la Cinematograful Independența din Târgoviște, se înscrie în programul de reformulare a filialei liberale dâmbovițene. Faptul că s-a reușit să se umple cu tineri o sală de capacitatea celei de la „Independența” denotă că acum în PNL Dâmbovița se întâmplă ceva.

De remarcat că și tinerii liberali au mers cu doar un rând de candidați. Pentru fiecare funcție politică scoasă la bătaie, nu a existat decât un singur candidat. Așa cum am mai spus, este o altă formă de manifestare a democrației interne. Mai simplista și, cu siguranță, bazată pe un anumit tip de selecție. Evitarea bătăliilor electorale interne este un lucru bun, care, în afară de faptul că apără prestanța partidului și reduce mult din jocul intern, nu provoacă tensiuni care să răbufnească în afară. Totul curge linear. Nu există bisericuțe, animozități și alte tipuri de tare care pot contribui la alterarea imaginii partidului. Bine, la un moment dat, când există suficient echilibru, normalitate, astfel de acțiuni trebuie stopate, până nu se transformă organizația în ceea ce unii numesc gașcă!

Pentru funcția de președinte al Tineretului Liberal Dâmbovița a candidat și a câștigat Ilona Teodora Tudor. Votul a fost secret, exprimat la cabină, deși, ținând cont de faptul că nu existau alți candidați, se putea da și prin ridicare de mână.

Amfitrionul conferinței a fost Răzvan Bejan, proaspăt președintele al filialei PNL din Moreni. Fostul viceprimar al orașului de pe Cricov a fost școlit în ale politicii la PRO România. Cu emoții vizibile, chiar recunoscute de prezentator, Bejan a făcut față misiunii sale destul de bine.

Conferința a debutat cu proiecția unui slide de lozinci și mesaje pur politice, formule obișnuite și care au curs pe un fond muzical vibrant.

Până la alegerea oficială de astăzi Ilona Teodora Tudor a fost liderul interimar al TLN Dâmbovița, după retragerea lui Adrian Mocanu.

Discursurile seniorilor au fost de două tipuri. Sfaturi și povețe foarte profund exprimate au dat tinerilor din sală Aurelian Cotinescu – secretarul general al organizației, Adrian Chițescu – subprefectul județului și Sorin Ion – secretar de stat în Ministerul Educației. Depre politica reală, coaliție, jocuri și proiecte, le-a vorbit senatorul Virgil Guran – președintele PNL Dâmbovița.

Aurelian Cotinescu, secretarul general al PNL, a făcut apel, în discursul său, la motto-ul istoric al liberalilor „prin noi înșine”. Le-a spus tinerilor din sală că acest slogan, izvorât acum mai bine de o sută de ani, trebuie să definească modul lor de a trăi și acționa.

„Prin noi înșine pleacă de la noi, pleacă de la identitatea noastră, pleacă de la potențialul nostru. Pentru că, da, ne naștem cu un potențial enorm, avem un bagaj divin, dar depinde de noi cum ne trăim viața, depinde de noi cum atingem potențialul maxim dat de Dumnezeu. De aceea vă îndemn ca, atât în activitatea voastră de zi cu zi dar și în activitatea politică, să vă stabiliți obiective, să aveți vise, să vă gândiți la ceea ce aveți de făcut în viața. Să acceptați riscurile pentru că, fără să calculați riscurile și fără să vi le asumați, nu o să puteți niciodată să vă atingeți obiectivele. Să învățați în permanență din cărți și din viață. Să fiți dispuși să depășiți barierele impuse de societate”, a spus Aurelian Cotinescu.

A urmat la microfonul conferinței Adrian Chiran – vicepreședinte TNL la nivel național. Liderul i-a felicitat pentru implicarea lor în viața comunității, pentru faptul că sunt liberali. A vorbit despre începuturile sale în politică, pe la 14 ani, despre ceea ce trebuie făcut pentru România.

Avocatul Adrian Chițescu a continuat, apelând la amintiri și sfaturi. A spus subprefectul că politica este o profesie căreia tinerii trebuie să i se dedice, să o deprindă din mers și să o perfecționeze în fiecare zi. Politica nu se învață din teorii.

„Sunt utile școlile de vară, dezbaterile, dar politica o veți învăța pe stradă. Pe uliță, în discuții permanente cu cei din jurul vostru, în discuții în parcurile de distracție, trebuie să convingeți oamenii de valorile și de valențele principiilor liberale”.

Secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion i-a felicitat pe tinerii din sală că au ales să facă politică liberală, dar le-a sugerat fostul inspector general să fie prudenți. Politica nu le va aduce totul în viață, așa cum cred unii.

„Să nu credeți că vă puteți neglija educația, formarea și o solidă carieră profesională, sperând că toate astea vor fi înlocuite la un moment dat de ceea ce îți aduce viața politică. În politică, astăzi ești sus, mâine ești nimic, ori o carieră profesională solidă și respectul celor din jur pentru ceea ce știi să faci acolo unde îți desfășori activitatea nu pot fi înlocuite”.

Ultimul la cuvânt a fost liderul PNL Dâmbovița, Virgil Guran. Amfitrionul conferinței, tânărul Bejan, entuziasmat la maxim, a spus că nu o să înceapă prezentarea președintelui exclamând „cine este generalul?!”, așa cum a făcut Ludovic Orban odată, demult, pentru Klaus Iohannis și acum este pe tușă. Guran, după ce a urcat pe scenă, folosindu-se de aroma sa de umor ironic, a precizat că nu este general. Pe undeva, pe aproape…

Președintele PNL Dâmbovița a spus că a stat deoparte, nu s-a implicat în organizarea acestei conferințe. A vrut să vadă de ce sunt în stare tinerii. Și i-a plăcut. Folosind doza de ironie, le-a atras atenția seniorilor că vin din spate cei tineri și că ar trebui să facă ceva să se organizeze mai bine. Un indiciu că în PNL-ul mare mai sunt multe de pus la punct.

Ca de fiecare dată când prinde un microfon, Guran nu a putut să nu lanseze așa, câte o săgeată galbenă către partenerii de coaliție. Nu tare să intre adânc, dar de ținut minte. Se pare că l-a incitat mesajul transmis la conferința județeană a PSD Dâmbovița de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Un coleg de-al meu care nu îmi este nici dușman nici adversar, ne-am înțeles bine… Dar am rămas surprins când l-am auzit pe Grindeanu spunând că este începutul sfârșitului pentru dreapta. Îi transmit lui Sorin că noi suntem Partidul Național Liberal. Noi suntem cel mai vechi partid din Uniunea Europeană. Ne-am înființat în 1875, pe 24 mai, și nimeni nu a rămas pe scena politică de atunci în Uniunea Europeană. Doar noi avem acea vechime. Ceilalți s-au înființat după. Înaintașii noștri sunt cei care au făcut România Mare”, a răspuns Virgil Guran, așa, pe fondul orgoliilor politice rănite.

A mai criticat un pic colegii de coaliție care nu înțeleg ce înseamnă PNL, dar la un moment dat s-a oprit și a revenit la gânduri mai bune

„Trebuie să înțeleagă și colegii noștri de coaliție că putem construi România împreună, că nu avem altă soluție. Din păcate, nu mai sunt alte partide. Cele două trebuie să-și asume să ducă România înainte. Dar, repet, colegii noștri de coaliție, și de aici de la Dâmbovița și de la nivel național, trebuie să înțeleagă că suntem o echipă. Nu unii sunt mai egali decât alții. Când vor înțelege acest lucru, într-adevăr România poate să meargă mai bine”.

A venit și finalul conferinței. Au fost prezentați candidații pentru toate funcțiile din TNL Dâmbovița, omul și poziția, după care toată suflarea prezentă s-a aliniat, vorba vine, așteptând să primească buletinele de vot și să intre în cabine pentru a-și exprima secret opțiunea unică. Cert este că, de astăzi – 5 noiembrie 2022, Organizația Tineretului Liberal din Dâmbovița este coordonată de Ilona Teodora Tudor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Va fi redeschisă Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra Târgoviște. Pe scenă, „Împărăteasa Chinei”

Publicat

pe

Conducerea Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște anunță publicul iubitor de artă dramatică că, din data de 11 februarie 2023, instituția teatrală pornește din nou, cu vânt la pupa, pe mările creației artistice. Au fost trei ani de provizorat, datorați lucrărilor de reabilitare și modernizare a Sălii Mari, demers indispensabil pentru a aduce acest templu al Thaliei aproape de standardele internaționale ale conceptului de scenă și de comunicare a actorilor cu publicul în condiții de confort și civilizație.

Și nu putea fi mai potrivit decât ca intrarea în casă nouă a actorilor și a Măriei Sale Publicul să se facă cu o premieră. Vor însufleți personajele din piesa „Împărăteasa Chinei”, de Ruth Wolff, actorii Teatrului Tony Bulandra și doi colaboratori de marcă de la Teatrul Nottara din Capitală – Ada Nafrot și Tache Florescu. Spectacolul va fi pus în scenă de regizorul Alexander Hausvater. Misiunea de a crea costumele pentru acest regal artistic i-a revenit maestrului Mc Ranin – managerul Teatrului Tony Bulandra.

Așadar, pe 11 februarie, de la ora 19:00, publicul târgoviștean este invitat în casă nouă pentru a viziona, în condiții excelente, pe o scenă schimbată total, un spectacol de excepție.

„Deși adesea par să am de-a face cu trecutul, cu istoria, pentru mine acestea sunt prezentul. Ar fi prea limitativ să fiu legată de acest moment, de acest loc. Simt că existența mea este în orice clipă, în toate locurile. Chiar și iadul, și raiul. Asta pentru că simt că natura umană nu se schimbă niciodată. Atitudinile se schimbă. Suprafețele se schimbă. Trăirile esențiale, nu. Dacă există vreo temă care trece prin toate piesele mele, aceasta este tenacitatea acestor eroine, luându-și viața în propriile mâini și realizând cât mai mult din ea. Dacă există vreun subiect care este comun tuturor textelor mele, acesta este, într-o variantă sau alta, derutantul, incitantul, enervantul, inepuizabilul, impenetrabilul subiect al iubirii” – Ruth Wolff, dramaturg.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Linia de măști de la Dragomirești a clacat după trei zile de produs… rebuturi

Publicat

pe

Povestea tragi-comică a liniei de fabricație a măștilor de protecție de la Uzina Militară de la Dragomirești, județul Dâmbovița, a fost comentată în fel și chip de jurnaliști, analiști și politicieni. Fabrica de măști deschisă la nevoie și nu a produs decât un lot, câteva mii de măști neconforme.

Mașinăria de confecționat adusă de prin China nu a funcționat, conform unui document de control decât câteva zile. A produs în ziua în care s-a inaugurat linia de fabricație, în prezența membrilor Guvernului de atunci.

„Pe 29.04.2020, premierul Orban și ministrul Economiei, Virgil Popescu, tocmai inauguraseră linia de producție a măștilor FPP3. Având în vedere că mașina a funcționat doar în prezenta miniștrilor, propun să le facem biroul lângă linia de producție ca să putem salva fabrica”, a notat, pe pagina sa de Facebook, deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats