Connect with us

Dâmboviţa

Omule, nu fii nepăsător! Haide să-i facem viața un pic mai bună micuței Eva!

Publicat

pe

Eva, o copilă de nici 4 ani ce pare extrem de fericită, dar care se luptă cu o mare suferință, fiind diagnosticată la scurt timp după naștere cu fibroză chistică – afecțiune ereditară caracterizată prin probleme digestive și de respirație, infecții respiratorii de la acumularea mucusului și prin creșterea concentrației de sare din transpirație.

Din cauza bolii, singurele plimbări pe care le face Eva sunt până la spital sau până la farmacie, fiindcă oricând se poate declanșa o nouă infecție care să-i zdruncine și mai mult existența.

„Sunt foarte multe zilele când plânge, fiindcă s-a săturat de medicamente, exerciții, ace și doctori. Și, totuși, Eva este o luptătoare. Simptomele fibrozei chistice sunt date de producția de mucus lipicios, de consistență crescută, lipsa poftei de mâncare, scădere în greutate, tuse persistentă, uneori cu sânge, dificultăți de respirație, oboseală, diaree persistentă sau, dimpotrivă, constipație”, ne mărturisește Raluca – mama fetiței.

Părinții Evei fac tot ce este omenește posibil pentru copilul lor, însă, în acest moment, au nevoie de ajutor. Pur și simplu, nu mai fac față cheltuielilor! Alimentația specială a Evei necesită mulți bani. La fel, desele drumuri pe care trebuie să le facă la spital, în București și în Timișoara, plecând din comuna Malu cu Flori, județul Dâmbovița. Fibroza chistică nu poate fi vindecată, iar scopul tratamentului este de a ușura simptomele si de a reduce complicațiile prin: prevenirea și controlul infecțiilor care apar în plămâni, îndepărtarea mucusului din plămâni, tratarea și prevenirea blocajului intestinal și asigurarea unei nutriții adecvate.

Persoanele care vor să ajute pot face donații în următoarele conturi, deschise pe numele mamei – Duță Elena Raluca:
– RO87CECEB00008RON0074510 (lei)
– RO72CECEB000B2EUR1224804 (euro)

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

379 de locuri de muncă disponibile prin AJOFM Dâmboviţa

Publicat

pe

de

În baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate astăzi 379 de posturi vacante, din care: 14 pentru persoanele cu studii superioare, 282 pentru cele care s-au calificat în diferite meserii și 83 pentru muncitori necalificați.

Joburi disponibile: agent securitate, ambalator manual, brutar, confecționer articole textile, crescător păsări, croitor, îngrijitor animale, femeie de serviciu, lucrător comercial, manipulant mărfuri, tâmplar universal, contabil, cofetar, tehnician merceolog, electrician exploatare rețele electrice, patiser, vânzător, gestionar depozit, agent vânzări, conducător auto transport rutier, funcționar administrativ, ghid turism ecvestru, stivuitorist, tapițer, operator mașini – unelte comandă numerică, lucrător pentru salubrizare, ajutor bucătar, zugrav, cartonagist, bucătar, dulgher, lăcătuș mecanic, mecanic auto, fierar – betonist, ospătar, referent, șef birou, inginer mecanic, inginer rețele electrice, inspector în domeniul sănătății și securității în muncă, metodist, referent specialitate marketing, inginer rețele electrice, analist cumpărări, asistent comercial, inginer electromecanic, programator producție, analist resurse umane, inginer tehnolog metalurg, consilier juridic, muncitor necalificat în domenii de activitate precum: confecții textile și construcții.

Detalii suplimentare se pot obţine:
– site: www.anofm.ro – ajofm dambovita – locuri de muncă vacante;
– telefon: 0245.620.635.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Bărbat din Priboiu (Brănești), dispărut fără urmă!

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Secției nr. 11 Poliție Rurală Pucioasa au fost sesizați de către un cetățean cu privire la faptul că fratele acestuia, Mihail Bălașa, de 38 de ani, din Priboiu, comuna Brănești, a plecat de la domiciliu, la data de 26 ianuarie, cu gândul să se deplaseze în Belgia. Mihail ar fi contactat ultima oară familia pe 28 ianuarie. Se afla în Germania și spunea că are de gând să revină acasă.

La momentul plecării, acesta era îmbrăcat cu blugi de culoare albastră, jachetă de fâș de culoare neagră și purta pantofi sport de culoare alb-negru.

„Bărbatul are următoarele semnalmente: aproximativ 1,75 metri, 70 de kilograme, constituție atletică, păr șaten, ochi verzi, față ovală și poartă barba. Persoanele care dețin informații utile în vederea depistării bărbatului sunt rugate să sune la 112 sau să informeze cea mai apropiată unitate de poliție”, se menționează într-un comunicat transmis de IPJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats