Connect with us

Dâmboviţa

Donație importantă pentru Spitalul Municipal Moreni, obținută de directorul parcului industrial din localitate

Publicat

pe

Directorul Parcului Industrial Moreni, Gabriel Purcaru, s-a alăturat eforturilor de revitalizare a spitalului din localitate și a venit, săptămâna aceasta, cu o nouă donație importantă pentru unitatea medicală. Este vorba de frigidere, combine și lăzi frigorifice și mașini de spălat, toate obținute prin bunăvoința directorului general al Arctic SA.

„Îi mulțumesc bunului meu prieten Murat Büyükerk, care nu a stat pe gânduri, atunci când am ajuns la dânsul cu rugămintea de a ne sprijini, și a făcut tot ceea ce a fost necesar pentru ca produsele să ajungă aici în cel mai scurt timp. Sunt convins că nevoile Spitalului Municipal Moreni sunt mari și aparatura pe care am adus-o nu este suficientă, dar reprezintă un prim pas, un punct de plecare.

 

Consider că trebuie să sprijinim cum putem mai bine sistemul sanitar. Ori de câte ori va fi nevoie și voi fi solicitat, voi spune da și voi încerca să ofer ajutor. Împreună putem face lucruri bune, astfel încât pacienții să aibă parte de servicii de calitate. Precizez și că noi, doamna manager Crina Toma, doamna asistent medical Cristina Ilie, și Cătălina Rotaru – șef serviciu administrativ, am constituit o asociație, structură care din punct de vedere statutar și juridic este funcțională, prin intermediul căreia, cu siguranță, vom aduce un plus Spitalului Municipal Moreni”, a declarat Gabriel Purcaru.

La rândul său, managerul Spitalului Moreni – Crina Toma și directorul medical – Claudiu Vaszil au spus că aparatura primită înlocuiește echipamente vechi, care nu mai funcționau corespunzător. Acum însă, spitalul poate conserva alimentele în condiții optime, ceea ce înseamnă că, implicit, va crește calitatea hranei ce le este oferită pacienților.

„Nu este prima dată când domnul director Gabriel Purcaru ne sare în ajutor. S-a întâmplat de nenumărate ori, mai ales în perioada când am fost unitate medicală suport Covid, iar nevoile erau foarte mari”, a precizat Crina Toma.

Reamintim și faptul că, recent, Spitalul Municipal Moreni a trecut cu bine procedura de acreditare, un proces care a necesitat lucrări laborioase. Succesul obținut a fost posibil prin implicarea tuturor angajaților – a punctat managerul unității medicale.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Deputat Carmen Holban: Lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a participat, astăzi – 12 aprilie 2024, alături de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse – Natalia Intotero și alți colegi parlamentari, la întâlnirea organizată în cadrul Caravanei naționale „Fără bariere – Tot adevărul despre droguri”.

Evenimentul s-a dovedit a fi, consideră Carmen Holban, o experiență profundă și emoționantă, toți cei prezenți având ocazia să asculte poveștile unor persoane care au suferit din cauza consumului de droguri.

„Fiecare poveste spusă în fața tinerilor prezenți la Cinematograful „Independența” a fost o lecție de viață, un apel la conștiință și un semnal de alarmă pentru toți cei care pot fi tentați să încerce drogurile. Acum, mai mult ca oricând, lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun”, ne-a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Elevă de la Liceul Voinești, violată de mai mulți colegi de școală

Publicat

pe

Comunitatea oamenilor gospodari, pașnici, la locul lor, din Voinești, județul Dâmbovița, a fost tulburată de o veste dramatică, bulversantă. S-a aflat tocmai acum (de ce oare așa târziu?) că în luna martie, pe teritoriul localității, s-ar fi consumat două oribile abuzuri sexuale și emoționale. Protagoniștii acestor fapte reprobabile sunt patru elevi de la Liceul Tehnologic din localitate. Adolescenții, din categoria de vârstă 15 și 16 ani, sunt din Bărbulețu și Pietrari. Victime ar fi fost două eleve de la aceeași școală, fete aflate în plasament la două familii, din Pucheni și Bărbulețu. Cele două tinere prezintă și unele dizabilități.

Una dintre fapte, cea documentată sigur de anchetatori, s-ar fi consumat în perimetrul unei stații de autobuz din Izvoare-Suduleni, pe DN 72A, într-o zonă mai retrasă. Atunci, cei patru ar fi abuzat sexual o elevă de 17 ani. Fata s-ar fi dus acasă în stare de șoc. Părinții adoptivi au intrat la bănuială și, în final, au aflat ce se întâmplase.

Au fost anunțate Poliția și Protecția Copilului, instituție care are în atribuiții să supravegheze atent familiile și copiii aflați la asistenți maternali. Fata ar fi recunoscut că a fost violată de patru colegi de la liceu. Băieții au fost reținuți, apoi arestați preventiv pentru 30 de zile. Acum, s-ar afla depuși în arestul IPJ Teleorman, la Dâmbovița nemaifiind locuri în celule.

Cel de-al doilea abuz sexual s-ar fi consumat, se pare, în februarie, în toaleta școlii, victimă fiind o altă fată, care prezenta aceleași probleme de sănătate. Autorul ar fi unul dintre elevii arestați deja.

Au fost demarate și anchetele efectuate de Inspectoratul Școlar Județean și de Protecția Copilului, plus investigațiile efectuate de polițiști.

Comunicat IPJ Dâmbovița
În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Voinești, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, la data de 8 aprilie a.c., patru minori, în vârstă 15 și 16 ani, au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

Ulterior, la data de 9 aprilie, aceștia au fost prezentați magistraților, pe numele celor în cauză fiind emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Din investigațiile efectuate s-a stabilit că, în zilele de 28 și 29 martie a.c., o minoră de 17 ani, în timp ce s-ar fi aflat într-o zonă izolată din satul Suduleni, ar fi fost constrânsă de minori pentru a întreține acte de natură sexuală.

Cei patru minori sunt cercetați în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de agresiune sexuală, viol, tentativă la infracțiunea de viol, complicitate la tentativă la infracțiunea de viol, complicitate la infracțiunea de viol.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pa lângă Judecătoria Târgoviște.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite