Connect with us

ACTUALITATE

Gala „Topul firmelor”, un regal al excelenței în afaceri organizat de Camera de Comerț Dâmbovița

Publicat

pe

Gala „Topul firmelor din județul Dâmbovița”, eveniment organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița – instituție coordonată de omul de afaceri Valentin Calcan. Ediția de anul acesta s-a desfășurat la restaurantul Del Ponte din Târgoviște. Sală mare, încăpătoare pentru mulțimea de antreprenori care au venit spre a fi premiați și felicitați pentru rezultatele economice obținute în 2021. Atmosfera, față de cea de anul trecut, a fost una mai degajată, împărțită parcă în zone profesionale și de amiciție. Spațiu extins pentru socializare.

Nu au lipsit de la Gala „Topul firmelor” reprezentanții administrației publice locale și județene, politicieni, șefi ai unor instituții deconcentrate care interacționează cu mediul de afaceri. Numim aici Finanțele Publice, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă. Au răspuns invitației președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul Claudia Gilia, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, administratorul public Gabriel Boriga și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu. De asemenea, au mai fost prezenți: parlamentarii Titus Corlățean, Carmen Holban și Marian Țachianu și Virgil Guran. De precizat că la evenimentul organizat de Camera de Comerț a venit și ÎPS Nifon – arhiepiscopul și mitropolitul Târgoviștei.

Ceremonialul de înmânare a premiilor și episoadele de discurs au fost completate de momente muzicale reconfortante, în ton cu esența manifestării care a beneficiat și de un prezentator experimentat – Adriana Ion de la Centrul Cultural Dâmbovița.

Cuvântul de deschidere a aparținut președintelui Valentin Calcan. Acesta, concis, la obiect, i-a felicitat pe investitorii dâmbovițeni, pe toți cei care trudesc pe acest câmp al imprevizibilității reprezentat de afaceri, desfășurate acum într-un spațiu socio-politic și economic european nu tocmai favorabil. A spus Valentin Calcan că prezența tuturor celor invitați la Gala „Topul Firmelor” reprezintă o dovadă clară că instituția Camera de Comerț a căpătat o importanță deosebită, a devenit o punte de legătură între mediul de afaceri și celelalte autorități, un mesager al antreprenorilor, o instituție ambasador al celor care construiesc până la urmă economia, prosperitatea nației.

De menționat că în sală a fost amenajată și o expoziție atelier a elevilor de la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște.

Oficiile de acordare a primelor premii ale serii i-au revenit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița. Corneliu Ștefan a precizat că la un asemenea eveniment care se consumă o dată pe an se premiază în primul rând loialitatea întreprinzătorilor față de județul Dâmbovița. Șeful administrației județene nu a pierdut ocazia de a le da o veste bună oamenilor de afaceri dâmbovițeni. Proiectul de reabilitare și modernizare a DN 71, Bâldana-Târgoviște, a intrat în linie dreaptă, fiind desemnat câștigătorul execuției. Realizarea acestui obiectiv, a spus Corneliu Ștefan, este deosebit de importantă pentru viața socială și economică a întregului județ.

Președintele Consiliului Județean nu a uitat să menționeze și parteneriatul dintre CJD și Camera de Comerț, care a adus rezultate bune în plan comunicațional și de pregătire a unor proiecte comune, cu impact la nivelul județului, al tuturor comunităților locale. Corneliu Ștefan i-a mulțumit public președintelui Camerei de Comerț pentru faptul că a transformat această instituție, a deschis-o către mediul de afaceri, rezonează cu acesta și demonstrează că reprezintă un real sprijin pentru antreprenorii dâmbovițeni.

Nu putem trece cu vederea faptul că la acest eveniment a luat cuvântul și IPS Nifon – arhiepiscopul și mitropolitul Târgoviștei, care i-a felicitat pe oamenii de afaceri dâmbovițeni pentru rezultatele obținute, i-a îndemnat să-și ducă mai departe activitățile, pentru că de ceea ce ei realizează depinde până la urmă prosperitatea noastră, a tuturor. La finalul discursului, ÎPS Nifon a primit din partea președintelui Camerei de Comerț Valentin Calcan o plachetă, ca semn de prețuire și respect, pentru faptul că Înalt Prea Sfinția Sa este un adevărat ambasador al județului Dâmbovița pe întreg continentul european.

Clasamentul „Topul firmelor” are la bază indicatori care vizează cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și a utilizării capitalului angajat. Topul este construit pe baza unei metodologii clare, transparente și unitare la nivel național, implementată de Camerele de Comerț în toate județele țării. În județul Dâmbovița, au fost analizate 11.796 de bilanţuri financiar-contabile ale companiilor active. Dintre acestea, 1.942 de bilanțuri au intrat în competiția pentru primele 10 poziții în clasament. În ierarhia „Topul Firmelor din județul Dâmbovița 2022” s-au calificat pe prima poziție 524 de companii, pe locul al doilea 318 companii, iar cea de-a treia poziție este ocupată de 227 companii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Modificări importante în ceea ce privește decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică - inspector școlar general adjunct ISJ Dâmboviţa

Guvernul Ciucă a modificat, prin Ordonanță de Urgență, Legea educației în ceea ce privește decontarea cheltuielilor cu transportul pentru elevii școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu. Potrivit inspectorului școlar adjunct al ISJ Dâmboviţa, liberalul Dan Alexandru Tică, se va acorda o sumă forfetară în cuantum de 60 de lei/lună pentru distanța de până la 3 km, care va fi suplimentată cu 6 lei/km pentru distanțele mai mari.

„Pentru a exemplifica, în cazul unui elev care locuiește, să spunem, la 20 de kilomentri de școală, acesta va primi 60 de lei pentru primii 3 km la care se vor adăuga 6 lei pentru fiecare km dintre cei 17 rămași, rezultând un total de 162 de lei, bani pe care elevul îi primește înaintea achiziționării abonamentului. Pentru a înțelege creșterea realizată, până acum un elev ar fi primit 30 de lei pentru primii 3 km, la care se adăugau 3 lei pentru fiecare km în plus, în total 81 de lei.

Mai avem o situație, în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară, iar în acest caz, această sumă poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport. În acest caz, sumele se decontează pe baza documentelor emise de operatorii de transport”, explică inspectorul școlar adjunct Dan Alexandru Tică.

Potrivit modificărilor legislative, elevii care sunt cazați la internat sau care stau în gazdă au dreptul la decontarea a patru călătorii dus-întors/lună către localitatea de domiciliu, cât și a unei călătorii dus-întors în perioada sărbătorilor legale, pe baza documentelor de transport.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului”, un film-simbol pe care nu ar trebui să-l ratezi!

Publicat

pe

Aseară. Cinematograful Independența din Târgoviște. O premieră cinematografică. „Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului”. Un film impresionant, în care joacă și actorul Teatrului Tony Bulandra Târgoviște, Liviu Cheloiu. Spectatori mulți, dar nu destui! În vremurile Netflixului, este probabil greu să mai aduci omul în sala de cinema.

Totul pleacă de la o poveste pe care bătrânul comisar Popilian i-o relatează marelui sculptor Constantin Brâncuși, în preajma șantierului unde se înălța printre schele „Coloana Infinitului”. La final, comisarul pleacă alene, ca un vis, spre Poarta Sărutului, pregătindu-se să intre parcă într-o fantă a timpului…

Producătorii au numit pelicula a fi una istorică. Este prin esență, prin momentul dramatic surprins, prin relatarea unui eveniment unic, eroic, cu accente de patriotism. Dar, filmul nu este musai istoric, ci unul care prezintă mai multe ecuații existențiale. Tare de caracter, de nație, mult umor, ironie, moravuri, caracteriologie neaoș românească, tradiție, curajul acelea simplu, naiv. Naturalețea unei comunități care trăiește între arhaic și modern.

Eroismul născut din întâmplare și necesitate, tratat firesc, normal, ca o prelungire apărută brusc în existența de zi cu zi și căreia trebuie să îi faci față cu orice mijloace. Chiar improvizând! Vezi scena când toată suflarea orașului pune mâna pe armele uitate într-un depozit al muzeului orășenesc de vreo 40 de ani, de pe vremea războiului din 1877, și, fără nicio umbră de teamă, pornesc spre pod, pentru a opri intrarea în oraș a trupelor austro-ungare înarmate și echipate ca la carte.

Ba ca să fie complexul identității noastre complet, au luat cu ei și lăutarii. Nu să tragă cu arma, ci să cânte la instrumentele lor. Folclor, bineînțeles! Să audă nemții, printre șuierul gloanțelor, că românii au ieșit la bătălie, veseli, fără teamă, neabandonând firescul vieții, obișnuitul.

Nevoia i-a adunat acolo pe localnici, pe cercetașii în sufletul și trupurile cărora abia mijise adolescența. Eroismul lor este unul întâmplător, curat. A fost adus la pod și un tun. La fel de bătrân ca și puștile! Cu zgomotul lui, i-au speriat pe nemți. Ghiulele, lipsă!

Nu am mai văzut de mult timp un film românesc în care să fie concentrate atâtea forțe umane. Un film cu accente istorice nu poate fi realizat într-un apartament sau pe un colț de stradă sau de parc. Este nevoie de mai multe locații, figurație suficientă, decor adecvat, cazarmamentul necesar scenelor de război.

Filmul nu are un interpret principal. Un erou care duce greul de la început până la sfârșit. Aici, parcă întreaga comunitate se află în prim-plan. De la cercetași, la comisarul Popilian, oamenii din oraș, până la Fane Nebunu’ care se afla mereu cu polițiștii pe urmele sale. În final, și acesta, în mâinile nemților, unde a ajuns prin voia sa, pentru a-i abate pe cotropitori de la planurile lor, afișează o doză de patriotism…

Se poate identifica în film și o poveste de dragoste discretă, naivă, dar pe care nu s-a pedalat prea mult, pentru a nu exista o depărtare de tema centrală.

Un joc actoricesc impresionant l-au avut cei doi frați, Emanuel și Robert Cercelaru. Dezinvolți, netrădând nici un firicel de emoție. Erau din acea lume veche și îmbâcsită de metehne. Spirite libere, deschise, dornice de aventură. Așteptau războiul ca pe o curiozitate, ca pe o formă prin care poți consuma energia tinereții.

După film, în aplauzele publicului, pe scena de la „Independența” au urcat actorul Liviu Cheloiu, regizorul Silviu Tripăduș și frații Emanuel și Robert Cercelaru, care au interpretat, cu o naturalețe și o stăpânire de sine impecabilă, rolurile lui Grigore și Aristică. Băieți simpli, caractere modeste, chiar timizi. Nu afișau deloc dezinvoltura din film. Comportament tipic actoricesc. Când nu sunt acolo, în mediul și în aerul lor, unde se pot manifesta, sunt oameni tăcuți, care se strecoară discret prin viață și atât.

Regizorul Silviu Tripăduș și Liviu Cheloiu au povestit publicului despre „facerea” acestui film. Cum a pornit de la o poveste publicată într-o carte pentru copii din România anilor 70. Au dezvăluit câteva întâmplări inedite, comice, petrecute pe platou sau în locațiile de filmare. Tripăduș a mai spus că seria dedicată cercetașilor nu de oprește aici, vor mai urma altele.

Distribuția filmului
Liviu Cheloiu: Comisarul Popilian
Emanuel Cercelaru: Grigore
Robert Cercelaru: Aristică
Catalina Romanet: Polina
Daniel Nuță: Fane Nebunu’
Mihai Tuca: Crusher of Transylvania
Radu Botar: Dragoș Stroie
Regia: Sergiu Prodan și Silviu Tripăduș.

Urmărește programul pentru luna decembrie 2022 la Cinematograful „Independența” din Târgoviște și nu rata filmul „Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului”!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats