Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Ai taxe și impozite restante către Primăria Titu? Nu rata scutirea de la plata majorărilor de întârziere!

Publicat

pe

Primăria Titu, județul Dâmbovița, le reamintește contribuabililor persoane fizice și juridice faptul că, potrivit Hotărârilor Consiliului Local Titu Nr. 65/31.03.2022 și Nr. 153/14.09.2022, pot beneficia de scutire de la plata majorărilor de întârziere aferente taxelor și impozitelor restante dacă îndeplinesc următoarele condiții:

PERSOANE FIZICE

– sting integral, până la data de 20.12.2022, obligațiile fiscale constând în impozite și taxe locale restante sau dacat au fost stinse integral înainte de data intrării în vigoare a HCL Nr. 65/31.03.2022.

– depun cerere la sediul Primăriei Titu, la Biroul Taxe și Impozite Locale, pentru a beneficia de aceste facilități, până la data de 20.12.2022, inclusiv.

Atenție! Dacă o persoană fizică are mai multe tipuri de obligații către bugetul local al Orașului Titu și face plata integrală numai pentru un anumit impozit sau taxă, procedura de scutire de la plată se va aplica numai pentru majorările aferente respectivului impozit local sau taxă locală.

FIRME
– sting integral, până la data de 31.12.2022, obligatiile fiscale constând în impozite și taxe locale restante la 30.09.2022 sau dacă acestea au fost stinse înainte de data intrarii în vigoare a HCL Nr. 153/14.09.2022.

Dacă societatea achită integral doar un singur tip de taxă și impozit restant, scutirea de la plata majorărilor de întârziere se va aplica proporțional doar pentru acesta.

– depun cerere în acest sens, justificată temeinic, la Biroul Taxe și Impozite Locale din cadrul Primăriei Titu, până la data de 31.12.2022, însoțită de următoarele documente:
a) codul unic de înregistrare fiscală (copie);
b) actul de constituire / statutul societății (copie);
c) situațiile financiare pentru perioada de referință (anul curent și ultimii doi ani fiscali anteriori);
d) documente justificative care să ateste achitarea obligațiilor de plată principale;
e) o declarație pe propria răspundere, dată de reprezentantul legal al societății beneficiare, în formă scrisă și autentificată la notar, prin care certifică faptul că societatea comercială / cooperatistă nu se află în stare de insolvență, lichidare sau dizolvare, afacerea să nu fie condusă de un administrator sau lichidator judiciar, să nu aibă restricții asupra activităților sale comerciale, iar acestea să nu fie puse la dispoziția creditorilor;
f) o declaraţie pe propria răspundere, dată de reprezentantul legal al societății beneficiare, în formă scrisă și autentificată la notar, prin care beneficiarul certifică faptul că societatea nu a făcut obiectul unei decizii a Comisiei Europene / Consiliului Concurenței / furnizor de ajutor de stat / de minimis, de recuperare a unui ajutor de stat / de minimis sau, în cazul în care a făcut obiectul unei astfel de decizii, aceasta a fost deja executată și creanța a fost integral recuperată;
g) o declaraţie pe propria răspundere, dată de reprezentantul legal al societății beneficiare, în formă scrisă și autentificată la notar, în care să se indice expres faptul că societatea nu desfășoară activități exceptate de prezenta schemă, nici ca sector de activitate principal și nici ca sector de activitate secundar;
h) o declaraţie pe propria răspundere, dată de reprezentantul legal al societății beneficiare, în formă scrisă și autentificată la notar, privind orice alt ajutor de minimis primit pe perioada de referință (anul curent și ultimii doi ani fiscali anteriori).
i) declarație privind apartenența la întreprinderea unică (structura întreprinderii unice din care face parte beneficiarul), cu precizarea eventualelor ajutoare care le-au fost acordate acestora.

Notă: Declarațiile notariale pe propria răspundere pot fi prezentate separat sau pot fi cuprinse într-un singur înscris.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în grafic la Școala Gimnazială Specială Târgoviște

Publicat

pe

În această perioadă, se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Speciale din municipiul Târgoviște, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, prin Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu vicepreședintele Luciana Cristea și administratorul public Cristian Avanu, au vizitat astăzi, 29 noiembrie 2022, șantierul școlii speciale din Micro 5. Șeful administrației județene a fost mulțumit de stadiul lucrărilor, remarcând faptul că, în doar câteva luni, imaginea de nou este puternic vizibilă.

Investiția se ridică la aproximativ 8.000.000 de lei, din care 6.000.000 de lei – fonduri europene nerambursabile, iar 2.000.000 de lei sunt asigurate de Consiliului Județean Dâmbovița.

Ne-a precizat președintele CJD că, pe tot parcursul iernii, se va lucra la amenajările interioare. La final, copiii care primesc aici o educație specială vor beneficia de 29 de săli de clasă, 13 cabinete moderne, 4 ateliere, respectiv: tâmplărie, mecanic, croitorie și unul pentru desprinderea activităților gospodărești. Instituția de învățământ special va mai avea în structură trei spații pentru activități specifice: sală multisenzorială, metodică și pentru kinetoterapie. Vor mai avea elevii la dispoziție două laboratoare, de informatică și multimedia, și o bibliotecă. Termenul de finalizare al lucrărilor este 31 decembrie 2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a pregătit un spectacol-surpriză fără precedent în deschiderea Târgului de Crăciun. VIDEO

Publicat

pe

La Târgoviște, Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, odată cu aprinderea iluminatului festiv. Astăzi – 29 noiembrie, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația locală a pregătit pentru acest moment un spectacol-surpriză fără precedent în oraș.

Târgul va fi localizat în Piața Tricolorului, Piața Mihai Viteazul și Parcul Mitropoliei, unde vor exista standuri cu produse specifice sărbătorilor de iarnă și concerte de colinde. De asemenea, a mai spus edilul, au fost pregătite foarte multe activități pentru copii, începând cu parada lui Moș Crăciun, în data de 16 decembrie.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats