Connect with us

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Ce treabă are președintele Klaus Iohannis cu problemele din economie?

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa, într-o postare pe pagina sa de Facebook, și-a exprimat mirarea pentru faptul că șeful OMV PETROM, Alfred Stern, a venit în România și s-a dus grăbit la Palatul Cotroceni pentru a purta discuții cu președintele Klaus Iohannis despre investițiile pe care această multinațională le derulează în România. Radu Popa nu își explică ce se ascunde în spatele acestei vizite. Ce treabă are șeful statului cu problemele din economie?

„De ce șeful OMV, șeful ENEL, șeful Schweighofer și mulți alții cu probleme și interese economice se văd cu Klaus Werner Iohannis, în condițiile în care președintele României, atât cât e ăsta, nu are atribuții economice în fișa postului? De ce nu s-a întâlnit cu premierul? Cu ministrul Energiei? Cu ministrul Economiei? Ce s-ar fi întâmplat dacă, să spunem, toți acești mari șefi de companii, când au venit în România, se vedeau cu vreun lider politic fără atribuții economice? În felul acesta se infirmă zvonurile potrivit cărora Klaus Werner Iohannis îl protejează pe Virgil Popescu, iar acesta este singurul care poate să-l demită”, a precizat Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Dâmboviţa

Bărbat din Malu cu Flori dispărut de acasă, găsit în șoc termic termic într-o livadă

Publicat

pe

Efective sporite de polițiști, jandarmi, pompieri dar și voluntari au participat, ieri – 30 noiembrie 2022, la o misiune de căutare a unei persoane dispărute de la domiciliu în data de 28 noiembrie.

Un bărbat de 52 de ani, din Malu cu Flori, județul Dâmbovița, a plecat de acasă. Familia a alertat autoritățile după ce au văzut că acesta nu mai apare.

După aproximativ 3 ore de căutări, cetățeanul a fost găsit într-o livadă. A fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital întrucât se afla în șoc termic și prezenta arsuri de gradul 1 și 2 pe brațe și pe picioare.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Modificări importante în ceea ce privește decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică - inspector școlar general adjunct ISJ Dâmboviţa

Guvernul Ciucă a modificat, prin Ordonanță de Urgență, Legea educației în ceea ce privește decontarea cheltuielilor cu transportul pentru elevii școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu. Potrivit inspectorului școlar adjunct al ISJ Dâmboviţa, liberalul Dan Alexandru Tică, se va acorda o sumă forfetară în cuantum de 60 de lei/lună pentru distanța de până la 3 km, care va fi suplimentată cu 6 lei/km pentru distanțele mai mari.

„Pentru a exemplifica, în cazul unui elev care locuiește, să spunem, la 20 de kilomentri de școală, acesta va primi 60 de lei pentru primii 3 km la care se vor adăuga 6 lei pentru fiecare km dintre cei 17 rămași, rezultând un total de 162 de lei, bani pe care elevul îi primește înaintea achiziționării abonamentului. Pentru a înțelege creșterea realizată, până acum un elev ar fi primit 30 de lei pentru primii 3 km, la care se adăugau 3 lei pentru fiecare km în plus, în total 81 de lei.

Mai avem o situație, în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară, iar în acest caz, această sumă poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport. În acest caz, sumele se decontează pe baza documentelor emise de operatorii de transport”, explică inspectorul școlar adjunct Dan Alexandru Tică.

Potrivit modificărilor legislative, elevii care sunt cazați la internat sau care stau în gazdă au dreptul la decontarea a patru călătorii dus-întors/lună către localitatea de domiciliu, cât și a unei călătorii dus-întors în perioada sărbătorilor legale, pe baza documentelor de transport.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats