Connect with us

Dâmboviţa

Elevi de la Școala 4 Moreni, vizită de studiu în Portugalia

Publicat

pe

13 elevi de la Școla Gimnaziale Nr. 4 Moreni, județul Dâmbovița, au participat luna trecută la activități de învățare în Portugalia, fiibd prezenți la orele de curs alături de copiii de la Agrupamento de Escolas Tomás Cabreira, Faro. De asemenea, au fost organizate workshop-uri (ex. Capcanele tehnologiei digitale, Cunoașterea tradițiilor locale), cursuri de kayak și diferite vizite culturale, toate incluse în Proiectul Erasmus+ „Educație școlară – mobilitate de studiu de scurtă durată. Cei 13 elevi din Moreni au fost însoțiți de două cadre didactice.

În urma acestei deplasări, au fost însușite următoarele lecții:
• Prezentarea în limba portugheză, franceză și spaniolă;
• Argumentarea opiniilor personale în limba engleză;
• Modalități de gestionare a emoțiilor și de lucru colaborativ;
• Simulatoare de procese fizice și chimice;
• Noțiuni de geologie;
• Calcule cu procente, fracții, numere raționale;
• Exerciții de dezvoltare personală;
• Exprimarea emoțiilor prin artă;
• Jocuri sportive variate;
• Lecții de dans;
• Stiluri arhitecturale locale și de interpretare a acestora;
• Elemente de istorie și geografie locală;
• Tradiții culturale portugheze.

Urmează acum ca cei 13 elevi participanți să le transmită colegilor lor de la Școala Nr. 4 Moreni, prin diferite activități ce vor fi organizate pe parcursul acestui an școlar sub coordonarea echipei de proiect, toate aceste lecții învățate în Portugalia – ne-a spus prof. Norica Ilie.

Mădălina Zamfir

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Șofer băut a plonjat cu mașina în râul Dâmbovița

Publicat

pe

Accident rutier, în această după-amiază, în comuna Brezoaele, județul Dâmbovița. Un șofer în vârstă de 38 de ani a pierdut controlul asupra direcției mașinii, a părăsit partea carosabilă și a plonjat de pe un pod în râul Dâmbovița.

La fața locului au acționat două echipaje de pompieri, de la Titu și Răcari, și o ambulanță SMURD. Bărbatul a fost găsit pe malul apei, reușind să se autoevacueze din autoturism. Era rănit ușor, dar tot a necesitat transportul la spital – ne informează ISU Dâmbovița.

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Se continuă cercetările pentru a se stabili cu exactitate toate împrejurările în care s-a produs acest accident rutier.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Veteran de război din Gura Ocniței, sărbătorit cu prețuire la împlinirea vârstei de 101 ani

Publicat

pe

Atent până la ultimul detaliu la viața comunității, la lucrurile bune și rele cu care se confruntă cetățenii, fiindu-le alături la bine dar și la necaz, primarul comunei Gura Ocniței, Sorin Vasile Ioniță, poate reprezenta un model de urmat pentru mulți edii care, după ce „prind” mandatul, uită care sunt rosturile lor în obște. Devin simpli funcționari care lucrează mașinal, preferând să rămână prinși în șabloanele reci ale unei funcții trecătoare.

Zilele trecute, edilul Sorin Vasile Ioniță a mers cu inima deschisă la un fiu al comunei, veteran de război. Printre puținii care ne-au mai rămas, monumente vii, de neprețuit, ale unor vremuri făcătoare de istorie și destin.

Constantin Georgescu a împlinit 101 ani. Primarul comunei Gura Ocniței, însoțit de mai mulți colaboratori, i-a urat veteranului sănătate și viață tot mai lungă, apoi i-a oferit o diplomă de onoare „pentru serviciul său neobosit și sacrificiul adus pentru apărarea țării noastre”.

„Să prețuim oamenii care au contribuit la binele societății noastre, cât sunt încă în mijlocul nostru. La mulți ani, domnule Georgescu Constantin”, a fost mesajul primarului Sorin Vasile Ioniță.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats