Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Loc de joacă modern pentru copiii din Hulubești, construit în centrul comunei

Publicat

pe

Anul 2022 se încheie într-un context al reușitelor investiționale pentru autoritățile de la Hulubești, dar mai ales pentru cetățenii comunei, ca principali beneficiari. Primarul Ion Cursureanu, sprijinit financiar de Consiliul Județean Dâmbovița, a definitivat într-un timp record lucrările la un loc de joacă pentru copii. Valoarea investiției este de 573.779,77 lei, din care 243.434,21 lei reprezintă aportul administrației județene.

Obiectivul este amplasat în centrul așezării, chiar în imediata apropiere a Căminului Cultural, instituție aflată și ea prinsă într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Pe o suprafață de 540 mp au fost instalate figurine pe arc, balansoar, carusel rotativ, trei leagăne cu câte două locuri, cățărătoare cu plasă, căsuță cu cățărătoare, pergolă rustică cu masă (foișor), băncuțe și coșuri de gunoi.

Spațiul de joacă a putut să fie materializat, așa cum am spus, și prin contribuția CJ Dâmbovița, respectiv prin inițiativa de succes a președintelui Corneliu Ștefan materializată și intitulată Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), proiect unic în România până în acest moment și care a reprezentat o reușită. Administrațiile publice locale, prin accesarea acestui program, au reușit să pornească și să finalizeze o serie de obiective de infrastructură locală. Vorbim despre drumuri, locuri de joacă, parcuri, trotuare, terenuri de sport etc.

Astăzi – 28 decembrie 2022, la inaugurarea locului de joacă de la Hulubești, alături de edilul Ion Cursureanu și de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, s-au aflat: administratorul județului- Cristian Avanu, deputata Carmen Holban, primarii de la Gura Foii, Crângurile, Ludești, Valea Mare și Cobia, consilieri locali și cetățeni ai comunei.

„Mă bucur că un nou proiect derulat prin PJDL se încheie astăzi cu bine în comuna Hulubești. Și în acest an s-au realizat investiții orientate spre nevoile comunităților locale. Construirea acestor obiective a fost posibilă prin proiecte de reabilitare, modernizare și întreținere de drumuri, construirea de baze sportive și amenajarea de terenuri de sport, construirea de dispensare medicale, realizarea de rețele de alimentare cu apă și canalizare și construirea de poduri.

Am inițiat acest program pentru dâmbovițeni, iar contractele ce s-au derulat și care urmează a se derula în perioada 2021 – 2024, în cadrul programului de referință pentru dezvoltarea locală la nivel județean – PJDL, program coordonat și implementat de Consiliul Județean Dâmbovița în asociere sau parteneriat cu unitățile administrativ-teritoriale, vor contribui la dezvoltarea localităților dâmbovițene.

Îl felicit pe domnul primar și echipa dumnealui pentru că au dus la bun sfârșit acest proiect, atât de așteptat de copiii din comuna Hulubești”, a fost mesajul transmis de președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

De precizat că, din totalul celor 105 obiective de investiții aprobate în anul 2021 și 2022, prin PJDL 1 și PJDL 2, au fost finalizate 28 de proiecte. Suma totală decontată pentru realizarea acestora a fost de 27.500.000 lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Băleni, proiecte de anvergură pentru prezent și viitor

Publicat

pe

Băleni este o comună renumită, epicentrul legumiculturii din județul Dâmbovița. Un pol al hărniciei și perfecțiunii într-o îndeletnicire transmisă din tată-n fiu. Un leagăn al tradiției muncii pământului, păstrat cu sfințenie. Dar nu despre agricultura și oamenii care rezonează cu glia vreau să vorbim acum, ci despre elementele care sprijină comunitatea, care contribuie la dezvoltarea localității, la echilibrul socio-economic: administrația publică locală.

Truditorilor din Băleni le trebuie asigurate servicii publice ca la carte și o infrastructură pe măsură. Efortul lor trebuie să fie în pas cu confortul și civilizația. De atingerea acestor obiective trebuie să se ocupe administrația. Și, după cum am văzut, la Băleni se mișcă lucrurile. Primarul Florea Mușat ne-a asigurat de acest lucru. Edilul este printre puținii din județ care revine în funcția de primar. Concetățenii săi au considerat, după prestația predecesorilor, că trebuie să-l aducă înapoi. Și l-au adus. Florea Mușat este la al doilea mandat din partea a doua a carierei sale în administrație. Și performează. Zeci de proiecte de inters local se află în diferite stadii de implementare. Nu le inventariem și nu facem o înșiruire. Am ales doar câteva, cu impact maxim asupra dezvoltării comunității.

Curtea conacului boieresc Băleanu a devenit un loc unde trecutul se contopește plăcut cu prezentul, cu necesarul vremurilor noastre. Aici, administrația locală a edificat o grădiniță cu program prelungit, una dintre cele mai mari din județ. Lucrările au fost efectuate în procent de peste 85%. Instituția dispune de săli de clasă, dormitoare, sală de mese, bucătărie, grupuri sanitare, spații de joacă etc. Aici vor deprinde primele taine ale lumii, ale comunicării sociale peste 300 de copii.

În aceeași incintă cu vibrații istorice, a fost ridicat și dispensarul medical. Îl numim așa conform obiceiului, dar clădirea arată ca un adevărat centru medical. Obiectivul dispune de opt cabinete, săli de tratamente, sală de așteptare pentru pacienți, grupuri sanitare. Mai este un singur hop de trecut până la darea în folosință. Conectarea imobilului la rețeaua de energie electrică. Se așteaptă de luni de zile avizele necesare. Primarul Florea Mușat este optimist și speră ca dispensarul să fie inaugurat până la jumătatea lunii martie.

În aceeași curte se lucrează de zor la atelierele mecanice, investiția intră în componența Liceului Tehnologic din localitate. Îți vine greu să crezi că, pe vremurile acestea, mai sunt finanțate astfel de capacități destinate pătrunderii în tainele unei meserii. Dar, uite că la Băleni se poate! În cele șase săli unde vor fi instalate strunguri, freze, alte tipuri de mașini-unelte și vor fi aduse tot soiul de scule, elevii vor deprinde meseriile de mecanic, tractorist, șofer, strungar, profesiuni care au cam dispărut din practica educațională deși pe piața muncii este mare nevoie de meseriași. Florea Mușat este mândru că a reușit o asemenea performanță care, probabil, îi va influența și pe alții.

„Suntem o comună în care îndeletnicirea principală este agricultura, legumicultura. La noi, fiecare bucățică de pământ este lucrată în sistem intensiv, aduce plus valoare. În toate aceste activități sunt utilizate continuu mijloace mecanice, tractoare, mașini de plantat, pentru aplicarea tratamentelor, de recoltat, instalații de irigat performante. Pentru folosirea acestora, întreținerea și reparațiile necesare, este nevoie de mecanici bine pregătiți, de tractoriști, de șoferi. Tocmai cu treaba asta vor fi deprinși elevii în cadrul atelierelor noastre. Pregătim meseriași”, ne-a precizat primarul Florea Mușat.

Într-o localitate cu tradiție este nevoie și de un spațiu în care energiile artistice, creatoare, să se manifeste. Pentru a asigura condiții acestor manifestări, căminul cultural din localitate va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Fondurile – 2,2 milioane de lei vor fi asigurate de la bugetul local.

În ultimii ani, traficul rutier în comuna Băleni este deosebit de aglomerat. Pe lângă autovehiculele deținute de localnici, în comună intră și foarte multe autotrenuri venite din toate colțurile țării. Acestea preiau zilnic marfă de la depozitele de legume. Pentru a diminua aglomerația de pe arterele rutiere din sat, a fost gândit un proiect de realizare a unei centuri ocolitoare. Lucrările vor fi finanțate prin Programul Național „Anghel Saligny”. Valoarea obiectivului propus este de 16,4 milioane de lei. Șoseaua de centură a comunei Băleni va avea o lungime de 13,2 km. Proiectul se află în procedura de licitație. Drumul va porni de la intersecția spre satul Mărcești, comuna Dobra, va parcurge câmpul din partea de sud-vest a comunei, va traversa drumul județean spre Nucet și se va conecta cu DJ Târgoviște-Băleni-Cornești, la ieșire din localitate.

Și mai are un obiectiv de realizat edilul Florea Mușat. Vrea un sediu nou de primărie la Băleni, care să fie în ton cu dezvoltarea comunei și cu noile cerințe europene în materie de administrație publică locală. Investiția are o valoare de 3,9 milioane de lei și se va derula prin Compania Națională de Investiții (CNI). Construcția va fi edificată pe amplasamentul actualului imobil. Pe perioada lucrărilor, activitatea autorităților locale se va desfășura în alte locații.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Școala nr. 4 Moreni este refăcută aproape de la zero și modernizată

Publicat

pe

Se lucrează din plin pentru reabilitarea, extinderea și modernizare Școalii Gimnaziale nr. 4 Moreni.

„Proiectul se încadrează în graficul de execuție stabilit de municipalitate cu constructorul. Această investiție publică foarte importantă pentru sistemul de învățământ din localitatea noastră este finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional şi are o valoare de 14.015.976,92 lei, din care partea de cofinanţare a municipalităţii morenare este de 2%”, ne-a precizat primarul Constantin Dinu.

Lucrările constau în modernizarea infrastructurii existente (Corp C1 școală), construirea unei noi săli de sport (cu anexe, grupuri sanitare, vestiare şi duşuri), sală de şedințe pentru consiliul elevilor, spaţii administrative, împrejmuire şi amenajare spaţii exterioare.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats