2022 a fost un an de reașezare în matca normalității pentru Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, după cei doi ani de pandemie care au bulversat sistemul medical românesc și i-au pus pe cei care îi coordonează activitatea față-n față cu neprevăzutul.
Dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, sprijinit de întrega sa echipă de colaboratori, de medici, asistenți, infirmeri, personal auxiliar și de cel mai important partener – Consiliului Județean Dâmbovița, sub egida căruia funcționează din punct de vedere administrativ spitalul, a ținut în permanență sub atentă observație întregul flux din această instituție. Ba mai mult, dr. Claudiu Dumitrescu pledează pentru inovație în sistemul medical, pentru asigurarea unor condiții optime de investigații, tratament, cazare și hrană pentru pacienți. Pe unele paliere a reușit, pentru altele implementarea continuă. Exemplu. În Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște a fost introdus sistemul PACS privind circuitul imaginilor radiologice computerizate nivelul întregii unități. Medicul curant are posibilitatea de a urmări rapid această investigație, care îi este furnizată prin acest sistem imediat ce a fost efectuată. Rezultatul: un răspuns imediat la cazuistica afecțiunilor, diagnosticare și tratament.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, împreună cu conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, au căutat să atragă la Târgoviște medici noi, pentru absolut toate specialitățile deficitare. În ultimii ani, s-a simțit enorm lipsa de cadre, cu efect negativ asupra calității actului medical, pornind de la timpii mari de așteptare, mai ales în cadrul Secției Primiri Urgențe, și până la imposibilitatea de a realiza anumite investigații, pacienții fiind transferați în special către spitalele din Capitală. Din punctul de vedere al atragerii de medici, 2022 a fost o reușită. Schema personalului de specialitate a fost reechilibrată, iar procesul de recrutare a doctorilor tineri, dornici de a profesa într-o unitate dotată corespunzător continuă. Aproape toate departamentele au beneficiat de această infuzie de medici.

La ultima conferință de presă a anului 2022, managerul spitalului – dr. Claudiu Dumitrescu și directorul medical Ioana Radu au venit însoțiți de încă două tinere medici specializați în chirurgie vasculară și hematologie, care au început deja să producă minuni în cadrul unității, efectuând intervenții pentru care pacienții erau transferați la București.
Și pornind de la investiția umană care rămâne cea mai importantă, fiindcă nu faci nimic fără medici și asistenți cu aplecare, cu har și știință, am ajuns și la cea mai importantă componentă imediată și în conexiune directă cu factorul uman: baza tehnico-medicală, spațiile destinate procesării actului medical. Și, în Dâmbovița, există și la acest capitol elemente de unicitate la nivel național. După cum a precizat managerul Claudiu Dumitrescu, având sprijinul nemijlocit al Consiliului Județean, în mod direct prin implicarea președintelui Corneliu Ștefan, la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, sunt în derulare simultan trei investiții majore. Extinderea, modernizarea și dotarea Departamentului Primiri Urgențe, construirea noului Ambulatoriu, unde vor fi găzduite cabinete de investigații dotate corespunzător, și extinderea și modernizarea Secției Cardiologie. Aici, după definitivarea lucrărilor, va fi instalat un angiograf, dispozitiv de investigații cardiologice indispensabil pentru specialiști pentru diagnosticarea, intervenția și tratarea unor afecțiuni. Este o premieră istorică pentru Dâmbovița.

Lista cu realizările anului 2022 la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște este lungă. Managerul Claudiu Dumitrescu a făcut o expunere-sinteză a celor cu valoare de unicat. Până la urmă, într-o unitate medicală care se ocupă cu salvarea vieților omenești orice investiție cât de mică este importantă și are rolul și valoarea ei în tot acest circuit.
La Dâmbovița, conducerea spitalului a reușit să mențină funcțională Secția Neurologie, pusă în pericol de a fi închisă din cauza lipsei de cadre. Compartimentul este deservit acum de trei medici. O ușurare pentru pacienții cu afecțiuni neurologice, întrucât nu mai este nevoie să fie transferați în alte unități medicale. Ba mai mult, ca semn de recunoaștere în peisajul medical, la Neurologie Târgoviște sunt aduși și bolnavii din Prahova, întrucât Secția Neurologie de la Județeanul din Ploiești nu mai funcționează.
Încă o reușită a conducerii Spitalului Județean Dâmbovița, care se menține în acest top de cel puțin patru ani, este faptul că unitatea medicală a încheiat anul cu excedent bugetar. Adică, vistieria spitalului nu este goală, așa cum se întâmplă de obicei pe la mai toate spitalele. Ba, chiar există și un profit. Acest fapt nu numai că va ține spitalul târgoviștean pe linia de plutire, dar va permite și o funcționare corespunzătoare, bazată în primul rând, așa cum s-a văzut, pe inovație, pe schimbare în folosul pacienților.
Continuându-se pe aceeași linie a atragerii de medici tineri dornici de promovare, de afirmare, de autodepășire în sfera profesională, prin dotările de excepție realizate și cele care urmează, Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște poate deveni o unitate de elită a sistemului medical românesc.

Urmărește Incomod Media și pe Google News