Connect with us

ACTUALITATE

Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, singurul din țară cu trei construcții în derulare!

Publicat

pe

2022 a fost un an de reașezare în matca normalității pentru Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, după cei doi ani de pandemie care au bulversat sistemul medical românesc și i-au pus pe cei care îi coordonează activitatea față-n față cu neprevăzutul.

Dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, sprijinit de întrega sa echipă de colaboratori, de medici, asistenți, infirmeri, personal auxiliar și de cel mai important partener – Consiliului Județean Dâmbovița, sub egida căruia funcționează din punct de vedere administrativ spitalul, a ținut în permanență sub atentă observație întregul flux din această instituție. Ba mai mult, dr. Claudiu Dumitrescu pledează pentru inovație în sistemul medical, pentru asigurarea unor condiții optime de investigații, tratament, cazare și hrană pentru pacienți. Pe unele paliere a reușit, pentru altele implementarea continuă. Exemplu. În Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște a fost introdus sistemul PACS privind circuitul imaginilor radiologice computerizate nivelul întregii unități. Medicul curant are posibilitatea de a urmări rapid această investigație, care îi este furnizată prin acest sistem imediat ce a fost efectuată. Rezultatul: un răspuns imediat la cazuistica afecțiunilor, diagnosticare și tratament.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, împreună cu conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, au căutat să atragă la Târgoviște medici noi, pentru absolut toate specialitățile deficitare. În ultimii ani, s-a simțit enorm lipsa de cadre, cu efect negativ asupra calității actului medical, pornind de la timpii mari de așteptare, mai ales în cadrul Secției Primiri Urgențe, și până la imposibilitatea de a realiza anumite investigații, pacienții fiind transferați în special către spitalele din Capitală. Din punctul de vedere al atragerii de medici, 2022 a fost o reușită. Schema personalului de specialitate a fost reechilibrată, iar procesul de recrutare a doctorilor tineri, dornici de a profesa într-o unitate dotată corespunzător continuă. Aproape toate departamentele au beneficiat de această infuzie de medici.

La ultima conferință de presă a anului 2022, managerul spitalului – dr. Claudiu Dumitrescu și directorul medical Ioana Radu au venit însoțiți de încă două tinere medici specializați în chirurgie vasculară și hematologie, care au început deja să producă minuni în cadrul unității, efectuând intervenții pentru care pacienții erau transferați la București.

Și pornind de la investiția umană care rămâne cea mai importantă, fiindcă nu faci nimic fără medici și asistenți cu aplecare, cu har și știință, am ajuns și la cea mai importantă componentă imediată și în conexiune directă cu factorul uman: baza tehnico-medicală, spațiile destinate procesării actului medical. Și, în Dâmbovița, există și la acest capitol elemente de unicitate la nivel național. După cum a precizat managerul Claudiu Dumitrescu, având sprijinul nemijlocit al Consiliului Județean, în mod direct prin implicarea președintelui Corneliu Ștefan, la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, sunt în derulare simultan trei investiții majore. Extinderea, modernizarea și dotarea Departamentului Primiri Urgențe, construirea noului Ambulatoriu, unde vor fi găzduite cabinete de investigații dotate corespunzător, și extinderea și modernizarea Secției Cardiologie. Aici, după definitivarea lucrărilor, va fi instalat un angiograf, dispozitiv de investigații cardiologice indispensabil pentru specialiști pentru diagnosticarea, intervenția și tratarea unor afecțiuni. Este o premieră istorică pentru Dâmbovița.

Lista cu realizările anului 2022 la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște este lungă. Managerul Claudiu Dumitrescu a făcut o expunere-sinteză a celor cu valoare de unicat. Până la urmă, într-o unitate medicală care se ocupă cu salvarea vieților omenești orice investiție cât de mică este importantă și are rolul și valoarea ei în tot acest circuit.

La Dâmbovița, conducerea spitalului a reușit să mențină funcțională Secția Neurologie, pusă în pericol de a fi închisă din cauza lipsei de cadre. Compartimentul este deservit acum de trei medici. O ușurare pentru pacienții cu afecțiuni neurologice, întrucât nu mai este nevoie să fie transferați în alte unități medicale. Ba mai mult, ca semn de recunoaștere în peisajul medical, la Neurologie Târgoviște sunt aduși și bolnavii din Prahova, întrucât Secția Neurologie de la Județeanul din Ploiești nu mai funcționează.

Încă o reușită a conducerii Spitalului Județean Dâmbovița, care se menține în acest top de cel puțin patru ani, este faptul că unitatea medicală a încheiat anul cu excedent bugetar. Adică, vistieria spitalului nu este goală, așa cum se întâmplă de obicei pe la mai toate spitalele. Ba, chiar există și un profit. Acest fapt nu numai că va ține spitalul târgoviștean pe linia de plutire, dar va permite și o funcționare corespunzătoare, bazată în primul rând, așa cum s-a văzut, pe inovație, pe schimbare în folosul pacienților.

Continuându-se pe aceeași linie a atragerii de medici tineri dornici de promovare, de afirmare, de autodepășire în sfera profesională, prin dotările de excepție realizate și cele care urmează, Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște poate deveni o unitate de elită a sistemului medical românesc.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Vizită de încurajare în Secția de Oncologie a Spitalului Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Doamnele din conducerea OFSD Dâmbovița s-au aflat astăzi printre pacienții internați în Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, scopul vizitei fiind unul de încurajare, în contextul în care în data de 4 februarie se marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului.

Este esențial de reținut faptul că vorbim despre o afecțiune care poate fi ținută sub control și chiar vindecată, dacă este depistată la timp! Sunt așadar esențiale în investigațiile preventive.

În acest context, reamintim că în județul Dâmbovița se implementează, în această perioadă, un proiect de screening gratuit pentru cancerul de col uterin, care are în România o incidență de peste 32,3 la suta de mii de femei, mult peste media în statele Uniunii Europene, de 12,8 la suta de mii de femei – spune deputata Carmen Holban, președinta OFSD Dâmbovița.

„Este o situație mai mult decât îngrijorătoare, care necesită un efort comun pentru scăderea cât mai rapidă a numărului de cazuri de cancer de acest tip. Programele de screening sunt mai mult decât importante, fapt dovedit de scăderea drastică a cazurilor de mortalitate prin cancer de col uterin.

Este îmbucurător și faptul că, prin intermediul Unității Mobile a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, peste 1.200 de dâmbovițence din 18 localități ale județului nostru au efectuat, în mod gratuit, testul Papanicolau și HPV.

Așadar, în perioada următoare, încurajez doamnele și domnișoarele din Dâmbovița să se îndrepte către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Orășenesc Găești și Spitalul Municipal Moreni – instituții medicale afiliate acestui program, implementat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Parteneri ai acestui proiect sunt: Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Peste 5.000 de euro la hectar, ajutor de stat pentru cultivatorii de tutun!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: publika.md)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a început procesul de autorizare la plată a ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic, pentru anul de cerere 2022. Plățile se efectuează în lei, la cursul valutar de 4,9490 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2022.

În județul Dâmbovița, au aplicat pentru ANT 1 – culturi în teren arabil – 17.826 de fermieri, ANT 4 – tutun – 1 fermier, ANTZ 7 – sector lapte bovine – 336 fermieri, ANTZ 8 – sector carne bovine – 1.194 fermieri, ANTZ 9 – ovine / caprine – 361 fermieri, ne informează Centrul APIA.

Valoarea plafonului la nivel național este de 223.998.200 euro, se asigură de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și a fost repartizată astfel:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats