Connect with us

ACTUALITATE

Ține cont! Gripa poate fi învinsă prin prevenție, măsuri stricte și colaborare

Publicat

pe

Nu ne confruntăm cu COVID-ul, cel puțin oficial, dar ne luptăm cu gripa. Se pare, un virus mutant care creează mari probleme. Numărul cazurilor înregistrate la nivel național crește de la o zi la alta. Autoritățile nu au declarat stare de epidemie care, după cum precizează deputata Carmen Holban – membră în Comisia pentru Sănătate și Familie din Parlamentul României, ar fi impus luarea unor măsuri privind izolarea și carantinarea persoanelor afectate. Deocamdată, suntem în stare de alertă epidemică.

„Ministrul Sănătății, prof. universitar dr. Alexandru Rafila consideră că experiența COVID poate fi evitată prin luarea unor măsuri de prevenție, colaborare și recomandări de care trebuie să țină cont instituțiile statului, producătorii și distribuitorii de medicamente, mediul privat și, nu în ultimului rând, cetățenii”, a precizat Carmen Holban.

La inițiativa ministrului Alexandru Rafila, pentru controlul și reducerea cazurilor de gripă, sistemul medical românesc, producătorii și distribuitorii de medicamente au fost angrenați într-un program care să îndepărteze pericolul luării unor măsuri dure, care să ne reamintească de pandemie.

„S-a hotărât înființarea și organizarea centrelor de evaluare, care stau la dispoziția celor cu simptome ușoare sau medii. În acest fel, Unitățile de Primiri Urgențe nu vor fi aglomerate și blocate. Interzicerea exportului de medicamente specifice în tratamentul gripei. Informarea populației despre beneficiile medicamentelor alternative. Asigurarea stocurilor necesare de către producătorii și distribuitorii de medicamente, printr-un flux bidirecțional al comunicării și al informării. De asemenea, este absolut necesară colaborarea tuturor entităților cu Ministerul Educației astfel încât cursurile școlare să decurgă în cele mai bune condiții”, a mai adăugat deputata PSD Carmen Holban.

Reprezentanții Ministerului Sănătății recomandă ca, în această perioadă, să fie evitată aglomerația și îmbulzeala în spațiile închise. Dacă acest lucru nu se poate realiza din varii motive, trebuie folosite măștile de protecție.

„Igiena mâinilor este foarte importantă, la fel ca și folosirea batistelor de unică folosință în caz de tuse sau strănut. Consultarea medicului de familie sau a cadrelor medicale din centrele de evaluare de la nivel județean la apariția simptomelor. Nu în ultimul rând, vaccinarea antigripală are rezultate foarte bune. Am văzut cât de mult a fost afectată educația copiilor de cei doi ani de pandemie și restricțiile impuse de aceasta. Așadar, trebuie pus accent pe prevenție și pe responsabilitatea fiecăruia dintre noi.

În fiecare instituție de învățământ trebuie realizat un triaj zilnic. Sunt recomandate măștile de protecție pentru personalul din învățământ și, eventual, pentru elevi. Părinții trebuie să fie informați asupra simptomelor pentru a nu aduce la școală copiii bolnavi. Unitățile de învățământ trebuie să poată asigura materiale de dezinfecție a mâinilor și suprafețelor. Clasele de curs trebuie aerisite periodic. Elevii, dar și cadrele didactice trebuie să folosească batistele de unică folosință în caz de tuse sau strănut.

De asemenea, pentru evitarea blocajelor la nivelul unitățile sanitare este necesar efectuarea triajul zilnic al personalului și purtarea echipamentului de protecție de către acesta. Programul de vizite al rudelor și prietenilor pacienților trebuie readaptat. Stocurile de antivirale trebuie să fie suficiente. Personalul unităților sanitare trebuie să fie vaccinat antigripal.Se impune asigurarea stocurilor de dezinfectate, a materialelor de protecție și a celor antiseptice”, a spus deputata Carmen Holban – membră în Comisia pentru Sănătate și Familie din Parlamentul României.

Aceleași măsuri de control și prevenție trebuie luate și în cadrul societăților comerciale, a unităților de producție și a celor care asigură diferite servicii către populație.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Va fi redeschisă Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra Târgoviște. Pe scenă, „Împărăteasa Chinei”

Publicat

pe

Conducerea Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște anunță publicul iubitor de artă dramatică că, din data de 11 februarie 2023, instituția teatrală pornește din nou, cu vânt la pupa, pe mările creației artistice. Au fost trei ani de provizorat, datorați lucrărilor de reabilitare și modernizare a Sălii Mari, demers indispensabil pentru a aduce acest templu al Thaliei aproape de standardele internaționale ale conceptului de scenă și de comunicare a actorilor cu publicul în condiții de confort și civilizație.

Și nu putea fi mai potrivit decât ca intrarea în casă nouă a actorilor și a Măriei Sale Publicul să se facă cu o premieră. Vor însufleți personajele din piesa „Împărăteasa Chinei”, de Ruth Wolff, actorii Teatrului Tony Bulandra și doi colaboratori de marcă de la Teatrul Nottara din Capitală – Ada Nafrot și Tache Florescu. Spectacolul va fi pus în scenă de regizorul Alexander Hausvater. Misiunea de a crea costumele pentru acest regal artistic i-a revenit maestrului Mc Ranin – managerul Teatrului Tony Bulandra.

Așadar, pe 11 februarie, de la ora 19:00, publicul târgoviștean este invitat în casă nouă pentru a viziona, în condiții excelente, pe o scenă schimbată total, un spectacol de excepție.

„Deși adesea par să am de-a face cu trecutul, cu istoria, pentru mine acestea sunt prezentul. Ar fi prea limitativ să fiu legată de acest moment, de acest loc. Simt că existența mea este în orice clipă, în toate locurile. Chiar și iadul, și raiul. Asta pentru că simt că natura umană nu se schimbă niciodată. Atitudinile se schimbă. Suprafețele se schimbă. Trăirile esențiale, nu. Dacă există vreo temă care trece prin toate piesele mele, aceasta este tenacitatea acestor eroine, luându-și viața în propriile mâini și realizând cât mai mult din ea. Dacă există vreun subiect care este comun tuturor textelor mele, acesta este, într-o variantă sau alta, derutantul, incitantul, enervantul, inepuizabilul, impenetrabilul subiect al iubirii” – Ruth Wolff, dramaturg.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Linia de măști de la Dragomirești a clacat după trei zile de produs… rebuturi

Publicat

pe

Povestea tragi-comică a liniei de fabricație a măștilor de protecție de la Uzina Militară de la Dragomirești, județul Dâmbovița, a fost comentată în fel și chip de jurnaliști, analiști și politicieni. Fabrica de măști deschisă la nevoie și nu a produs decât un lot, câteva mii de măști neconforme.

Mașinăria de confecționat adusă de prin China nu a funcționat, conform unui document de control decât câteva zile. A produs în ziua în care s-a inaugurat linia de fabricație, în prezența membrilor Guvernului de atunci.

„Pe 29.04.2020, premierul Orban și ministrul Economiei, Virgil Popescu, tocmai inauguraseră linia de producție a măștilor FPP3. Având în vedere că mașina a funcționat doar în prezenta miniștrilor, propun să le facem biroul lângă linia de producție ca să putem salva fabrica”, a notat, pe pagina sa de Facebook, deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats