Connect with us

ACTUALITATE

Acces gratuit la Muzeul de Istorie din Târgoviște, de Ziua Culturii Naționale (15 ianuarie)

Publicat

pe

De Ziua Culturii Naționale – 15 ianuarie 2023, Consiliul Judeţean Dâmboviţa oferă, prin Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, acces gratuit la Muzeul de Istorie din Târgoviște (Calea Domnească, nr. 189). Accesul publicului se va face în intervalul orar 09:00 – 17:00 (ultima intrare, la ora 16:30).

„Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naţionale, este data naşterii celui mai mare poet român, Mihai Eminescu (1850-1889). În această zi avem ocazia nu doar să celebrăm un mare poet, dar şi să reflectăm asupra rolului şi locului valorilor patrimoniului românesc în cultura europeană și universală”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Pe lângă expoziţia permanentă a muzeului, vizitatorii vor putea admira şi următoarele expoziţii temporare:
– Expoziţia Bienalei Naționale de Artă „Gheorghe Petrașcu”, ediţia a XVI-a, 2022;
– Expoziţia „Corina Chiriac. Istoriile unei mari artiste”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Peste 4.000 de participanți la „Parada copiilor” organizată la Târgoviște

Publicat

pe

Activitățile organizate de Primăria Târgoviște pentru ziua de 1 iunie s-au încheiat cu „Parada copiilor”. Înainte de ora anunțată pentru începere – 18:00, soarele strălucea pe cer, astfel că „o mare de oameni” a însuflețit zona centrală a municipiului Târgoviște.

Mai bine de 4.000 de persoane, copii, părinți și bunici, s-au prins în acest spectacol al veseliei, pe traseul Primăria Târgoviște – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Stadionul Eugen Popescu. Au urmat aici reprezentații de dans, muzică și gimnastică.

De reținut că, luni – 5 iunie, va fi organizată la Târgoviște, de la ora 21:15, „Parada Babel FAST”, eveniment de tradiție pus în scenă de participanții la Festivalul Artelor Spectacolului „Babel”. Traseul de anul acesta va fi: Piata Mihai Viteazul – Bulevardul Libertății – Calea Domnească – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Bulevardul Carol I – Teatrul Tony Bulandra.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Istoria, în conexiune cu prezentul la Curtea Domnească din Târgoviște, de „Zilele Județului Dâmbovița”

Publicat

pe

O după-amiază de adevărată sărbătoare, astăzi, în incinta Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște. Târg al meșteșugarilor și făurarilor. Concursuri medievale. Tonete cu gustări, răcoritoare, înghețată și produse de patiserie. În imediata apropiere a secularului Turn al Chindiei, a fost instalată scena pe care, patru seri la rând, vor evolua soliști de primă mână ai muzicii românești. Prindem aici cam toate genurile.

Și, ca un element de noutate, ceva care să arate că noi, dâmbovițenii, ținem la comuniune, la relațiile interumane, la bună înțelegere, pe aleea centrală a Curții Domnești a fost așezată „masa prieteniei”. Vizitatorii, cu mic, cu mare, au fost invitați de organizatori să se așeze pentru câteva clipe și să guste din bucatele puse pe masă. Un gest mic, de început, dar cu mare semnificație. În târg, a susținut un recital formația „Trei Parale”, care are în componență cercetători de la Muzeul Țăranului Român din București.

La ora 19:00, a început spectacolul. Pe scenă dansatorii și actorii Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București. Câteva sute de dâmbovițeni au aplaudat evoluția artiștilor și farmecul dansatoarelor.

Evenimentele cultural-artistice desfăşurate la Curtea Domnească din Târgoviște, aflate acum la cea de-a doua ediție, sunt apreciate de târgovișteni, de oamenii veniți din toate colțurile județului.

Sărbătorea a creat o conexiune puternică între trecut, prezent și viitor. Locuitorii județului Dâmbovița, cei interesați de istoria locurilir, pot parcurge în aceste zile cărările bătătorite de înaintași, pot cinsti și prețui valorile și vestigiile lăsate de aceștia moștenire și prin aceste forme de manifestări cultural-artistice și de divertisment, de fapt, noi căi de ancorare în istorie, în tradițiile și obiceiurile noastre românești.

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats