Connect with us

ACTUALITATE

Anunț foarte important făcut de președintele CJ Dâmbovța, Corneliu Ștefan. VIDEO

Publicat

pe

La Ministerul Transporturilor va fi semnat, astăzi – 16 ianuarie 2023, contractul de proiectare și execuție pentru modernizarea și extinderea la patru benzi a DN71, tronsonul Bâldana – Târgoviște.

Anunțul a fost făcut, în această dimineață, de președintele Consiliului Județean Dâmboviţa și al Organizației PSD – Corneliu Ștefan, care a punctat că momentul este unul istoric pentru județul Dâmbovița și se întâmplă la un an și două săptămâni de la vizita pe care ministrul Sorin Grindeanu a întreprins-o la Târgoviște în data de 27 decembrie 2021, atunci când a declarat că va relua proiectul DN71 care fusese blocat de predecesorul său, Cătălin Drulă de la USR.

Vorbim despre cel mai important proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, promis necontenit, începând cu anul 2004, de toți cei care s-au aflat la conducerea CJ Dâmbovița, a Primăriei Târgoviște și a Ministerului Transporturilor, indiferent de culoarea politică – a mai spus președintele Corneliu Ștefan.

„Îi mulțumesc domnului Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, pentru seriozitate, pentru că a înțeles că dezvoltarea județului Dâmbovița depinde de modernizarea DN71. Le mulțumesc și colegilor mei, parlamentarilor PSD Dâmbovița și secretarului de stat Ionuț Săvoiu, care s-a implicat foarte mult pentru acest proiect. Îi asigur pe dâmbovițeni că sunt obiective pe care noi, cei din PSD, ni le-am asumat și pe care, indiferent ce spun unii sau alții, le vom duce la bun sfârșit”, a declarat Corneliu Ștefan – președintele CJ Dâmbovița.

Licitația pentru proiectarea și execuția DN71 a fost câștigată de o asociere de firme din Turcia, care urmează să fie anunțată astăzi de către Ministerului Transporturilor. Vor urma 12 luni pentru realizarea proiectului tehnic și apoi 22 de luni pentru efectuarea lucrărilor propriu-zise. Valoarea investiției: 1 miliard de lei, fără TVA.

A mai spus Corneliu Ștefan că, cel mai probabil în 30 de zile, urmează să fie declarat și câștigătorul pentru tronsonul Târgoviște – Sinaia al DN71.

VIDEO

UPDATE: Contractul a fost semnat cu Asocierea ESTA INSAAT SANAYI LOJISTIK VE DIS TICARET ANONIM SIRKETI – S.C. ESTA CONSTRUCTION GROUP S.R.L. – GUN AL MADENCILIK INSAAT NAKLIYE SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Istoria, în conexiune cu prezentul la Curtea Domnească din Târgoviște, de „Zilele Județului Dâmbovița”

Publicat

pe

O după-amiază de adevărată sărbătoare, astăzi, în incinta Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște. Târg al meșteșugarilor și făurarilor. Concursuri medievale. Tonete cu gustări, răcoritoare, înghețată și produse de patiserie. În imediata apropiere a secularului Turn al Chindiei, a fost instalată scena pe care, patru seri la rând, vor evolua soliști de primă mână ai muzicii românești. Prindem aici cam toate genurile.

Și, ca un element de noutate, ceva care să arate că noi, dâmbovițenii, ținem la comuniune, la relațiile interumane, la bună înțelegere, pe aleea centrală a Curții Domnești a fost așezată „masa prieteniei”. Vizitatorii, cu mic, cu mare, au fost invitați de organizatori să se așeze pentru câteva clipe și să guste din bucatele puse pe masă. Un gest mic, de început, dar cu mare semnificație. În târg, a susținut un recital formația „Trei Parale”, care are în componență cercetători de la Muzeul Țăranului Român din București.

La ora 19:00, a început spectacolul. Pe scenă dansatorii și actorii Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București. Câteva sute de dâmbovițeni au aplaudat evoluția artiștilor și farmecul dansatoarelor.

Evenimentele cultural-artistice desfăşurate la Curtea Domnească din Târgoviște, aflate acum la cea de-a doua ediție, sunt apreciate de târgovișteni, de oamenii veniți din toate colțurile județului.

Sărbătorea a creat o conexiune puternică între trecut, prezent și viitor. Locuitorii județului Dâmbovița, cei interesați de istoria locurilir, pot parcurge în aceste zile cărările bătătorite de înaintași, pot cinsti și prețui valorile și vestigiile lăsate de aceștia moștenire și prin aceste forme de manifestări cultural-artistice și de divertisment, de fapt, noi căi de ancorare în istorie, în tradițiile și obiceiurile noastre românești.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Copiii din Târgoviște și Găești au fost „Polițist pentru o zi”, pe 1 iunie

Publicat

pe

Polițiștii din județul Dâmbovița au organizat, astăzi, de Ziua Internațională a Copilului – 1 iunie, acțiuni distractiv-educative pentru cei mici, în Târgoviște, pe Bulevardul Libertății din centrul municipiului, și în parcul central din orașul Găești.

Copiii au fost încântați de autospecialele folosite zilnic de oamenii legii, precum și de tehnica din dotare, însă momentul culminant a fost cel al demonstrațiilor realizate de echipele mixte poliţist şi câine, folosite pentru prinderea şi imobilizarea infractorilor.

De asemenea, criminaliştii le-au explicat modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme, iar Serviciul pentru Acţiuni Speciale a organizat o activitate de prezentare a tehnicii și materialelor de intervenție.

La final, copiii au primit ecusonul “Polițist pentru o zi”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats