Connect with us

ACTUALITATE

Unirea face puterea! „Tricolorul călător” a plecat din Gura Ocniței (Dâmboviţa) către Moldova

Publicat

pe

Autoritățile comunei Gura Ocniței, județul Dâmbovița, împreună cu primăriile din Bughea de Sus – Argeș, Padina – Buzău, Câmpuri – Vrancea, Negrești – Neamț și Primăria orașului Târgu Ocna – Bacău, cărora li s-au alăturat alte entități culturale și media, au pregătit cea de-a IV-a ediție a manifestării „Unirea face puterea – Tricolor călător”, eveniment unic dedicat Unirii Principatelor Române înfăptuită la 24 ianuarie 1859. Perioada de desfășurare a acestei acțiuni: 19 – 24 ianuarie.

„Tricolorului călător” va tranzita în aceste zile localități din Muntenia și Moldova, unde se vor susține micro-spectacole patriotice și simpozioane pe tema Micii Uniri.

„Vor fi legate prin acest „Tricolor călător” locuri de mare însemnătate pentru Istoria României și pentru evenimentele de la 24 ianuarie 1859: Crucea Păcii de la Gura Ocniței, fosta și viitoarea stațiune Bughea de Sus, Tărâmul fântânilor cu cumpănă de la Padina, locurile în care a trăit Moș Ion Roată (Câmpuri), meleagurile pe care a viețuit marele patriot și scriitor Costache Negri (Târgu Ocna) și locul în care s-a născut scriitorul și istoricul Dumitru Almaș, cel care a scris despre Moș Ion Roată și Mica Unire (Negrești, jud. Neamț). Vor participa istorici, scriitori, personalități proeminente ale vieții sociale, administrative și culturale, parlamentari”, ne-au precizat organizatorii.

Program:
Joi, 19 ianuarie 2023
Ora 10:00 – Crucea Păcii – Gura Ocniței – TRICOLORUL CĂLĂTOR pornește la drum
Ora 12:00 – Centrul Comunei Gura Ocniței – manifestare cultural-artistică și „Hora Unirii”

Vineri, 20 ianuarie 2023
Ora 12:00 – centrul comunei Bughea de Sus (jud. Argeș) – sosirea TRICOLORULUI CĂLĂTOR. Manifestare artistică și istorică și „Hora Unirii”

Sâmbătă, 21 ianuarie 2023
Ora 10:00 – „Satul Poveștilor” Bughea de Sus (jud. Argeș) – „Tabăra Unirii Talentelor” – manifestare artistică dedicată Unirii Principatelor Române.

Duminică, 22 ianuarie 2023
Ora 12:00 – Monumentul Eroilor din comuna Padina (jud. Buzău) – afișarea TRICOLORULUI CĂLĂTOR și manifestare artistică

Luni, 23 ianuarie 2023
Ora 11:00 – centrul comunei Câmpuri (jud. Vrancea) – Purtarea TRICOLORULUI CĂLĂTOR de la Primărie până la Casa Memorială „Moș Ion Roată”. Manifestare complexă dedicată eroului Micii Uniri.
Ora 16:00 – centrul orașului Târgu Ocna (jud. Bacău) – Defilare cu TRICOLORUL CĂLĂTOR și torțe. Manifestare complexă dedicată Unirii. Hora Unirii

Marți, 24 ianuarie 2023
Casa Memorială „Dumitru Almaș” din Negrești (jud. Neamț) – Sosirea TRICOLORULUI CĂLĂTOR. Manifestare istoric – artistică dedicată Unirii Principatelor Române. Hora Unirii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

60 de persoane au rămas izolate la Cabana Capra, din cauza avalanșelor

Publicat

pe

60 de turiști cazați în Cabană Capra, la km 108 pe Transfăgărășan, au rămas izolați din cauza avalanșelor produse în zonă.

În sprijinul acestora, au fost mobilizate mai multe echipaje de intervenție de la ISU Argeș, cu o autofreză de zăpadă multifuncţională, o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, o autospecială de transport persoane și victime multiple, două autospeciale de primă intervenție și comandă și două microbuze.

De asemenea, au fost dislocate două șenilate de la ISU Vâlcea și ISU Olt și un UTV de la ISU Dâmbovița. La misiune participă personal din partea Salvamont Argeș, IJJ Argeș și Secția Drumuri Naționale.

UPDATE: Având în vedere că DN7C (Transfăgărășan) este închis traficului de la km 104, polițiștii din Argeș vor cerceta cum au ajuns turiștii până la Cabana Capra și vor lua măsuri. Potrivit Codului Rutier, aceștia riscă amendă din clasa III și suspendarea permisului auto pentru 60 de zile.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Vizită de încurajare în Secția de Oncologie a Spitalului Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Doamnele din conducerea OFSD Dâmbovița s-au aflat astăzi printre pacienții internați în Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, scopul vizitei fiind unul de încurajare, în contextul în care în data de 4 februarie se marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului.

Este esențial de reținut faptul că vorbim despre o afecțiune care poate fi ținută sub control și chiar vindecată, dacă este depistată la timp! Sunt așadar esențiale în investigațiile preventive.

În acest context, reamintim că în județul Dâmbovița se implementează, în această perioadă, un proiect de screening gratuit pentru cancerul de col uterin, care are în România o incidență de peste 32,3 la suta de mii de femei, mult peste media în statele Uniunii Europene, de 12,8 la suta de mii de femei – spune deputata Carmen Holban, președinta OFSD Dâmbovița.

„Este o situație mai mult decât îngrijorătoare, care necesită un efort comun pentru scăderea cât mai rapidă a numărului de cazuri de cancer de acest tip. Programele de screening sunt mai mult decât importante, fapt dovedit de scăderea drastică a cazurilor de mortalitate prin cancer de col uterin.

Este îmbucurător și faptul că, prin intermediul Unității Mobile a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, peste 1.200 de dâmbovițence din 18 localități ale județului nostru au efectuat, în mod gratuit, testul Papanicolau și HPV.

Așadar, în perioada următoare, încurajez doamnele și domnișoarele din Dâmbovița să se îndrepte către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Orășenesc Găești și Spitalul Municipal Moreni – instituții medicale afiliate acestui program, implementat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Parteneri ai acestui proiect sunt: Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats