Connect with us

ACTUALITATE

Manifestări culturale dedicate Micii Uniri, organizate în comuna Gura Ocniței

Publicat

pe

După cum ne-au obișnuit, primarul comunei Gura Ocniței, Sorin Ioniță, și echipa sa de colaboratori cinstesc așa cum se cuvine cele mai importante sărbători ale nației.

Cu sămânță de har, talent și prețuire a trecutului pe umerii căruia s-a construit societatea modernă de astăzi, în localitate sunt organizate evenimente culturale unice prin creație, mesaj și amploare.

La Gura Ocniței, manifestările dedicate Micii Unirii au debutat încă din data de 19 ianuarie, când, din inima comunei, a pornit către alte localități și județe din țară „Tricolorul călător”, sub egida celei de-a patra ediții a manifestărilor culturale „Unirea face puterea”.

„Astăzi, am sărbătorit Mica Unire din 24 ianuarie 1859, evenimentul prin care Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești au devenit un singur stat național unitar sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Această unire a jucat un rol crucial în lupta pentru independența țării noastre și a dat startul Marii Uniri din 1918. Să ne amintim importanța unirii pentru formarea statului român modern.

Alexandru Ioan Cuza, fiind un reformator vizionar, a introdus schimbări importante în politicile agrare, administrative, juridice, educaționale, economice și culturale, contribuind la crearea unei Românii moderne. Este considerat primul și fundamentalul pas spre Unirea tuturor țărilor românești sub aceeași coroană.

Cinstim și aducem un omagiu veșnic înaintașilor noștri care au contribuit la realizarea acestui moment istoric important. Să fim uniți pentru a fi puternici ca țară, să onorăm memoria strămoșilor noștri prin iubirea față de semeni și neamul nostru”, a precizat primarul Sorin Vasile Ioniță.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

60 de persoane au rămas izolate la Cabana Capra, din cauza avalanșelor

Publicat

pe

60 de turiști cazați în Cabană Capra, la km 108 pe Transfăgărășan, au rămas izolați din cauza avalanșelor produse în zonă.

În sprijinul acestora, au fost mobilizate mai multe echipaje de intervenție de la ISU Argeș, cu o autofreză de zăpadă multifuncţională, o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, o autospecială de transport persoane și victime multiple, două autospeciale de primă intervenție și comandă și două microbuze.

De asemenea, au fost dislocate două șenilate de la ISU Vâlcea și ISU Olt și un UTV de la ISU Dâmbovița. La misiune participă personal din partea Salvamont Argeș, IJJ Argeș și Secția Drumuri Naționale.

UPDATE: Având în vedere că DN7C (Transfăgărășan) este închis traficului de la km 104, polițiștii din Argeș vor cerceta cum au ajuns turiștii până la Cabana Capra și vor lua măsuri. Potrivit Codului Rutier, aceștia riscă amendă din clasa III și suspendarea permisului auto pentru 60 de zile.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Vizită de încurajare în Secția de Oncologie a Spitalului Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Doamnele din conducerea OFSD Dâmbovița s-au aflat astăzi printre pacienții internați în Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, scopul vizitei fiind unul de încurajare, în contextul în care în data de 4 februarie se marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului.

Este esențial de reținut faptul că vorbim despre o afecțiune care poate fi ținută sub control și chiar vindecată, dacă este depistată la timp! Sunt așadar esențiale în investigațiile preventive.

În acest context, reamintim că în județul Dâmbovița se implementează, în această perioadă, un proiect de screening gratuit pentru cancerul de col uterin, care are în România o incidență de peste 32,3 la suta de mii de femei, mult peste media în statele Uniunii Europene, de 12,8 la suta de mii de femei – spune deputata Carmen Holban, președinta OFSD Dâmbovița.

„Este o situație mai mult decât îngrijorătoare, care necesită un efort comun pentru scăderea cât mai rapidă a numărului de cazuri de cancer de acest tip. Programele de screening sunt mai mult decât importante, fapt dovedit de scăderea drastică a cazurilor de mortalitate prin cancer de col uterin.

Este îmbucurător și faptul că, prin intermediul Unității Mobile a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, peste 1.200 de dâmbovițence din 18 localități ale județului nostru au efectuat, în mod gratuit, testul Papanicolau și HPV.

Așadar, în perioada următoare, încurajez doamnele și domnișoarele din Dâmbovița să se îndrepte către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Orășenesc Găești și Spitalul Municipal Moreni – instituții medicale afiliate acestui program, implementat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Parteneri ai acestui proiect sunt: Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats