Astăzi – 25 ianuarie 2023, s-a desfășurat prima ședință ordinară din anul 2023 a Consiliului Județean Dâmbovița. Pe ordinea de zi, 59 de proiecte de hotărâre, toate de interes pentru funcționarea și dezvoltarea instituțiilor subordonate CJ, pentru edificarea unor investiții importante în comunitățile din județ, în ceea ce privește infrastructura de sănătate, educativă, sportivă, de petrecerea timpului liber, rutieră, parcări, drumuri, poduri etc.
Atmosfera a fost una destinsă. Nu au existat animozități. Toți aleșii au dat un vot favorabil proiectelor supuse aprobării. Vorbim despre inițiative precum: aprobarea valorii finanțate de către Consiliului Județean Dâmbovița pentru realizarea obiectivului de investiții „Construire stadion municipiul Târgoviște și însușirea Convenției de cofinanțare încheiată între Unitatea Teritorială a Județului Dâmbovița și Compania Națională de Investiții”, actualizarea indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul de investiții „Construire parcare supraterană în incinta Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște”.
Au urmat o serie de proiecte privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici și a cheltuielilor de cofinanțare prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), pentru realizarea unor obiective de infrastructură locală în comunele Corbii Mari, Nucet, Răscăieți, Ulmi, Dragodana, Perșinari, Moroeni.

Despre proiectul deosebit de important pentru județul Dâmbovița privind sistemul de management integrat al deșeurilor – instalație de tratare a deșeurilor colectate separat și centrul de aport voluntar de la Șotânga a făcut câteva precizări președintele Corneliu Ștefan. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro. Cota de cofinanțare a CJ Dâmbovița, aferentă ambelor etape, este de 26 milioane de euro. Practic, prima etapă, după cum a subliniat Corneliu Ștefan, trebuie finalizată până la 31 decembrie 2023. Aceasta implică achiziționarea utilajelor necesare derulării proiectului. Etapa a doua presupune construirea, în 2024, la Șotânga, a stației de tratare mecano-biologică.
„Prin acest proiect, vom achiziționa echipamente de colectare pentru deșeuri de plastic, metal și biodeșeuri menajere și, nu în ultimul rând, achiziționăm unități de compostare individuală. Tot în cadrul acestui proiect, vom achiziționa unități de colectare pentru biodeșeurile similare stradale și din piețe.
La acest moment, Consiliul Județean are depusă deja cererea de finanțare la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Ne aflăm în faza finală de obținere a ultimului aviz, din punctul nostru de vedere, cel mai important, avizul de Mediu. Vom avea, în perioada următoare, și o dezbatere publică la Primăria comunei Șotânga. Sperăm ca, în maximum 60 de zile, să semnăm contractul de finanțare între CJ Dâmbovița și Guvernul României pentru derularea acestui proiect de construire în județul Dâmbovița a stației de tratare mecano-biologică”, a spus președintele CJ Dâmbovița.
A mai ținut să adauge Corneliu Ștefan faptul că investiția de la Șotânga este foarte importantă, în contextul în care ambele gropi pentru depozitarea deșeurilor menajere, de la Titu și Aninoasa, sunt aproape pline.
„Avem nevoie ca de apă de această investiție importantă. Acum doi ani de zile, am început de la zero acest proiect, împreună cu colegii din aparatul tehnic, cu vicepreședinții, pentru a ajunge la acest punct de a vota indicatorii tehnico-economici. Următorul pas este să transmitem prin ADI Salubritate către toate consiliile locale proiectul. Vom vota și în adunarea generală ADI Salubritate indicatorii tehnico-economici. Sperăm ca această procedură, cele 89 de hotărâri ale consiliilor locale, să dureze maximum 30 de zile pentru a putea apoi depune documentația la minister”, a explicat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.
Urmărește Incomod Media și pe Google News