O curea dințată sau o curea cu nervuri în V este un tip dezvoltat de curea de ventilator destinat să trimită puterea sau forța mecanică, pornind de la o transmisie și apoi la următoarea transmisie. Sifonul de răcire a apei, de exemplu, alternatorul sau suflanta de răcire, sunt astfel alimentate.
Deloc asemănătoare cu cureaua trapezoidală obișnuită, curelele trapezoidale dințate au câteva depresiuni mai modeste în direcția longitudinală a curelei, mai degrabă decât o curea trapezoidală solitară sau o pană. O curea trapezoidală dințată este mai adaptabilă și permite o dezvoltare mai modestă decât o curea tipică. Manualul proprietarului de curelelor trapezoidale oferă date despre lungimea curelei, numărul de nervuri și profilul curelei.
Transmisia de putere și execuțiile sunt finalizate de scripeți, peste care cureaua este tensionată. Un scripete cu nervuri are un profil care se potrivește cu cureaua. Pentru a fi utilizată ca o curea pentru arborele cotit în inovarea motoarelor, utilizează arbori cu came mai degrabă decât curelele în V dințate, care au o grămadă de dinți încrucișați pe curea. Bucata de curea care are o presiune mai mică este cunoscută sub numele de partea cu spațiu de manevră, iar cea care are o presiune mai mare este cunoscută sub numele de partea strânsă. Forța de tracțiune imperioasă a curelei, care determină pivotarea scripetelui determinat, reprezintă distincția dintre tensiunea de pe partea liberă și cea strânsă.
Presiunile din partea tensionată și din partea slăbită a curelei depind de punctul de contact; transmisiile prin curea trebuie să fie organizate astfel încât partea slăbită să vină deasupra și partea tensionată să vină dedesubtul scripeților.

Curea de transmisie cu caneluri din: euautopiese.ro
Acestea sunt cele 5 tipuri principale de transmisii cu curea:
1. Curea de transmisie deschisă.
2. Transmisie cu curea încrucișată.
3. Venturi de transmisie a conului sau a conului de viteză.
4. Polițe nechibzuite.
5. Acționare cu scripete cu jocheu.
Când este momentul să faceți o schimbare
Majoritatea curelelor serpentine ar trebui să reziste undeva între 60.000 și 100.000 de mile. Câteva curele pot rezista în mod fundamental mai mult decât atât, în timp ce altele cedează înainte de 60.000 de mile. Încercați să vă uitați în manualul proprietarului pentru a afla perioada de timp sugerată pentru înlocuirea curelei. Veți pierde puterea de direcționare, aerul condiționat se va opri, bateria va trece în cele din urmă, iar motorul s-ar putea supraîncălzi. În plus, ar putea, de asemenea, să dăuneze și frâului motorului pe care îl controlează. Prin urmare, este atât de esențial să obțineți centura serpentină suplinită la un interval de timp normal.
Semnele unei curele de transmisie teribile sau bombardante
1. Auziți un zgomot de tic-tac provenind de la motor. …
2. Motorul dumneavoastră nu pornește. …
3. Observați o ruptură de ulei în apropierea motorului. …
4. Aveți probleme la sistemul de evacuare. …
5. Incendiile încep să acționeze.
Cea mai eficientă metodă de a modifica cureau de transmisie
Înlocuirea curelei serpentine este simplă, deoarece actualele dispozitive de întindere a curelei de transmisie programate elimină necesitatea de a slăbi șuruburile sau de a împinge piesele în poziție pentru retensionare. Pur și simplu se pivotează întinzătorul, se elimină vechea curea și se introduce alta.
- Relaxați presiunea și eliminați centura
- Investighează scripetele de transmisie fără sfârșit
- Selectați cureaua de înlocuire corectă
- Puneți noua curea
- Strângeți cu precizie noua curea
- Porniți motorul
Urmărește Incomod Media și pe Google News