Connect with us

INFO UTIL

Ce este o curea de transmisie cu caneluri și cum funcționează?

Publicat

pe

O curea dințată sau o curea cu nervuri în V este un tip dezvoltat de curea de ventilator destinat să trimită puterea sau forța mecanică, pornind de la o transmisie și apoi la următoarea transmisie. Sifonul de răcire a apei, de exemplu, alternatorul sau suflanta de răcire, sunt astfel alimentate.

Deloc asemănătoare cu cureaua trapezoidală obișnuită, curelele trapezoidale dințate au câteva depresiuni mai modeste în direcția longitudinală a curelei, mai degrabă decât o curea trapezoidală solitară sau o pană. O curea trapezoidală dințată este mai adaptabilă și permite o dezvoltare mai modestă decât o curea tipică. Manualul proprietarului de curelelor trapezoidale oferă date despre lungimea curelei, numărul de nervuri și profilul curelei.

Transmisia de putere și execuțiile sunt finalizate de scripeți, peste care cureaua este tensionată. Un scripete cu nervuri are un profil care se potrivește cu cureaua. Pentru a fi utilizată ca o curea pentru arborele cotit în inovarea motoarelor, utilizează arbori cu came mai degrabă decât curelele în V dințate, care au o grămadă de dinți încrucișați pe curea. Bucata de curea care are o presiune mai mică este cunoscută sub numele de partea cu spațiu de manevră, iar cea care are o presiune mai mare este cunoscută sub numele de partea strânsă. Forța de tracțiune imperioasă a curelei, care determină pivotarea scripetelui determinat, reprezintă distincția dintre tensiunea de pe partea liberă și cea strânsă.

Presiunile din partea tensionată și din partea slăbită a curelei depind de punctul de contact; transmisiile prin curea trebuie să fie organizate astfel încât partea slăbită să vină deasupra și partea tensionată să vină dedesubtul scripeților.

Curea de transmisie cu caneluri din: euautopiese.ro

Acestea sunt cele 5 tipuri principale de transmisii cu curea:
1. Curea de transmisie deschisă.
2. Transmisie cu curea încrucișată.
3. Venturi de transmisie a conului sau a conului de viteză.
4. Polițe nechibzuite.
5. Acționare cu scripete cu jocheu.

Când este momentul să faceți o schimbare

Majoritatea curelelor serpentine ar trebui să reziste undeva între 60.000 și 100.000 de mile. Câteva curele pot rezista în mod fundamental mai mult decât atât, în timp ce altele cedează înainte de 60.000 de mile. Încercați să vă uitați în manualul proprietarului pentru a afla perioada de timp sugerată pentru înlocuirea curelei. Veți pierde puterea de direcționare, aerul condiționat se va opri, bateria va trece în cele din urmă, iar motorul s-ar putea supraîncălzi. În plus, ar putea, de asemenea, să dăuneze și frâului motorului pe care îl controlează. Prin urmare, este atât de esențial să obțineți centura serpentină suplinită la un interval de timp normal.

Semnele unei curele de transmisie teribile sau bombardante

1. Auziți un zgomot de tic-tac provenind de la motor. …
2. Motorul dumneavoastră nu pornește. …
3. Observați o ruptură de ulei în apropierea motorului. …
4. Aveți probleme la sistemul de evacuare. …
5. Incendiile încep să acționeze.

Cea mai eficientă metodă de a modifica cureau de transmisie

Înlocuirea curelei serpentine este simplă, deoarece actualele dispozitive de întindere a curelei de transmisie programate elimină necesitatea de a slăbi șuruburile sau de a împinge piesele în poziție pentru retensionare. Pur și simplu se pivotează întinzătorul, se elimină vechea curea și se introduce alta.

  • Relaxați presiunea și eliminați centura
  • Investighează scripetele de transmisie fără sfârșit
  • Selectați cureaua de înlocuire corectă
  • Puneți noua curea
  • Strângeți cu precizie noua curea
  • Porniți motorul

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

De reținut! Camera de Comerț Dâmbovița te ajută să accesezi fonduri nerambursabile pentru agricultură!

Publicat

pe

Albert Gagionea, consilier juridic în cadrul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, a participat, ieri – 18 mai 2023, la conferința „Agricultura viitorului – Agricultura românească în 2023: context, perspective și oportunități”, eveniment care a reunit cele mai importante nume din domeniu, printre care: ministrul Petre Daia, Florian Emil Dumitru – vicepreședinte al Comisiei de Agricultură a Camerei Deputaților și Florin Tiutiu – președintele Clubului Fermierilor Români.

Dezbaterile organizate la București au fost structurate pe două secțiuni:
✅ Agricultura românească în contextul războiului din Ucraina – Planuri de acțiune;
✅ Finanțare pe zona de agribusiness și digitalizarea industriei.

Ne-a spus Albert Gagionea că au fost abordate următoarele teme:
– Cât timp va mai fi agricultura un domeniu în criză? Abia ce se anunța o revenire odată cu sfârșitul pandemiei, când situația creată la granițele României trimite noi unde de șoc în acest sector de activitate.
– Finanțarea în agricultură: ce oportunități pentru dezvoltare au în prezent investitorii din industrie? Mai sunt de actualitate schemele de ajutor având în vedere problemele scumpe apărute în acest sector?
– Producătorii români și accesul lor la marile lanțuri de magazine
– Cooperativele agricole: cât de importante devin acestea în contextul crizei create la granițele României?
– România și obiectivele Uniunii Europene: cum putem atinge țintele pentru agricultură bio.

De reținut! Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița asigură consultanță în accesarea fondurilor europene nerambursabile pentru agricultură.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmbovița organizează curs de formare expert legislația muncii. Detalii aici!

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița efectuează înscrieri pentru cursul de specializare în profesia „Expert legislația muncii”, pe care îl va organiza în format online, în perioada iunie-iulie 2023. Examenul final va fi susținut în sală, la sediul CCIA Dâmboviţa. Costul cursului este de 1.500 de lei.

Pentru detalii suplimentare și înscrieri, trimiteți email pe adresa alina.briceag@ccuadb.ro sau sunați la telefon 0245.210.318 sau 0751.153.708 – persoană de contact Alina Briceag, expert legislația muncii – Serviciul Formare Profesională CCIA Dâmboviţa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats