Connect with us

POLITIC

Președinte Comisie Buget-Finanțe: PNL s-a opus ferm suprataxării companiilor, impozitului progresiv și taxei de solidaritate

Publicat

pe

Președintele Comisiei Buget-Finanțe din cadrul Senatului României, liberalul Nicolae Neagu, a precizat că PNL s-a opus ferm suprataxării companiilor, impozitului progresiv și taxei de solidaritate, dar că, între măsurile fiscale intrate în vigoare la 1 ianuarie 2023, se regăsesc și „variante de compromis”, raportat la inițiativele susținute de PSD.

„Partidul Național Liberal a obținut, în urma negocierilor din coaliția de guvernare, păstrarea cotei unice de 16% și stabilirea impozitul pe dividende la 8%, două măsuri fiscale care să afecteze cât mai puțin cu putință mediul de afaceri în următoarea perioadă.

PNL a venit în sprijinul mediului de afaceri și al IMM-urilor prin măsuri de stimulare economică și programe precum IMM INVEST PLUS, Sprijin pentru România, și a susținut, cu fiecare ocazie, că România are nevoie nu doar de stabilitate în fiscalitatea companiilor, ci și de un climat favorabil investițiilor pe termen mediu și lung”, a declarat senatorul PNL Nicolae Neagu.

Potrivit parlamentarului liberal, măsurile fiscale „de compromis” rezultate după negocierea inițiativelor propuse și susținute de PSD sunt următoarele:

🔵 Creșterea TVA la 9% pentru HORECA
🔵 Creșterea TVA la 19% pentru băuturile cu mult zahăr
🔵 Aplicarea unei cote de TVA de 5% pentru locuințele cu o suprafață utilă de maxim 120 mp, cu valoare de maxim 600.000 de lei.
🔵 Creșterea impozitului pe dividende la 8%
🔵 Prelungirea taxării inverse până în 2026
🔵 Scăderea plafonului cifrei de afaceri anuale de la 1 mil euro la 500 mii euro, pentru impozitarea ca microîntreprinderi
🔵 Scăderea plafonului activităților independente la 25.000 euro/an
🔵 Scăderea plafonului de salariu din construcții, agricultură și industrie alimentară, pentru primirea de facilități, la 10.000 lei
🔵 Creșterea impozitării câștigurilor din jocurile de noroc
🔵 Eliminarea deducerii de 40% pentru impozitele din chirii
🔵 Limitarea beneficiilor extra-salariale la maxim 33% din valoarea salariului de încadrare
🔵 Plafoane multiple pentru contribuțiile sociale, ale celor cu venituri extra-salariale
🔵 Un nou program informatic nou, prin care ANAF să poată centraliza informațiile privind toate veniturile și proprietățile deținute de o persoană fizică.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Titus Corlățean s-au întâlnit cu participanții la un curs important de comunicare strategică

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean a avut ieri, 11 iunie 2024, o întâlnire cu participanții la programul de formare profesională intitulat “Building Resilience to Disinformation in a Changing Communication Environment”, aflați în vizită la Senatul României. De precizat că respectivul programul este organizat de Ministerul Afacerilor Externe, în colaborare cu Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid).

“Building Resilience to Disinformation in a Changing Communication Environment” se adresează specialiștilor în comunicare din cadrul administrațiilor centrale ale statelor din regiunea Africa Sub-sahariană și celor din instituțiile române cu domenii de activitate relevante pentru tematica cursului.

Președintele Comisiei pentru Politică Externă, Titus Corlățean, în discursul său, a evidențiat necesitatea acordării unei atenții deosebite provocărilor de securitate generate de campaniile de dezinformare și de acțiunile de destabilizare de tip hibrid întreprinse de actori statali și non-statali din afara spațiului euro-atlantic. Parlamentarul a exemplificat cu situația războiului de agresiune purtat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Titus Corlățean a mai subliniat rolul comunicării strategice în consolidarea rezilienței instituționale și societale la campaniile de dezinformare, precum și cel al programelor de formare și educație dedicate creșterii gradului de conștientizare a riscurilor provocate de acest fenomen, inclusiv riscurile de subminare a respectului față de drepturile omului și față de sistemul de drept internațional, bazat pe reguli, precum și față de setul de principii și valori pe care este întemeiată orice societate democratică.

„Cursul “Building Resilience to Disinformation in a Changing Communication Environment” se derulează în perioada 11-14 iunie 2024 și face parte din programul de activități de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară. Ediția din acest an a reunit cursanți provenind din Mauritania, Ghana, Mozambic, Kenya, Nigeria, R.D.Congo, Senegal, Tanzania, Africa de Sud, Namibia, Etiopia și Uniunea Africană și ai instituțiilor publice din România”, se precizează într-un comunicat transmis de Senatul României.

Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru Politică Externă, l-a avut ca invitat, la întâlnirea cu cursanții, pe ambasadorul Daniel Fried, fost diplomat american, fost asistent pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat al SUA în perioada 2005-2009.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Titus Corlățean, senator: Performanța politică și administrativă a fost răsplătită prin vot masiv de cetățenii Dâmboviței

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean, prim-vicepreședinte al PSD Dâmbovița, a ținut să îi felicite pe toți reprezentanții partidului angrenați în campania electorală, pe primarii și consilierii locali care au dovedit că sunt dedicați comunităților locale, implementării proiectelor de interes, reușind astfel să acumuleze încredere, iar cetățenii i-au răsplătit prin vot masiv la scrutinul desfășurat pe 9 iunie 2024. După scorul politic obținut, PSD Dâmbovița se află pe locul doi, la nivel național, după județul Olt, dar foarte aproape.

„Îmi aduc aminte că, acum două luni, la momentul depunerii de către Corneliu Ștefan a dosarului de candidatură pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean, mi-am îngăduit să fac o afirmație în care spuneam, pe scurt, că la Dâmbovița vom obține un scor istoric la aceste alegeri locale.

Nu a fost niciun fel de aroganță, nu a fost, în termeni creștini, nici măcar un mesaj profetic, a fost o chestiune strict obiectivă, a fost o evaluare obiectivă a performanțelor politice și administrative ale echipei PSD Dâmbovița.

Am spus la acel moment că cetățenii vor aprecia în Dâmbovița performanța politică și administrativă. Astăzi, suntem în fața unui scor istoric pe care l-am obținut prin aleșii noștri locali”, a precizat Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite