Connect with us

Giurgiu

17 pisici, salvate de pompierii din Giurgiu dintr-o casă în flăcări

Publicat

pe

Incendiu violent, în această dimineață, în localitatea Găujani, județul Giurgiu. Un bărbat, în vârstă de 58 de ani, a suferit arsuri la nivelul capului și al mâinilor, în încercarea de a stinge focul care a izbucnit în locuința sa.

La fața locului au acționat mai multe echipaje de pompieri și o ambulanță SMURD. Paramedicii i-au acordat primul ajutor proprietarului și l-au transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent la nivelul acoperișului, în bucătărie și într-o încăpere în care era amenajat un atelier. Fumul degajat a pătruns și în locuință, de unde pompierii au salvat 17 pisici.

Au ars grinzile din lemn și astereala acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 200 mp, mobilier și materiale textile. S-au deteriorat unelte electrice, un aragaz și pereții construcției pe o suprafață de circa 80 mp. Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza coșului de fum deteriorat.

Informare preventivă ISU Giurgiu 

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu care poate apărea pe timpul exploatării coşurilor de fum, trebuie adoptate măsuri care să asigure:

– verificarea coşurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.);

– curățarea periodică a coșurilor de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

– tencuirea şi văruirea părţii din pod a coşului de fum, în scopul detectării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn: grinzi, bârne, suport acoperiş etc.);

– îngroșarea zidăriei coşului la trecerea prin planşee, lăsându-se un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului;

– păstrarea distanţei dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Giurgiu

Tânăr din Giurgiu s-a răsturnat cu motocicleta și a decedat

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Un bărbat de 34 de ani, din Giurgiu, a decedat și o femeie de 31 a ajuns la spital în urma unui accident de circulație produs, ieri – 24 martie 2024, pe DN41, între localitățile Prundu și Pietrele.

Ambele persoane se deplasau pe o motocicletă în momentul în care tânărul a pierdut controlul direcției, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs această tragedie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Giurgiu

30 de zile în arest pentru lovire, furt, lipsire de libertate, conducere fără permis și violență în familie

Publicat

pe

Un bărbat de 53 de ani din Bolintin Vale, județul Giurgiu, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, furt, conducerea unui vehicul fără a poseda permis, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, lipsire de libertate și violență în familie.

Ieri – 21 martie 2024, în baza probatoriului administrat, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi instanța de judecată a dispus față de acesta măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Din anchetă a reieșit că individul, aflat sub influența alcoolului, a agresat doi bărbați, de 55 respectiv 78 de ani, din județul Ilfov, unuia dintre aceștia sustrăgându-i telefonul mobil. Ulterior, a pătruns în interiorul autoturismului celor doi și, prin acte de violență, ar fi determinat conducătorul auto să oprească vehiculul, după care s-a urcat la volanul mașinii și a condus pe strada Palanca, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A mai reieșit din cercetări faptul că, în urmă cu două zile, pe 19 martie 2024, bărbatul le-a agresat fizic pe soția sa, cât și pe fiica lor, care este însărcinată.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite