Connect with us

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Acțiunea unilaterală și abuzivă a Ucrainei poate duce la distrugerea Deltei Dunării

Publicat

pe

A revenit în prime time Canalul Bâstroe. Acum, în plin război cu Rusia, ucrainenii au găsit de cuviință să agite un pic și România. S-au apucat de dragarea Canalului Bâstroe, nepăsându-le că întregul ecosistem Delta Dunării este pus în pericol. Nu mai vorbim de alte consecințe grave asupra economiei, turismului și vieții sociale.

Deputatul PSD Radu Popa a scris, pe pagina sa de Facebook ,că ceea ce face Ucraina pe Canalul Bâstroe este un act criminal.

„Ucraina încalcă acorduri și tratate internaționale și trebuie renunțe la dragarea canalului Bâstroe. România a fost alături de Ucraina, va fi în continuare, însă acțiunea lor, care excede înțelegerile internaționale la care Ukraina este parte și care afectează grav biosfera Deltei Dunării, nu poate fi justificată nici măcar de circumstanțele extraordinare ale războiului cu Rusia”, a precizat parlamentarul social-democrat.

Radu Popa, ca și noi până la urmă oamenii de rând, talpa acestei țări, nu înțelege slugărnicia factorilor responsabili, tăcerea complice a miniștrilor, în special de la Mediu. Cum zice deputatul Popa, tac cu demnitate!

„Sorin Grindeanu a fost singurul oficial român care a luat o poziție fermă. Ministrul Transporturilor și-a făcut datoria și a lansat avertismentul necesar față de acțiunea unilaterală și abuzivă a Ucrainei, care poate duce efectiv la distrugerea Deltei Dunării, sit al patrimoniului natural universal. Autoritățile și miniștrii cu atribuții directe au datoria să intervină și să se manifeste fără echivoc, astfel încât acțiunea lor, inclusiv în forurile europene și internaționale, să transmită un mesaj clar”, a scris Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

60 de echipe participă la Turneul de Baschet 3×3 „Iubim Dâmbovița!” în Piața Tricolorului din Târgoviște

Publicat

pe

Show baschetbalist în Piața Tricolorului din municipiul Târgoviște (Platoul Prefecturii) până duminică, 4 iunie 2023. Evenimentul este organizat de CJ Dâmbovița și Clubul Sportiv Școlar Târgoviște cu ocazia „Zilelor Județului Dâmbovița” și reunește peste 200 de sportivi din mai multe județe ale țării.

Turneul de Baschet 3×3 „Iubim Dâmbovița!” a fost deschis, astăzi – 2 iunie, la ora 12:00, cu meciul dintre echipele Better Than Lebron (Cristian Ștefan – Darius Săvescu – Florin Udroiu – Robert Dincă) și Bouncers (Andrei Mileșan – Andrei Șerban – Darius Groza – Vlad Zamfirescu), categoria U15 Masculin, încheiat cu scorul 10 – 1.

În total, sunt înscrise în Turneul de Baschet 3×3 „Iubim Dâmbovița!” 60 de echipe, masculin și feminin, la categoriile de vârstă U13, U15, U17, U19 și OPEN. Meciurile se vor disputa astăzi – 2 iunie, până la ora 21:00, și mâine – 3 iunie, între orele 09:30 și 21:00. Duminică – 4 iunie, de la 09:30, vor avea loc finalele, apoi festivitatea de premiere.

Meciul de deschidere a fost urmărit din tribune de președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul general al județului – Dan Nicolae Popa Stănescu, primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor – Ionuț Săvoiu, deputatul Radu Popa, directorul Parcului Industrial Moreni – Gabriel Purcaru, directorul Direcției Sport și Tineret din cadrul CJ Dâmbovița – Claudiu Mănescu și alți reprezentanți ai administrației publice.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Babel FAST 2023: Program Ziua I, sâmbătă – 3 iunie

Publicat

pe

Sâmbătă – 3 iunie 2023, la ora 14:00, se va deschide cea de-a XI-a ediție a Festivalului Artelor Spectacolului Babel FAST -Târgoviște, 3 – 11 iunie 2023. Anul acesta, spectacolele ce vor fi puse în scenă vor avea tema FORME. În total, vor fi peste 100 de evenimente, susținute de trupe din România, Italia, Franța, Belgia, Polonia, Scoția, Turcia, Coreea de Sud, India, Kazahstan, Algeria etc.

„Festivalul Babel este punctul zero al diversității pentru că își propune să reunească cele mai diferite culturi și forme de exprimare: acordă atenție unor minorități etnice și lingvistice care nu sunt la îndemână de găsit, nici măcar pe hartă.

Babel-ul teatral și artistic este un mod de a atinge Cerul nu printr-o construcție din cărămidă, ci prin ceva mult mai trainic: prin comuniune sufletească”, spune Mc Ranin – directorul Festivalului și al Teatrului Tony Bulandra Târgovişte. 

Program Babel FAST 2023 – Ziua I, sâmbătă – 3 iunie

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats