Connect with us

POLITIC

Reprezentanții Comisiei de Politică Externă a Senatului României, în dialog cu românii din Austria

Publicat

pe

Membrii Comisiei de Politică Externă a Senatului României, în frunte cu președintele acestei structuri – senatorul Titus Corlățean, au participat la Viena, la o întâlnire cu diaspora românească. Evenimentul s-a desfășurat la teatrul vienez Pygmalion.

Principala temă de dialog dintre parlamentari și românii care muncesc și locuiesc în Austria a purtat titulatura „Poate juca diaspora românească din Austria un rol în demersurile României privind admiterea în spațiul de liberă circulație al Uniunii Europene, cunoscut sub numele de Schengen”? Organizatorii au citit și „Apelul de la Viena, intitulat „Să reclădim împreună încrederea“

„Dorim ca vremea dezamăgirii și a boicotului să se fi terminat. Emoțiile, care încă ne despart, ar trebui să se încheie între România și Austria. Noi, semnatarii acestui apel, cetățeni ai Uniunii Europene, participanți de la egal la egal într-o piață comună a prosperității, a libertății de stabilire, a liberei prestări a serviciilor, salutăm demersurile care-și propun să reclădească deîndată încrederea reciprocă între noi. Împărțim o istorie cu multe puncte comune, avem tradiții care ne alătură, trăim astăzi împreună într-o Europă unită, care garantează drepturi dar crează și obligații. Dorim ca respectul reciproc să primeze mereu între noi. Apreciem reluarea contactelor oficiale între guvernele și parlamentele țărilor noastre. Înțelegem eforturile justificate ale Austriei pentru apariția unei politici comune a migrației. Suntem convinși că migrația ilegală nu este tolerabilă, în egală măsură nu putem tolera nici excluderea României din spațiul Schengen, prin veto-ul nejustificat și pripit al Austriei sau a oricărei alte țări a Uniunii Europene“.

După discuții, cei prezenți au urmărit spectacolul de poezie și muzică, intitulat „Timbru’ românesc“.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: A fi învățător este o vocație, un dar primit doar de cei mai buni!

Publicat

pe

Chiar dacă dascălii se află într-o grevă prelungită, care pune în pericol sistemul educațional, procesul de examene care în mod normal ar fi trebuit să se desfășoare în perioada imediat următoare, demnitarii statului român nu au uitat că ieri, 5 iunie, în România, s-a sărbătorit „Ziua Învățătorului”.

Deputata PSD Carmen Holban a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj cald adresat tuturor dascălilor din județul Dâmbovița, din România, cu ocazia acestei sărbători care, din păcate, s-a consumat în condiții nu tocmai normale.

„Începutul călătoriei noastre în viață este în mod fericit legat de cel sau cea care ne-a întâmpinat în prima zi de școală! Zâmbetul doamnei sau domnului ne-a alungat teama și, întipărit pentru totdeauna în amintirile noastre, este resortul care ne împinge înainte știind că totul este posibil.

Le datorăm atât de multe doamnei învățătoare și domnului învățător! Suntem ceea ce suntem datorită oamenilor care au înțeles cât de mare este responsabilitatea lor. Au ales această meserie din dragoste și respect pentru copii și părinți! A fi învățător este de fapt o vocație, un dar primit doar de cei mai buni!

La Mulți Ani tuturor învățătorilor dâmbovițeni! La Mulți Ani tuturor învățătorilor din România! Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru copiii noștri”, a scris Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Senatorul Titus Corlățean se află într-o vizită oficială la Paris

Publicat

pe

Senatorul PSD Titus Corlățean se află în aceste zile într-o vizită oficială la Paris, în fruntea unei delegații alcătuite din mai mulți parlamentari, membri ai Grupului de prietenie România-Franța.

Președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României a avut o primă întâlnire, cu Laurence Boone – secretarul de stat francez însărcinată cu afacerile europene și Europa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe „Quai d’ Orsay”.

Temele de discuție abordate au fost multiple, cuprinzând cooperarea bilaterală în domeniul economic și al securității. Pe agenda convorbirilor s-au aflat, de asemenea, subiecte privind aderarea României la Spațiul Schengen, războiul din Ucraina și problemele generate de acest conflict și situația din Republica Moldova.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats