Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Voinești și-a mărit din nou parcul de utilaje și autovehicule pentru intervenții și lucrări edilitare

Publicat

pe

Primăria comunei Voinești, din județul Dâmbovița, deține unul dintre cele mai mari și mai moderne parcuri de utilaje și autovehicule pentru intervenții și efectuarea unor lucrări cu caracter edilitar. Zilele acestea, în inventarul administrației publice locale, a mai intrat un tractor de putere, pregătit pentru zonele greu accesibile ale comunei Voinești.

Primarul Dănuț Gabriel Sandu, care a vrut să își creeze o independență în ceea ce privește asigurarea lucrărilor de interes comunitar și intervenții în cazul situațiilor de urgență, ne-a spus că utilajul recent achiziționat va fi folosit pentru balastarea porțiunilor de străzi rămase nemodernizate și a drumurilor de exploatare agricolă. Tractorul va putea fi utilizat și în acțiunile de stingere a incendiilor izbucnite în zonele unde mașinile pompierilor nu pot pătrunde.

„Tractorul achiziționat are 110 cai putere. Ca accesorii, dispune de o remorcă basculabilă de 6 tone și o lamă de zăpadă de 2.41 m. De asemenea, poate tracta cisterna cu apă pentru stingerea incendiilor, aceasta având o capacitate de 1.500 de litri. Vorbim despre un utilaj indispensabil într-o comunitate care se respectă, puternică, unde trebuie să fim pregătiți să intervenim în orice situație. Fie că vorbim de execuția unor lucrări și transporturi de interes comunitar, fie de acțiuni rapide în cazul preîntâmpinării sau producerii unor calamități, care ar putea să ne afecteze existența la un moment dat”, ne-a precizat primarul Dănuț Gabriel Sandu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Teren multi-sport în satul Mărcești (comuna Dobra), realizat prin PJDL

Publicat

pe

Primăria Dobra a inaugurat, astăzi – 30 mai 2023, un teren multi-sport în satul Mărcești. Este a doua investiție de acest tip, după cea din satul Dobra, ambele realizate în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmboviţa, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală inițiat de președintele Corneliu Ștefan. Edilul Daniel Nica le-a spus localnicilor prezenți la evenimentul inaugural că și-a propus să nu facă diferențe între cele două sate care alcătuiesc comuna, astfel că planul investițional este conceput ținând cont de acest principiu.

„Terenul multi-sport pe care îl inaugurăm astăzi în satul Mărcești oferă foarte multe oportunități pentru activități sportive și recreative în aer liber. Este un obiectiv care a fost foarte mult așteptat de elevii Școlii Iulian Rusu Mărcești, cât și de tineretul din sat. Au tot întrebat când va fi gata… De asta ne-am grăbit să îl inaugurăm astăzi, înainte de 1 iunie”, a declarat primarul Daniel Nica. De reținut că a fost promovat la Compania Națională de Investiții și un proiect care vizează construirea unei săli de sport, lângă terenul multi-sport inaugurat astăzi.

De asemenea, edilul le-a mai prezentat sătenilor din Mărcești și celelalte investiții pe care administrația publică locală le are în derulare, tot în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmboviţa. Este vorba despre construire șanțuri, trotuare și podețe de acces în ambele sate.

„În continuarea acestora, am depus un nou proiect pentru continuarea amenajării șanțurilor și accesoriilor în proprietăți pe alte străzi. Și vreau să vă mai spun că nu am uitat nici de strada Chinezu. Am depus și pentru aceasta un proiect, pentru extinderea rețelei de apă și a canalizării, la Consiliul Județean, și apoi o să asfaltăm și bucata aceea de drum”, a mai spus edilul comunei Dobra.

Prezent la Mărcești, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a felicitat administrația publică a comunei Dobra pentru activitatea investițională și pentru că a ales să le facă un dar așa frumos copiilor din Mărcești, cu prilejul zilei de 1 iunie.

„Inaugurăm un nou obiectiv realizat prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, program unic in România. Am inițiat acest program la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, pentru a ne asocia cu toate unitățile administrativ-teritoriale din județul nostru pentru a realiza investiții în comun. Îl felicit pe domnul primar. Cred că nu putea să facă un cadou mai frumos celor din satul Mărcești având în vedere că joi este Ziua Copilului.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 500.000 de lei, contribuția Consililului Județean Dâmbovița fiind de 220.000 de lei. Acesta este al treilea proiect pe care îl finanțăm în comuna Dobra. A mai fost construită o bază sportivă în satul Dobra, investiția ridicându-se la 365.000 de lei, cofinanțată de Consiliul Județean Dâmbovița cu suma 150.000 de lei. Cel mai mare proiect, de 3.500.000 de lei și la care se lucrează, are ca obiectiv amenajarea scurgerii apelor și acceselor la proprietăți. Consiliul Județean Dâmbovița a asigurat aici 1.600.000 de lei. Doar prin aceste trei proiecte, comunei Dobra i-au fost alocate aproximativ 2.000.000 de lei.

Încă o dată se dovedește faptul că Programul Județean de Dezvoltare Locală își atinge scopul de a diminua decalajele dintre mediul urban și cel rural, indiferent de proiectele care sunt finanțate prin acesta”, a declarat președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Au mai fost prezenți astăzi în mijlocul sătenilor din Mărcești: deputatul Ionuț Vulpescu – fiu al comunei, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan – fiu al satului, prefectul județului – Claudia Gilia, vicepreședinții CJ Dâmbovița Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul general al județului – Dan Nicolae Popa Stănescu, viceprimarul municipiului Târgoviște – Cătălin Rădulescu și primarul comunei Bilciurești – Adina Stoican.

Le-au mai vorbit participanților la evenimentul inaugural organizat astăzi la Mărcești primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan și directorul școlii din sat – Cristina Neagu. Ca fiu al satului, Daniel Cristian Stan a punctat diferențele dintre terenul pe care se practica sportul în trecut și cel de acum. De asemenea, a mai vorbit despre schimbările survenite în comună, în plan edilitar-gospodăresc. La rândul său, Cristina Neagu a spus că școala din Mărcești a înregistrat, în ultimii ani, un program semnificativ în ceea ce privește baza materială. În acest proces se înscrie și terenul multi-sport.

Cu ocazia inaugurării terenului multi-sport din satul Mărcești, construit în apropierea școlii, primarul Daniel Nica i-a premiat pe copiii din comună care au câștigat diferite concursuri la nivel județean și national.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Au început lucrările de modernizare la patru benzi a DN7, Bâldana – Titu

Publicat

pe

29 mai 2023. O zi mare pentru județul Dâmbovița, zi importantă, cum au spus ministrul Transporturilor – Sorin Grindeanu și președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, zi istorică, după cum s-a exprimat senatorul Titus Corlățean. După aproape 16 ani de tatonări, de demersuri, discuțiii, promisiuni rămase neonorate, invocându-se varii motive, iată că utilajele au „mușcat”, în sfârșit, din pământ pe DN 7, deschizându-se front de lucru pentru modernizarea la patru benzi a tronsonului de drum Bâldana – Titu. Valoarea investiției este de 258 de milioane de lei.

Ne amintim că primii care au cerut reabilitarea și modernizarea segmentului de circa 21 km dintre Titu și Bâldana au fost reprezentanții Renault, atunci când au deschis „Renault Technologie Titu”, iar marele producător de autoturisme avea nevoie de un drum după toate normele europene în materie de infrastructură rutieră care să deservească la parametri optimi capacitățile sale de producție și testare. Pe atunci, s-au lansat snopuri de promisiuni. După cum bine a menționat președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan, în acești ani, pe la Ministerul Transporturilor au trecut 21 de miniștri și nu s-a întâmplat nimic. De asemenea, sunt deja arhicunoscute interpelările și întrebările adresate de actualul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița către conducerile Ministerului Transporturilor și Guvernului, pe vremea când era deputat, prin care solicita demararea acestui proiect deosebit de important pentru economia și viața socială a județului.

Iată că, abia acum, când la conducerea Ministerului Transporturilor se află Sorin Grindeanu, iar la CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan, acest vis devine realitate. Au început lucrările pe DN 7, tronsonul Bâldana-Titu. Startul a fost dat astăzi, 29 mai 2023, în prezența ministrului Transporturilor – Sorin Grindeanu, a președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, a secretarului de stat Ionuț Săvoiu și a directorului general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Cristian Pistol. Evident, de față la acest moment de consemnat în pagina de istorie a județului Dâmbovița, au mai fost prezenți: prefectul Claudia Gilia, vicepreședinții CJ Dâmbovița – Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, parlamentarii Carmen Holban, Titus Corlățean, Marian Țachianu și Radu Popa. Nu au lipsit de la eveniment primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, primarul orașului Titu – Traian Niculae și edilii mai multor comune din zona de sud a județului Dâmbovița și nu numai.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a ținut de cuvânt. Acum un an și jumătate, chiar în a treia zi a Sfintelor Sărbători de Crăciun, a venit la Târgoviște într-o vizită de lucru și a promis autorităților județene, cetățenilor din Dâmbovița până la urmă, că se va implica pentru deblocarea marilor proiecte de infrastructură rutieră. Și iată că acest lucru s-a întâmplat. A spus Sorin Grindeanu, prezent astăzi la Bâldana, că este convins că cei care s-au angajat în lucrările de construcție a acestui tronson de drum vor face treabă bună.

Președintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, i-a mulțumit vicepremierului Sorin Grindeanu pentru implicare, pentru faptul că a împins lucrurile de la spate și iată, astăzi, s-a deschis șantierul de modernizare la 4 benzi a DN 7, tronsonul Bâldana-Titu. A mai pus pe tapet Corneliu Ștefan și celelalte proiecte deblocate în mandatul de ministru al lui Grindeanu: modernizarea la 4 benzi a DN 71, Bâldana-Târgoviște, și reabilitarea tronsonului Târgoviște-Sinaia. Proiectul care datează de aproape 20 de ani acum se află într-o fază avansată de implementare. A spus președintele Consiliului Județean că tronsonul Bâldana – Târgoviște se află în etapa de proiectare, urmând ca, spre sfârșitul anului 2023, să demareze lucrările. Pentru Târgoviște-Sinaia, a fost desemnat câștigătorul, deci și aici s-a intrat în linie dreaptă Tot în colaborare cu Ministerul Transporturilor se vor realiza centurile ocolitoare ale municipiului Târgoviște și cele ale orașelor Pucioasa și Fieni.

„Aceste drumuri vor schimba fața județului. În sfârșit, Dâmbovița va ieși din conul de umbră, așa după cum ne dorim cu toții de foarte mult timp”

Modernizarea DN 7, Bâldana-Titu, a mai adăugat Corneliu Ștefan, va contribui la facilitarea transportului eficient al mărfurilor, fapt care va stimula dezvoltarea economică, va duce la reducerea costurilor de transport și micșorarea timpilor de livrare. Totodată, va asigura accesul facil la locurile de muncă pentru oamenii din zonă. De asemenea, va fi scurtat timpul de călătorie și va creștere siguranța rutieră.

Lucrările pe DN7 Bâldana – Titu vin în completarea proiectului de lărgire la 4 benzi a 44 de kilometri din DN 71 Bâldana-Târgoviște. Tronsonul este deja în etapa de proiectare, fază după care vor începe lucrările de execuție. Valoarea acestui obiectiv este de 1 miliard de lei – a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Senatorul Titus Corlățean i-a mulțumit ministrului Sorin Grindeanu pentru faptul că s-a ținut de cuvânt. Dâmbovița, a mai spus Corlățean, apreciază oamenii serioși, care își onorează promisiunile.

„Când un demnitar al statului român vine la noi între Crăciun și Anul Nou și onorează după mulți ani acest proiect deosebit de important pentru județul Dâmbovița, pentru întrega regiune, mă refer la cele două drumuri, tot respectul pentru domnul ministru Grindeanu, care a reușit să se implice, să mențină un avans al acestui proiect”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

A mai ținut să menționeze senatorul PSD faptul că, de câțiva ani, sub actuala administrație, fața județului s-a schimbat în bine.

„Existența unei infrastructurii moderne de transport aduce și nenumărate beneficii economice”, a adăugat Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats