Connect with us

Dâmboviţa

Deputat Radu Popa: România nu are niciun expert autentic pe niciun dosar important de la Bruxelles!

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa consideră că nu există încă aplecare și responsabilitate maximă pentru rezolvarea unor probleme importante cu care se confruntă România. Într-un interviu la DC News, parlamentarul social-democrat a spus că ar trebui să se formeze echipe de experţi autentici pentru rezolvarea situațiilor apărute cu Austria și refuzul de a aproba intrarea noastră în Spațiul Schengen, cea generată de dragarea Canalului Bâstroe de către Ucraina.

„Ne trebuie echipe de experţi autentici care să vină într-o discuţie cu liderii politici şi să-şi asume un caiet de tematici, un proiect de ţară, să spună: Noi vrem să rezolvăm problema Schengen! Noi vrem să rezolvăm problema securităţii energetice a României! Noi vrem să rezolvăm problema vizelor! Cu cine rezolvăm asta? Păi, voi, partidele politice! Daţi-ne fiecare doi-trei experţi pe fiecare dosar în parte, eu la Cotroceni fac o comisie prezidenţială şi eu decid că-s preşedinte, dar aştept de la voi soluţii. Şi fiecare să-mi spună cu ce contribuie”, a precizat Radu Popa, pentru DC News.

Deputatul PSD a mai mărturisit că atâta timp cât din plan intern nu există o echipă de sprijin, dedicată, profesionistă, politica externă nu are cum să reuşească.

„Mă încăpăţânez să spun asta şi cred că-i enervează că spun asta. Noi nu existăm pe sănătate, pe energie, pe agricultură, pe economie, pe nimic! Se discută şi se construiesc acolo toate magistralele de politici publice. România nu există! Ne plimbăm pe acolo, facem nişte vizite, facem trei poze, le punem pe Facebook şi credem că am făcut treabă! N-am făcut! Subliniez: nu avem niciun expert autentic pe niciun dosar important de la Bruxelles. Asta trebuia să facă fiecare minister în parte, să-şi exporte acolo 2-3 specialişti.

Mi-e teamă că nu mai sunt specialişti, dar asta-i altă discuţie. Până nu vom înţelege cum funcţionează lumea, noi nu avem cum să ne apărăm de eventualele probleme pe care le creează tot acest joc complex care înseamnă Bruxelles, războiul cu Rusia. Asta-i senzaţia mea, de aici, din Bucureşti, uitându-mă la televizor, că noi nu înţelegem lumea în care trăim, pur şi simplu” a spus, cu revoltă, Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Istoria, în conexiune cu prezentul la Curtea Domnească din Târgoviște, de „Zilele Județului Dâmbovița”

Publicat

pe

O după-amiază de adevărată sărbătoare, astăzi, în incinta Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște. Târg al meșteșugarilor și făurarilor. Concursuri medievale. Tonete cu gustări, răcoritoare, înghețată și produse de patiserie. În imediata apropiere a secularului Turn al Chindiei, a fost instalată scena pe care, patru seri la rând, vor evolua soliști de primă mână ai muzicii românești. Prindem aici cam toate genurile.

Și, ca un element de noutate, ceva care să arate că noi, dâmbovițenii, ținem la comuniune, la relațiile interumane, la bună înțelegere, pe aleea centrală a Curții Domnești a fost așezată „masa prieteniei”. Vizitatorii, cu mic, cu mare, au fost invitați de organizatori să se așeze pentru câteva clipe și să guste din bucatele puse pe masă. Un gest mic, de început, dar cu mare semnificație. În târg, a susținut un recital formația „Trei Parale”, care are în componență cercetători de la Muzeul Țăranului Român din București.

La ora 19:00, a început spectacolul. Pe scenă dansatorii și actorii Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București. Câteva sute de dâmbovițeni au aplaudat evoluția artiștilor și farmecul dansatoarelor.

Evenimentele cultural-artistice desfăşurate la Curtea Domnească din Târgoviște, aflate acum la cea de-a doua ediție, sunt apreciate de târgovișteni, de oamenii veniți din toate colțurile județului.

Sărbătorea a creat o conexiune puternică între trecut, prezent și viitor. Locuitorii județului Dâmbovița, cei interesați de istoria locurilir, pot parcurge în aceste zile cărările bătătorite de înaintași, pot cinsti și prețui valorile și vestigiile lăsate de aceștia moștenire și prin aceste forme de manifestări cultural-artistice și de divertisment, de fapt, noi căi de ancorare în istorie, în tradițiile și obiceiurile noastre românești.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Copiii din Târgoviște și Găești au fost „Polițist pentru o zi”, pe 1 iunie

Publicat

pe

Polițiștii din județul Dâmbovița au organizat, astăzi, de Ziua Internațională a Copilului – 1 iunie, acțiuni distractiv-educative pentru cei mici, în Târgoviște, pe Bulevardul Libertății din centrul municipiului, și în parcul central din orașul Găești.

Copiii au fost încântați de autospecialele folosite zilnic de oamenii legii, precum și de tehnica din dotare, însă momentul culminant a fost cel al demonstrațiilor realizate de echipele mixte poliţist şi câine, folosite pentru prinderea şi imobilizarea infractorilor.

De asemenea, criminaliştii le-au explicat modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme, iar Serviciul pentru Acţiuni Speciale a organizat o activitate de prezentare a tehnicii și materialelor de intervenție.

La final, copiii au primit ecusonul “Polițist pentru o zi”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats