Connect with us

ACTUALITATE

Vernisaj. „DREams & FLIghts”, expoziție de pictură la Cinematograful „Independența” din Târgoviște

Publicat

pe

Duminică – 5 martie 2023, va fi vernisată la Galeria de Artă „Independența” din Târgoviște (Cinema Independența) expoziția de pictură „DREams & FLIghts” a artiștilor plastici Mariana CONSTANTINESCU și Cristina TUDORACHE. Evenimentul va începe la ora 14:00. Expoziția va putea fi vizitată gratuit până în data de 24 martie.

Vom descoperi „o pictură mai liniștită, plină de taine, în ceea ce privește înțelegerea peisajului și a minunatei lumi a pietrelor și păsărilor, aceea a Marianei Constantinescu, și o abordare mai tensionată a căutărilor ființei, în viziunea Cristinei Tudorache, într-o alăturare de obțiuni stilistice, de statorniciri ale unor sentimente în raport cu experiența existențială și creatoare”, după cum a punctat criticul de artă Amelia Dincă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Unitățile de pompieri din Dâmbovița își deschid porțile pentru copii, pe 1 iunie 2023

Publicat

pe

de

Joi – 1 iunie 2023, între orele 10:00 – 18:00, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, pompierii din localitățile Târgoviște, Titu, Moreni, Găești, Pucioasa, Voinești, Răcari, Potlogi, Cornești, Vișina și Fieni își deschid porțile pentru le oferi copiilor posibilitatea de a interacționa cu eroii noștri și pentru a învăța despre importanța serviciilor de urgență.

Participanții, copii și părinți, vor avea ocazia de a explora autospecialele de intervenție, echipamentele și accesoriilor din dotare folosite în intervențiile de urgență și de a lua parte la activități distractive și educative.

La Detașamentul de Pompieri din Târgoviște copiii se pot întâlni cu Baia, câinele de serviciu care face parte din echipajul de căutare-salvare.

Pe timpul activității se va pune accent pe educarea copiilor în privința prevenirii incendiilor și a comportamentului sigur în situații de urgență și le vor fi prezentate materiale de informare preventivă având ca și grup țintă copiii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzică, sport, premii și stare de bine, la „Zilele comunei Răzvad”. FOTO

Publicat

pe

După o pauză de aproape 3 ani, impusă de pandemie și crizele de toate felurile care ne-au cam bulversat viața și ne-au ținut mai mult sub carapacea existențială, la Răzvad, prin grija autorităților locale, în mod direct a primarului Emanuel Spătaru, au fost reluate într-un flux impecabil activitățile culturale și sportive. Totul a culminat, la sfârșitul săptămânii trecute, când, în frumoasa localitate de la marginea Târgoviștei, s-au organizat „Zilele comunei”.

Pe parcursul a două zile, vineri și sâmbătă, răzvădenii și nu doar ei au fost spectatori dar și participanți la suita de manifestări artistice și sportive. În special copiii și tinerii au fost protagoniștii unor scenarii artistice și ai unor competiții de fotbal.

Entuziasmul, bucuria, veselia și starea de bine au fost ingredientele de bază ale acestor zile de mare sărbătoare. Acest regal artistic, sportiv și de divertisment s-a desfășurat în curtea Primăriei și, evident, la baza sportivă din satul de centru. Aici, fotbaliștii s-au întrecut pentru câștigarea trofeului „Cupa Răzvădeanului”, o competiție care are deja tradiție. S-au înscris în concurs 9 echipe de fotbal din toate satele componente.

Pe scena special amenajată lângă Primărie au evolut interpreți renumiți. Muzica a fost variată, pentru toate gusturile și vârstele, de la muzică populară la celelalte genuri de ritm și antren. Au încântat publicul cu recitalurile lor Ionuț Dolănescu, Simona Dinescu, Creola Stanciu, Trupa Zavera și Alex Velea.

A fost și o tombolă. După tragerea la sorți, premiile puse la bătaie de un sponsor generos au fost oferite câștigătorilor chiar de primarul Emanuel Spătaru. Este vorba despre un televizor smart, un aspirator și un fier de călcat.

În sala de sport, edilul comunei a premiat o fetiță de 11 ani, Alexandra Ioana Vasilică, practicantă de arte marțiale care a câștigat locul 3, medalia de bronz la Campionatul European de Karate Shito-Ryu desfășurat la Oradea. Micuța sportivă este antrenată de sensei Ruxandra Stroe.

Tot în cadrul suitei de manifestări dedicate „Zilelor comunei Răzvad”, primarul Emanuel Spătaru a oferit premii și copiilor dansatori din clasa I-a „Îngerașii” de la Școala din Valea Voievozilor, care au câștigat Locul 1 la concursul județean „Talente dâmbovițene” desfășurat la Aninoasa.

Pe la sărbătoarea răzvedenilor au trecut și reprezentanții administrației publice județene. Au venit pentru a-i felicita și a le adresa urări de bine președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, prefectul Claudia Gilia, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, deputata Carmen Holban, secretarul de stat Ionuț Săvoiu și alți reprezentanți ai unor instituții deconcentrate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats