Connect with us

Dâmboviţa

Comunicat PNL: Prin votul majoritătii PSD-USR din Consiliul Local, Târgovistea pierde peste 10 milioane de euro

Publicat

pe

Consilierii municipali PSD și USR au încheiat o “afacere” păguboasă pentru municipiul Târgoviște. În cadrul ședinței CLM Târgoviște, din data de 28.02.2023, cei 12 consilieri PSD, alături de cei doi consilieri USR, au votat “pentru” concesionarea a 16,3 ha de teren, ce aparține domeniului public al municipiului Târgoviște, către Donalam S.R.L, pentru construirea unui parc fotovoltaic. Cele 16,3 ha, sunt situate pe Soseaua Gaesti, după Oțelinox. Consilierii municipali PNL au votat împotriva acestui proiect.

Care este motivația din spatele votului? Târgoviștenii trebuie să știe că terenul va fi închiriat pentru o redevență de 1 leu/mp/an. O chirie percepută în mod normal pentru un metru pătrat în Târgoviște este de 45 lei/lună, ceea ce înseamnă 540 de lei/mp/an.

Noi sprijinim orice investitor care vine în municipiul Târgoviște să-și dezvolte afacerea, dar nu suntem de acord să cedăm cel mai important teren al orașului, într-un mod aproape gratuit, pentru o perioadă de peste 25 de ani. Pe de altă parte, Donalam SRL dacă vrea să-și dezvolte un parc fotovoltaic în Târgoviște cu siguranță poate să o facă pe propriul teren pe care l-a preluat de la COS Târgoviște. Donalam SRL, atunci când a luat decizia de a investi în oțelăria din Târgoviște, cu siguranță nu a avut în vedere terenul municipalității pentru a-și dezvolta afacerea.

Prin construirea unui parc fotovoltaic, profitul anual se va ridica la aproape 4 milioane de euro/an brut. Primăria Târgoviște va primi doar 32.000 de euro/an.

Pe 25 de ani, firma respectiva poate să facă un profit brut de 100 de milioane de euro, timp în care Primăria Târgoviște va primi mai puțin de 1 milion de euro. Primăria Târgoviște ar fi putut face o afacere mult mai bună pentru municipiu, prin asocierea la construirea parcului fotovoltaic.

Dacă gândim din punct de vedere strict imobiliar, considerând că valoarea terenului în acea zonă este de minimum 30 euro/mp, chiria ar trebui sa fie aproximativ 2 euro/mp. – 10 lei mp.

Un alt motiv este faptul că prin cedarea acestui teren pe o sumă derizorie, Târgoviștea nu va mai încasa nici impozitul pe teren în cei 25 de ani. Mai mult, municipiul pierde ultimul tren pentru dezvoltare: acesta este singurul teren pe care îl mai are orașul unde poate fi realizat un parc industrial.

Avem nevoie de dezvoltare economică. Dacă municipalitatea ar dezvolta pe acel teren un parc industrial, ar putea să câstige din chirii, taxe, impozite peste 10 milioane de euro.

Nu in ultimul rand, recuperarea contravalorii terenului la o concesiune de 1/mp/an se va face in 133 ani.

Votul nostru este justificat și considerăm că târgoviștenii, care au acordat votul de încredere aleșilor locali, trebuie să cunoască adevărul din spatele ușilor primăriei.

AURELIAN COTINESCU, CONSILIER MUNICIPAL PNL și secretar general PNL Dambovita

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Istoria, în conexiune cu prezentul la Curtea Domnească din Târgoviște, de „Zilele Județului Dâmbovița”

Publicat

pe

O după-amiază de adevărată sărbătoare, astăzi, în incinta Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște. Târg al meșteșugarilor și făurarilor. Concursuri medievale. Tonete cu gustări, răcoritoare, înghețată și produse de patiserie. În imediata apropiere a secularului Turn al Chindiei, a fost instalată scena pe care, patru seri la rând, vor evolua soliști de primă mână ai muzicii românești. Prindem aici cam toate genurile.

Și, ca un element de noutate, ceva care să arate că noi, dâmbovițenii, ținem la comuniune, la relațiile interumane, la bună înțelegere, pe aleea centrală a Curții Domnești a fost așezată „masa prieteniei”. Vizitatorii, cu mic, cu mare, au fost invitați de organizatori să se așeze pentru câteva clipe și să guste din bucatele puse pe masă. Un gest mic, de început, dar cu mare semnificație. În târg, a susținut un recital formația „Trei Parale”, care are în componență cercetători de la Muzeul Țăranului Român din București.

La ora 19:00, a început spectacolul. Pe scenă dansatorii și actorii Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București. Câteva sute de dâmbovițeni au aplaudat evoluția artiștilor și farmecul dansatoarelor.

Evenimentele cultural-artistice desfăşurate la Curtea Domnească din Târgoviște, aflate acum la cea de-a doua ediție, sunt apreciate de târgovișteni, de oamenii veniți din toate colțurile județului.

Sărbătorea a creat o conexiune puternică între trecut, prezent și viitor. Locuitorii județului Dâmbovița, cei interesați de istoria locurilir, pot parcurge în aceste zile cărările bătătorite de înaintași, pot cinsti și prețui valorile și vestigiile lăsate de aceștia moștenire și prin aceste forme de manifestări cultural-artistice și de divertisment, de fapt, noi căi de ancorare în istorie, în tradițiile și obiceiurile noastre românești.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Copiii din Târgoviște și Găești au fost „Polițist pentru o zi”, pe 1 iunie

Publicat

pe

Polițiștii din județul Dâmbovița au organizat, astăzi, de Ziua Internațională a Copilului – 1 iunie, acțiuni distractiv-educative pentru cei mici, în Târgoviște, pe Bulevardul Libertății din centrul municipiului, și în parcul central din orașul Găești.

Copiii au fost încântați de autospecialele folosite zilnic de oamenii legii, precum și de tehnica din dotare, însă momentul culminant a fost cel al demonstrațiilor realizate de echipele mixte poliţist şi câine, folosite pentru prinderea şi imobilizarea infractorilor.

De asemenea, criminaliştii le-au explicat modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme, iar Serviciul pentru Acţiuni Speciale a organizat o activitate de prezentare a tehnicii și materialelor de intervenție.

La final, copiii au primit ecusonul “Polițist pentru o zi”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats