Connect with us

Dâmboviţa

Senatorul PSD Titus Corlățean, în prima linie pe frontul aderării României la Spațiul Schengen

Publicat

pe

Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, a făcut un tur de forță prin Europa, participând la o serie de întâlniri oficiale desfășurate în multe capitale, unde a dialogat cu iluștri diplomați și politicieni.

Senatorul PSD a susținut cu tărie, în fața forurilor europene, dreptul României de a fi parte din spațiul Schengen. La Viena, Titus Corlățean a avut o întrevedere și cu dr. Heinz Fischer, fost președinte federal al Austriei.

„Istoria dramatică a familiei sale, care a cunoscut Holocaustul și lagărul de exterminare de la Auschwitz, dar și mandatele remarcabile de Președinte al Austriei și relaționarea cu mari lideri ai social-democrației europene și alți decidenți politici internaționali, dincolo de apartenența lor politică, îl fac să fie în continuare o voce respectată și cu o autoritate morală aparte în societatea austriacă”, a precizat Titus Corlățean.

A mai spus senatorul român că mesajul transmis de Heinz Fischer pentru România și pentru români a fost unul fără echivoc.

„Blocarea deocamdată a aderării la spațiul Schengen prin veto-ul guvernului de dreapta de la Viena este profund injust și discriminatoriu, iar Austria ar trebui să își modifice poziția în ceea ce privește țara noastră, dincolo de sensibilitatea (reală) a temei imigrației ilegale, care însă nu are nimic de a face cu statul român.

Domnul Președinte Fischer m-a asigurat de întregul său sprijin politic și moral și m-a abilitat să comunic public cele de mai sus. E foarte ușor să distingi oamenii de stat, când ai șansa să îi întâlnești, de cei care sunt pasageri prin viața politică și care nu vor lăsa mare lucru ca moștenire în urma lor. Dr. Fischer face categoric parte din prima categorie”, a scris senatorul Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

A prins contur creșa cu cinci săli de grupă pe care o construiește Primăria Titu

Publicat

pe

Lucrările care vizează construirea unei creșe cu cinci săli de grupă și multiple facilități în orașul Titu se desfășoară fără sincope. Imobilul edificat de Primărie a prins deja contur. Capacitatea unității va fi de 75 de locuri pentru copii cu vârste între 1 și 3 ani.

Pe lângă cele cinci săli de grupă, creșa va mai avea două zone de acces cu vestiare, două săli multifuncționale, bucătărie și depozit de alimente, zonă de îngrijire medicală, gospodărie de apă – construcție subterană, platforme pentru amplasarea grupului electrogen, platformă pentru gunoi, locuri de joacă, spaţii verzi şi gard pentru împrejmuirea incintei.

„Fiecare sală de grupă va avea grup sanitar propriu și ieșire pe terasă acoperită de pe care se va realiza accesul către curtea de joacă în aer liber. Pentru evitarea încălzirii excesive, pe timpul sezonului cald terasele vor fi prevăzute cu sisteme de umbrire fixe (în copertină acoperitoare) și mobile – panouri glisante – trafor din lemn amplasate în dreptul ferestrelor, pe terasă”, se precizează într-un comunicat al Primăriei Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni execută lucrări de reabilitare și modernizare pe strada Mihai Eminescu

Publicat

pe

Municipalitatea morenară desfășoară, în această perioadă, ample lucrări de modernizare și reabilitare pe strada Mihai Eminescu. Investiția este realizată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii publice urbane în municipiul Moreni”, finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

Lucrările incluse în acest proiect prevăd asfaltarea străzilor Mihai Eminescu, Ana Ipătescu, Democrației, Culturii și Aleea Prahovei și amenajarea sensului giratoriu (în zona LIDL), plus parcări și trotuare.

„Se mai are în vedere realizarea canalizării pluviale pe străzile Ana Ipătescu, Democrației, Culturii și cale de acces spre Piața Agroalimentară”, ne-a precizat primarul Constantin Dinu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats