Connect with us

SOCIAL

Mașini cu ITP fals! 45% dintre vehiculele verificate de RAR în trafic au avut deficiențe tehnice majore

Publicat

pe

Inspectorii Registrului Auto Român a verificat în trafic, pe parcursul anului trecut, 76.440 de vehicule, constatând că 45,04% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme – se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Cele mai multe neconformități au fost constatate la:
– instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,62%);
– emisiile poluante (22,65%);
– punți, jante, anvelope și suspensie (13,86%);
– vizibilitate (12,6%)
– șasiu și elemente atașate șasiului (11,85%).

„Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 5,71% dintre vehiculele controlate şi în 1,75% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma verificărilor s-au identificat deficiențe din sfera poluării la aproximativ 6.000 de vehicule (7,86%) dintre cele controlate. Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. Astfel, inspectorii RAR au considerat că 5.262 de vehicule prezentau pericol iminent de accident. Aproximativ 3% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de dovada efectuării inspecției tehnice periodice – ITP fals, expirat sau anulat”, precizează sursa citată.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2022, au fost aplicate 25.690 de sancțiuni, au fost retrase 21.854 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 264 de vehicule și 408 ITP-uri au fost anulate. Aceste rezultate nu reflectă însă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Atenție! În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

În județul Dâmbovița au fost verificate, în perioada menționată, 1.816 vehicule. 58,59% dintre acestea prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 173 (9,53%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 9,45% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 1,81% aveau probleme legate de identificare și 2,53% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În județul Argeș, situația se prezintă ceva mai bine, în sensul că doar 35,78% din cele 2.339 de vehicule verificate au avut 35,78% neconformități tehnice sau legate de acte și 50 (2,14%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 7,82% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 1,24% aveau probleme legate de identificare și 2,48% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Incendiu într-un magazin din comuna Petrești

Publicat

pe

Pompierii de la Detașamentul din Găești și cei de la Garda din comuna Vișina, județul Dâmbovița, au intervenit pentru stingerea unui incendiu declanșat în incinta unui magazin din Petrești.

La sosirea militarilor, focul se manifesta violent la o anexă a magazinului, pe o suprafață de circa 150 mp, și exista posibilitatea de propagare. Echipajele de salvare au reușit să evacueze o persoană care se afla în incinta imobilului afectat.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Giurgiu

Tragedie în Giurgiu. Un bărbat și o femeie au murit pe loc într-un accident rutier

Publicat

pe

Două persoane, o femeie de 62 de ani și un bărbat de 65 de ani, ambii din Craiova, au decedat în urma unui accident de circulație petrecut pe șoseaua de centură a municipiului Giurgiu. Cei doi erau pasageri într-un autoturism care s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Echipele medicale care au sosit la fața locului au găsit-o pe femeie decedată, cu multiple leziuni incompatibile cu viața, iar bărbatul în stop cardio-respirator. Din păcate, nici organismul acestuia nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare. Conducătoarea auto, o femeie de 34 de ani din București, și pasagerul din dreapta au fost găsiți conștienți și cooperanți.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats