Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște, proiect pentru dotări moderne în 31 de unități de învățământ

Publicat

pe

31 de unități de învățământ din Târgoviște vor face obiectul unui proiect în valoare de aproape 36 de milioane de lei, care vizează dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale – potrivit unei hotărâri care a fost aprobată de Consiliului Local Municipal în ședința din această săptămână.

Concret, spune primarul Daniel Cristian Stan, este vorba despre:

✅️ 18 laboratoare de informatică, dotate integral;
✅️ 536 de săli de clasă, cu echipamente digitale;
✅️ 442 de săli de clasă, cu mobilier și materiale didactice;
✅️ 16 laboratoare de științe (fizică, chimie, biologie/ multidisciplinare), cu mobilier și materiale didactice, precum și cu echipamente digitale;
✅️ 67 de cabinete pe discipline, cabinete de asistență psihopedagogică și săli de sport, cu mobilier, materiale sportive și echipamente digitale;
✅️ 6 ateliere de practică, cu materiale și echipamente de specialitate, inclusiv pe componenta digitală, în conformitate cu precizările din Standardele de pregătire profesională în vigoare, asociate calificărilor profesionale școlarizate.

Reamintim că acest proiect vine in completarea celor implementate deja sau aflate în diferite stadii de execuție prin care s-au adus schimbări majore celor mai multe unități de învățământ din Târgoviște, unele dintre acestea fiind astăzi de nerecunoscut, așa de substanțială este diferența – vezi școlile Mihai Viteazul (Micro IX) și Matei Basarab (Micro III)

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 18 iunie 2024

Publicat

pe

De

Consiliul Local Municipal Târgoviște se va întruni, marți – 18 iunie 2024, de la ora 09:00, în ședință extraordinară de lucru, având înscrise pe ordinea de zi următoarele proiecte de hotărâre:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

S-a trecut la asfaltări pe cel mai mare proiect de infrastructură al CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Au început lucrările de asfaltare pe drumul județean DJ 712, Târgoviște – Șotânga – Vulcana Pandele – Brănești – Pucioasa, inclus în cel mai mare proiect de modernizare a infrastructurii rutiere implementat de Consiliul Județean Dâmboviţa cu fonduri europene nerambursabile, primul din Regiunea Sud Muntenia.

Până la acest moment, ne informează președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, au fost configurate accesele la proprietăți, au fost montate borduri și, pe anumite porțiuni, a fost amenajat sistemul de scurgere a apelor.

Valoarea investiției pe acest tronson se ridică la aproximativ 101.000.000 lei. Sunt incluse următoarele lucrări:
– Două straturi de asfalt pe 15,77 km de drum;
– 26.000 mp de trotuare;
– 18 km de șanțuri din beton;
– 1,5 km rigole de acostament;
– 8,7 km rigole carosabile acoperite;
– 2.000 de accese la proprietăți;
– Demolarea și construirea unui pod nou în Șotânga;
– Reabilitarea și modernizarea altor două poduri de pe traseu;
– Amenajarea a 36 de stații de autobuz.

Proiectul include, pe lângă DJ 712 (Pucioasa – Brănești – Vulcana-Pandele – Șotânga – Târgoviște), încă două loturi, respectiv: DJ 720 (Gura Ocniței – Ocnița) – lotul 2 și DJ 720 A (Gura Ocniței – Adânca – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A) – Lotul 3. În total – 59,8 km de drumuri județene. Valoarea totală a investiției se ridică la 64,2 milioane de euro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite