Connect with us

POLITIC

Decizie istorică! Limba română, limbă oficială de stat în Republica Moldova!

Publicat

pe

O zi istorică pentru România, pentru Moldova, pentru românii de pretutindeni. La Chișinău, Parlamentul Republicii Moldova a votat înlocuirea așa-zisei limbi moldovenești cu limba română. Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României, este unul dintre politicienii români de anvergură care au salutat această decizie.

„Parlamentul Republicii Moldova, urmare unei decizii din decembrie 2013 și, mai recent, unei sesizări a Curții Constituționale de la Chișinău adresate Parlamentului, a votat o lege de „implementare a considerentele unor hotărâri ale Curții Constituționale”, care constatase încă din 2013, printr-o decizie cu caracter constituțional, că limba de stat în Republica Moldova, în baza Declarației de independență din 27 august 1991, este limba română! Legea a fost votată de 58 de deputați, din totalul de 101, iar 2 au votat împotrivă.

Salut acest vot istoric, reparatoriu juridic, istoric, cultural și moral și îi felicit pe Președintele Parlamentului, Igor Grosu și pe toți deputații care azi au dovedit demnitate și asumarea identității românești, intr-o țară supusă la multe provocări interne și externe, în principal de la Moscova, care și-a tot permis să „decidă” ce limbă se vorbește în Basarabia.

Și nu în ultimul rând, să felicit retroactiv pe toți judecătorii Curții Constituționale pentru decizia din 2013, începând cu fostul judecător Tudor Panțîru, care a și prezentat ulterior acestei decizii în mod public, de mai mulți ani, care era soluția legală de rezolvare a problemei, care nu necesita modificarea Constituției. Ceea ce s-a și întâmplat în prezent. Așteptăm cu încredere promulgarea legii de Președintele Republicii Moldova, pentru intrarea în vigoare a actului normativ”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Politicieni de marcă din Armenia, primiți de senatorul Titus Corlățean

Publicat

pe

Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României, a primit ieri, 29 mai 2023, o delegație mixtă a Comisiei pentru relații externe a Parlamentului Republicii Armenia și a Grupului parlamentar armean de prietenie cu România, condusă de președintele acestor două structuri, Sargis Khandanyan.

Din delegație au mai făcut parte Sergey Minasyan, ambasadorul Armeniei la București, și deputatul Vladimir Vardanyan, ex-ministru, un jurist de foarte bună calitate, coleg cu senatorul Corlățean la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

„A fost o întâlnire extrem de interesantă și utilă, plecând de la o relație politică bună între cele două state și de la puntea de legătură culturală deosebită oferită de comunitatea armeană din țară noastră și o istorie cu repere comune semnificative, inclusiv în ceea ce privește identitatea creștină a celor două națiuni.

Foarte interesante evaluările privind provocările de securitate din zona Mării Negre și respectiv Caucazului, dar și evoluțiile în ce privește agenda bilaterală Armenia-Uniunea Europeană, pe care România le susține politic și cu expertiză disponibilă”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

OFSD Dâmbovița se concentrează pe reconstrucția și revigorarea organizațiilor locale

Publicat

pe

Președinta OFSD Dâmbovița, deputata Carmen Holban, și vicepreședintele organizației, Luciana Cristea, își continuă periplul prin județ pentru a discuta cu femeile social-democrate despre problemele curente, ce mai trebuie făcut și, evident, pentru pregătirea până la ultimul detaliu pentru alegerile de anul viitor. Ultimele runde de dialog au avut loc în zonele Pucioasa, Fieni și Găești.

„Un aspect deosebit de important este reconstrucția și revigorarea fiecărei organizații în parte, lucru pe care îl facem în această perioadă. Prin muncă de echipă și implicarea activă a tuturor colegelor noastre, ne propunem să consolidăm și să aducem îmbunătățiri semnificative în cadrul tuturor organizațiilor OFSD din județ. Înțelegem că succesul nostru la alegerile din 2024 depinde în mare măsură de buna organizare și mobilizare a forțelor noastre”, a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats