Connect with us

ACTUALITATE

Se pregătește deschiderea unei noi clinici medicale în Parcul Industrial Moreni

Publicat

pe

Directorul Parcului Industrial Moreni, Gabriel Purcaru, a reușit, în perioada nu foarte lungă de când conduce acest complex industrial, să îi revigoreze imaginea și să-l deschidă spre comunitate. După cum ne-a precizat, în Parc lucrează peste 1.000 de oameni, în cadrul a 53 de societăți comerciale care cuprind o paletă bogată de activități. Gradul de ocupare este de 100%. Există, de asemenea, potențiali investitori care ar dori să își amplaseze capacități de producție în Parcul Industrial Moreni, dar, deocamdată, nu mai există module care să le poată fi puse la dispoziție.

Directorul acestei unități subordinate Consiliului Județean Dâmbovița a reușit să câștige încrederea agenților economici din Parc, dovedindu-le că se preocupă de tot ceea ce înseamnă buna funcționare a unității, de asigurarea unor condiții excelente de lucru. Gabriel Purcaru ne-a spus că pentru el a reprezentat o mare provocare criza generată de creșterea prețurilor la energia electrică. Situația firmelor din Parc ar fi fost una deosebit de dificilă dacă prețul la energie electrică rămânea la valori deosebit de mari. Gabriel Purcaru a întreprins diligențe pe lângă factorii responsabili, împreună cu reprezentanții Asociației Parcurilor Industriale din România, și s-a reușit introducerea în Ordonanța de Guvern a unei dispoziții privind plafonarea prețului la 1,3 kilowatul, inclus TVA, până în 2025, și pentru parcurile industriale.

„De această facilitate beneficiază toți investitorii din Parc. La început, nu s-a vrut. Am întâmpinat o mulțime de piedici, dar până la urmă am reușit să o scoatem la capăt. Realizarea acestui obiectiv, pentru parcul nostru industrial, înseamnă stabilitate, continuitate, siguranța că nu vom avea probleme în ceea ce privește funcționarea”, ne-a precizat Gabriel Purcaru.

Deschiderea în cadrul Parcului Industrial Moreni a unei clinici medicale de cardiologie a fost o premieră pentru unitățile de profil din țară. Este un exemplu clar de preocupare pentru nevoile cetățeanului, pentru angajații unui parc industrial și pentru comunitățile învecinate, manifestate de conducerea Consiliului Județean Dâmboviţa și de cea a Parcului Industrial Moreni. Din câte am aflat de la directorul Gabriel Purcaru, clinica funcționează cu succes. Sunt deja efectuate programări pentru consultații și investigații de specialitate în avans pentru următoarele două luni.

Și acest demers realizat pentru sănătatea oamenilor, pus în practică de Gabriel Purcaru nu se oprește aici. Directorul Parcului Industrial Moreni a semnat contractul pentru deschiderea unei noi clinici, de hematologie de această dată. Este o altă premieră pentru județul Dâmbovița! Ne-a spus Gabriel Purcaru că, în maximum șase luni, și această instituție medicală va fi funcțională.

„Sănătatea oamenilor trebuie să ne preocupe în permanență. De ce să nu deschidem astfel de unități medicale în interiorul unor parcuri industriale, în apropierea comunităților locale? Oamenii nu mai pierd timp pentru a se deplasa în diferite orașe care dispun de clinicii de specialitate, ci le găsesc acasă. Beneficiază de atenție, de investigații minuțioase realizate de medici foarte buni”, spune directorul Gabriel Purcaru.

Șirul preocupărilor investiționale ce vizează dezvoltarea Parcului Industrial Moreni este lung. Urmărindu-i activitatea de până acum, Gabriel Purcaru ne-a demonstrat că este tipul de om care își atinge țelurile din aproape în aproape, transpunând în practică orice idee validă care poate aduce plus valoare unității economice, comunității, județului.

Și, uite așa, din vorbă în vorbă, am mai aflat că în următoarele săptămâni în interiorul Parcului Industrial Moreni își va începe activitatea o firmă de catering. Preparatele culinare vor fi distribuite, la cerere, angajaților din parc dar și doritorilor din Moreni sau din localitățile din jur.

 

De asemenea, în viitorul apropiat, Gabriel Purcaru intenționează să construiască și module de locuit pentru angajații societăților economice care nu sunt din zonă. Mai are în plan să amenajeze un parc fotovoltaic și astfel să asigure o parte a consumului de energie electrică pentru unitățile care funcționează în cadrul Parcului Industrial Moreni.

Gabriel Purcaru a ținut să ne menționeze faptul că, în toate demersurile pe care le-a întreprins pentru dezvoltarea unității, a fost sprijinit de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, și el adept al noului, al resetării conceptului de colaborare, de implicare și derulare a unor proiecte utile pentru comunitate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ambasadoarea Greciei la București a participat la activitățile organizate la Potlogi, de „Zilele Județului Dâmbovița”

Publicat

pe

Palatul Brâncovenesc de la Potlogi a fost animat, astăzi – 3 iunie 2023, de o activitate inedită prin care organizatorii, Complexul Muzeal Curtea Domnească, Universitatea București – Facultatea de Limbi Străine, Consiliul Județean Dâmbovița și Ambasada Greciei la București, au dorit să le dezvăluie iubitorilor de istorie obiceiuri și tabieturi de pe vremea domnitorului Constantin Brâncoveanu, întâmplate la Curtea Palatului construit în localitatea de pe Valea Sabarului.

Expoziția de elemente de îmbrăcăminte, decorațiuni, podoabe, obiecte și ustensile folosite în odăile Palatului la pregătitul și servitul mesei și a băuturilor s-a desfășurat sub titulatura „Rânduiala oaspețelor domnești în vremea lui Constantin Brâncoveanu și a principiilor fanarioți”. Majoritatea pieselor care comun această expoziție tematică provin din colecții particulare. Și nu a fost numai atât! Oaspeții și ceilalți vizitatori aflați astăzi la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi au putut să guste din bucate preparate după rețete asemănătoare cu cele folosite în bucătăriile domnești cu câteva sute de ani în urmă.

Gazda acestui eveniment parte a manifestărilor socio-culturale și sportive desfășurate sub egida „Zilele Județului Dâmbovița – 511 ani de atestare documentară” a fost directorul Complexului Muzeal Curtea Domnească – Ovidiu Cârstina. Invitat special – ambasadorul Greciei la București, Excelența Sa doamna Sofia Grammata. Înaltul oaspete a fost primit și însoțit în această vizită de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. De asemenea, au participat la acest eveniment vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, deputații Carmen Holban, Marian Țachianu și Radu Popa, secretarul general al județului – Dănuț Popa, primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan, primarul interimar al comunei Potlogi, Viorel Draghici, alți reprezentanți ai vieții publice dâmbovițene și numeroși turiști veniți din toate colțurile țării.

Șeful administrației județene i-a adresat ambasadoarei Greciei un cuvânt de bun venit pe meleagurile dâmbovițene, în mod deosebit la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi. Corneliu Ștefan i-a spus Excelenței Sale Sofia Grammata că este oricând invitată în județul Dâmbovița pentru a vizita și a cunoaște și alte obiective de importanță turistică și istorică, tradițiile și ospitalitatea dâmbovițeană.

Ambasadorul Greciei a mulțumit gazdelor pentru primirea făcută. A vorbit despre prietenia româno-greacă, depre istoria comună și legăturile avute în timp, despre credința creștin-ortodoxă care ne unește, grecii și românii fiind singurele popoare neslave care își ghidează viața, conduita, crezul, după dogmele creștin ortodoxe.

Specialiștii în istorie au făcut o prezentare a expoziției, insistând asupra fiecărui element etalat, asupra provenienței sale și a utilității. Expoziția va putea fi vizitată pe tot parcursul lunii iunie.

Înainte de mult așteptata degustare de bucate gătite după rețete domnești, oaspeții au fost invitați la un miniconcert de muzică medievală susținut de formația „Trei Parale”, care are în componență cercetători de la Muzeul Țăranului Român.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Babel FAST 2023: Program Ziua a II-a, duminică – 4 iunie

Publicat

pe

Ediția de anul acesta a Festivalului Artelor Spectacolului Babel FAST (3 – 11 iunie 2023) reunește la Târgoviște trupe din 25 de țări, care dau viață la peste 100 de evenimente.

Există, după cum ne-a spus directorul Festivalului și al Teatrului Tony Bulandra Târgovişte, maestrul Mc Ranin, și un program pentru cei cărora… le este frică de teatru, pentru cei care nu rezonează cu sălile de artă dramatică. În piețele publice din municipiu și la Teatrul de Vară, vom avea muzică rock, tarafuri și spectacole de stradă. De asemenea, la această ediție a Babel FAST se va pune accent și pe film.

Program Babel FAST 2023 – Ziua a II-a, duminică – 4 iunie

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats