Connect with us

ACTUALITATE

Câștigătorii competițiilor sportive organizate de IPJ Dâmbovița cu prilejul Zilei Poliției Române

Publicat

pe

La finalul concursurilor sportive organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa cu prilejul Zilei Poliţiei Române, astăzi – 22 martie 2023, s-a desfășurat festivitatea de premiere a câștigătorilor la tir sportiv, minifotbal, tenis de masă, tenis de câmp și conducere defensivă.

16 echipe s-au întrecut pentru un loc pe podium la competiţia de fotbal. Câştigătoare a fost cea Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu. Pe locul II s-a clasat echipa Serviciului pentru Acțiuni Speciale, iar locul III a revenit echipei IPJ Dâmboviţa.

Săptămâna trecută, s-au desfășurat competițiile de tir sportiv, conducere defensivă, tenis de câmp și de masă. Trofeul pentru concursul de tenis de masă a fost adjudecat de comisar de poliție Marin Costin din cadrul Serviciului Cabinet. Pe locul II s-a situat agentul șef principal de poliție Andrei Bogdan de la structura de cazier, iar locul III a fost câștigat de agent șef principal de poliție Năstăsescu Adrian din cadrul Poliției Orașului Titu.

Cel mai bun jucător de tenis de câmp a fost desemnat comisarul de poliție Gogioiu Răzvan din cadrul Serviciului de Investigații Criminale. Pe locul al doilea s-a clasat agent șef de poliție Simion Marian din cadrul Serviciului Rutier, iar locul al treilea a fost ocupat de un polițist de la Serviciul Operațiuni Speciale.

La competiția de tir sportiv, dintre cei 25 de participanți, primele locuri pentru calibrele 7×65 mm, 9×18 mm și 9×19 mm, au fost câștigate de agent șef principal de poliție Rădoi Ștefan de la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte, comisar șef de poliție Vlăducă Bogdan din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, respectiv agent șef principal de poliție Rotaru Cornel de la Serviciul Județean Poliție Transporturi.

La concursul de conducere defensivă, primul loc a fost atribuit agentului șef principal de poliție Matei Aurelian din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale. Locul al doilea a fost ocupat de agent șef adjunct de poliție Miron Denisa de la Poliția Orașului Titu, iar pe cel de-al treilea loc s-a clasat agent de poliție Andrei Daniel din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Babel FAST 2023 susține Ucraina prin cultură. Strigătul actorilor e „Strigătul Națiunii”

Publicat

pe

de

Trupa de actori supraviețuitori ai Teatrului din Mariupol, bombardat de invadatorii ruşi, este invitata specială a celei de a XI-a ediții a Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului BABEL, organizat de Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte, în perioada 3 – 11 iunie 2023. Aici vor prezenta pe 10 iunie, drama „Strigătul Națiunii”.

Regizorul McRanin, directorul teatrului dâmbovițean, a cunoscut-o pe Liudmila Kolosovici, directoarea artistică a trupei reconstituite de actori ucraineni, la Chişinău, când viziona spectacole pentru festival. Întâlnirea de la “Teatrul fără nume” a avut efect imediat. Convins că solidaritatea internațională este mai necesară ca oricând, mai ales în perioade de incertitudine geopolitică, directorul festivalului i-a invitat pe confrații ucraineni greu încercați de soartă, dar neînvinşi, să participle la festival.

Pe 16 martie 2022, armata invadatoare rusă bombarda Teatrul din oraşul asediat Mariupol, distrus deja în proporție de 80%. Aici se adăposteau sute de civili, mai ales femei şi copii, între care mame cu prunci în brațe, abia aduse de la maternitate. Pentru a proteja clădirea, un scenograf scrisese afară, cu vopsea albă, mare, de două ori, cuvintul COPII! N-a contat pentru ruşi! Au aruncat cele două bombe de câte jumătate de tonă, asupra teatrului, transformându-l în ruină. O anchetă Associated Press, din mai 2022, ridica estimările inițiale ale pierderii de vieți omeneşti la 600 de civili omorâți de ruşi, la Teatrul Academic Regional Donețk.

O parte din actorii teatrului au murit în iadul bombardamentelor de aici. Vera Lebedinskaia, o actriță în vârstă de 64 de ani, s-a salvat, reuşind să fugă afară, atunci când pereții clădirii au început să cadă. La câteva luni de la această crimă de război a ruşilor, când nu se mai gândea la viitor, minunea s-a întâmplat: a fost chemată, alături de un grup de actori ai teatrului, care supraviețuiseră carnagiului, pentru a juca la Teatrul din Ujgorod, în vestul Ucrainei, unde actorii din Mariupol îşi găsiseră refugiu. Împreună cu fosta directoare artistică, regizoarea Liudmila Kolosovici, au scris piesa „Strigătul unei națiuni”, după scrisorile şi poemele lui Vasil Stus, despre viața poetului disident ucrainean urmărit de Moscova, interzit şi, în final, omorât de Moscova în 1985, în închisorile lor, unde l-au ținut închis în ultimii 13 din cei 47 de ani de viață ai săi.

A murit pentru Ucraina, pentru cultura ucraineană. Pentru ca Ucraina să aibă un viitor, declara regizoarea, cu prilejul premierei spectacolului, ce a avut loc la exact patru luni de la bombardarea Teatrului din Mariupol.

Acest spectacol emoționant, avându-l în centru pe valorosul poet şi opozant ucrainean al regimului sovietic, va fi prezentat la Festivalul BABEL, pe 10 iunie, la ora 20:00.

Pentru că ruşii pot arunca bombe, pot prăbuşi ziduri, pot omorî mame, copii şi oameni nevinovați. Dar nu pot omorî spiritul, nu pot gâtui cultura şi nu pot sugruma vocea celor ce-și strigă independența şi dreptul la libera exprimare! Teatrul nu piere, oricâte lovituri ar primi. De aceea, veniți să ascultați glasul solidarității teatrale dintre români şi ucraineni!

Subsolul lui, cel mai mare adăpost antiaerian din oraş, adăpostea sute mai ales femei şi copii. Această crimă de război a pus capăt vieții a sute de civili şi a pus la pământ o clădire-simbol a teatrului ucrainean. Dar nu i-a înfrânt pe artişti. La patru luni de la dezastruosul eveniment, un grup din actorii Teatrului din Mariupol, sub bagheta Directoarei lor, au scos premiera cu acest spectacol, în oraşul Ujgorod, din vestul Ucrainei, unde s-au refugiat.

Pentru „Strigătul Națiunii”, artiştii au ales o figură emblematică a culturii ucrainene, poetul Vasil Stus. Considerat a fi al doilea poet, ca importanță, al țării, el a fost şi o victimă a Uniunii Sovietice. Moscova nu l-a iertat de disidentul ucrainean, interzicându-i cărțile şi aruncându-l în închisoare. Treisprezece ani a fost întemnițat, până la moartea sa, în 1985, la doar 47 de ani.

Invitați speciali sunt actorii Teatrului Academic Regional Donetsk din Mariupol, bombardat de invadatorii ruşi, în martie 2022. La patru luni de la tragedie, actori ai teatrului distrus au creat la Ujgorod, unde s-au refugiat, spectacolul „Strigătul Națiunii”, invitat în festival.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Babel FAST 2023: Program Ziua a VII-a, vineri – 9 iunie

Publicat

pe

Vineri – 9 iunie 2023. Festivalul Artelor Spectacolului Babel FAST de la Târgoviște, ediția a XI-a, continuă la fel de interesant. Suntem în cea de-a șaptea zi în care ne bucurăm de teatru, film și alte evenimente atractive. Reamintim că Babel FAST 2023 se va încheia duminică – 11 iunie. La ediția din acest an participă artiști din 36 de țări.

Program Ziua a VII-a Babel FAST 2023, vineri – 09 iunie

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats