Connect with us

ACTUALITATE

Târgoviște: Ce păcat că școlile și grădinițele nu au profitat de atelierele interactive organizate de polițiști!

Publicat

pe

După mulți-mulți ani, de ziua lor, polițiștii dâmbovițeni au rezonat cu comunitatea. În Piața Tricolorului (platoul din fața Prefecturii), oamenii legii au pregătit pentru dâmbovițeni, în special pentru copii, ateliere de lucru reprezentând diferite compartimente ale instituției. Doritorii, curioșii, entuziaștii au putut lua contact vizual, ba chiar au putut atinge o parte a tehnicii de luptă din dotarea luptătorilor de la Operațiuni Speciale. De asemenea, vizitatorii au putut dialoga cu polițiștii de la Serviciul de Prevenire și Siguranță Școlară. Oaspeții oamenilor legii au fost amprentați de tehnicianul criminalist și s-au făcut fotografii cu câinele polițist Nero.

Polițiștii Serviciul Rutier au prezentat într-un mod interactiv indicatoarele și regulile de circulație, aparatele de măsurare a vitezei de deplasare și aparatele pentru testarea consumului de alcool sau droguri.

De asemenea, mașina de ”Miliție”, motocicleta și uniformele de miliție din 1978, uniforme de poliție din perioada1990 – 2002 și ținutele arnăuților au atras atenția vizitatorilor.

Momentul culminant al activităților a fost reprezentant de exercițiile demonstrative realizate de polițiștii de la Serviciul Pregătire Profesională și de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Cei mici, pe lângă sfaturile și răspunsurile la cele mai curioase întrebări, au primit baloane din partea polițiștilor și au putut să se bucure de fotografii în autospecialele de poliție de la Biroul pentru Protecția Animalelor, Serviciul Ordine Publică, Serviciul pentru Acțiuni Speciale și de la Serviciul Rutier.

De precizat, cu părere de rău, că, de Ziua Poliției Române, nu am văzut niciun grup organizat de la vreo școală sau grădiniță din Târgoviște. Nici măcar cele din zona de centru! Cu o astfel de manifestare nu te întâlnești oricând și ar fi fost, cu siguranță, o experiență plăcută și educativă pentru copii. Păcat!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Babel FAST 2023: Program Ziua I, sâmbătă – 3 iunie

Publicat

pe

Sâmbătă – 3 iunie 2023, la ora 14:00, se va deschide cea de-a XI-a ediție a Festivalului Artelor Spectacolului Babel FAST -Târgoviște, 3 – 11 iunie 2023. Anul acesta, spectacolele ce vor fi puse în scenă vor avea tema FORME. În total, vor fi peste 100 de evenimente, susținute de trupe din România, Italia, Franța, Belgia, Polonia, Scoția, Turcia, Coreea de Sud, India, Kazahstan, Algeria etc.

„Festivalul Babel este punctul zero al diversității pentru că își propune să reunească cele mai diferite culturi și forme de exprimare: acordă atenție unor minorități etnice și lingvistice care nu sunt la îndemână de găsit, nici măcar pe hartă.

Babel-ul teatral și artistic este un mod de a atinge Cerul nu printr-o construcție din cărămidă, ci prin ceva mult mai trainic: prin comuniune sufletească”, spune Mc Ranin – directorul Festivalului și al Teatrului Tony Bulandra Târgovişte. 

Program Babel FAST 2023 – Ziua I, sâmbătă – 3 iunie

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Peste 4.000 de participanți la „Parada copiilor” organizată la Târgoviște

Publicat

pe

Activitățile organizate de Primăria Târgoviște pentru ziua de 1 iunie s-au încheiat cu „Parada copiilor”. Înainte de ora anunțată pentru începere – 18:00, soarele strălucea pe cer, astfel că „o mare de oameni” a însuflețit zona centrală a municipiului Târgoviște.

Mai bine de 4.000 de persoane, copii, părinți și bunici, s-au prins în acest spectacol al veseliei, pe traseul Primăria Târgoviște – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Stadionul Eugen Popescu. Au urmat aici reprezentații de dans, muzică și gimnastică.

De reținut că, luni – 5 iunie, va fi organizată la Târgoviște, de la ora 21:15, „Parada Babel FAST”, eveniment de tradiție pus în scenă de participanții la Festivalul Artelor Spectacolului „Babel”. Traseul de anul acesta va fi: Piata Mihai Viteazul – Bulevardul Libertății – Calea Domnească – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Bulevardul Carol I – Teatrul Tony Bulandra.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats