Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Consiliul Judeţean Dâmboviţa și Primăria Târgoviște vor construi o parcare etajată în centrul municipiului

Publicat

pe

Iată că, după mulți-mulți ani, municipiul, Târgoviște, prin implicarea autorităților locale și a celor județene, a intrat într-un ritm susținut de modernizare pe toate palierele. Vorbim despre infrastructură educațională, medicală, sportivă, de agrement, economică și, nu în ultimul rând, rutieră. Aici enumerăm străzi, trotuare și parcări. La această ultimă componentă prezentată, Târgoviștea este deficitară. Sporirea parcului de autovehicule și afluxul de mașini care intră zilnic în municipiu au dus la crearea unor probleme în ceea ce privește parcările. Tocmai aceste inconveniente sunt pe cale de a fi eliminate de către reprezentanții Primăriei Târgoviște și cei ai Consiliului Județean Dâmbovița. Printr-o asociere între cele două entități administrative, a fost pus bazele proiectului de construire a unei parcări publice etajate în zona de centru a municipiului.

În cadrul unei conferințe de presă având ca temă acest subiect, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan și primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan au vorbit despre viitoarea parcare etajată, cu 358 de locuri. Edificiul de utilitate publică va avea în dotare și stații de încărcare pentru autovehiculele electrice.

Potrivit studiului de fezabilitate elaborat, construcția este una de tip deschis, va avea dimensiunea de 66×113 metri și va fi prevăzută cu două accese auto și cinci pietonale. Pe terasa de peste etajul 1 vor fi amplasate panouri fotovoltaice care vor asigura energia electrică necesară funcționării instalațiilor ce vor deservi parcarea. Obiectivul va fi realizat pe o suprafață de 20.000 mp, teren expropriat de către Primăria Târgoviște de la fostul UPET.

După cum a precizat Corneliu Ștefan, în cadrul acestei asocieri Primăria Municipiului Târgoviște – Consiliul Județean Dâmbovița, este inclusă și o investiție care vizează crearea unei noi artere rutiere, care va lega Bulevardul Independeței de Bulevardul IC Brătianu, cu deschidere la strada Arsenalului.

„Promiteam târgoviștenilor, dar și dâmbovițenilor care ajung în reședința județului nostru, o soluție pentru decongestionarea traficului, dar și rezolvarea problemei locurilor de parcarea din centrul municipiului Târgoviște. Sunt rare situațiile în care, într-o aglomerare urbană, chiar în centrul acesteia, se mai pot găsi soluțiile necesare creării unei noi artere rutiere prin care să decongestionăm traficul, să oferim soluții de parcare moderne, dar să și schimbăm efectiv sută la sută modul în care arată acea zonă. Ei bine, la Târgoviște, împreună, am găsit cea mai bună soluție!”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Primarul Cristian Daniel Stan a spus că noua stradă va avea o lungime de 907 metri și va fi prevăzută și cu trotuar. De asemenea, conexiunea cu strada Arsenalului se va realiza printr-o intersecție tip giratoriu.

„Va fi construită și o rețea de iluminat stradal și vor fi create și spații verzi. Totodată, va fi realizată o rețea de canalizare pentru preluarea apelor pluviale și menajere, dar și o canalizație pentru rețele. În ședința Consiliului Local Târgoviște vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții, de o importanță majoră atât pentru municipiul Târgoviște, cât și pentru județul Dâmbovița! Îi mulțumesc domnului Corneliu Ștefan, președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, pentru sprijinul acordat comunității târgoviștene, parteneriatul dintre administrația locală târgovișteană și cea județeană fiind unul stabil, cu beneficii importante pentru dâmbovițeni”, a spus primarul Cristian Daniel Stan.

La întâlnirea cu presa de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa au mai fost prezenți vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și administratorul public Gabriel Boriga.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

A fost eliberată autorizația de construcție pentru realizare rețea de gaze în toate satele comunei Voinești

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, astăzi – 31 mai 2023, autorizația de construcție pentru înființare rețea de gaze naturale în satele Izvoare, Lunca, Suduleni, Mânjina, Manga, Oncești și extindere rețea de distribuție în Voinești și Gemenea Brătulești.

Investiția are o valoare de 25 de milioane de lei (5 milioane de euro) și reprezintă cel mai mare proiect promovat vreodată de Primăria Voinești – spune edilul Dănuț Gabriel Sandu.

A mai precizat acesta că tot astăzi au fost încărcate pe platforma Ministerului Dezvoltării documente necesare pentru evaluare și semnarea contractului de finanțare, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Teren multi-sport în satul Mărcești (comuna Dobra), realizat prin PJDL

Publicat

pe

Primăria Dobra a inaugurat, astăzi – 30 mai 2023, un teren multi-sport în satul Mărcești. Este a doua investiție de acest tip, după cea din satul Dobra, ambele realizate în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmboviţa, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală inițiat de președintele Corneliu Ștefan. Edilul Daniel Nica le-a spus localnicilor prezenți la evenimentul inaugural că și-a propus să nu facă diferențe între cele două sate care alcătuiesc comuna, astfel că planul investițional este conceput ținând cont de acest principiu.

„Terenul multi-sport pe care îl inaugurăm astăzi în satul Mărcești oferă foarte multe oportunități pentru activități sportive și recreative în aer liber. Este un obiectiv care a fost foarte mult așteptat de elevii Școlii Iulian Rusu Mărcești, cât și de tineretul din sat. Au tot întrebat când va fi gata… De asta ne-am grăbit să îl inaugurăm astăzi, înainte de 1 iunie”, a declarat primarul Daniel Nica. De reținut că a fost promovat la Compania Națională de Investiții și un proiect care vizează construirea unei săli de sport, lângă terenul multi-sport inaugurat astăzi.

De asemenea, edilul le-a mai prezentat sătenilor din Mărcești și celelalte investiții pe care administrația publică locală le are în derulare, tot în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmboviţa. Este vorba despre construire șanțuri, trotuare și podețe de acces în ambele sate.

„În continuarea acestora, am depus un nou proiect pentru continuarea amenajării șanțurilor și accesoriilor în proprietăți pe alte străzi. Și vreau să vă mai spun că nu am uitat nici de strada Chinezu. Am depus și pentru aceasta un proiect, pentru extinderea rețelei de apă și a canalizării, la Consiliul Județean, și apoi o să asfaltăm și bucata aceea de drum”, a mai spus edilul comunei Dobra.

Prezent la Mărcești, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a felicitat administrația publică a comunei Dobra pentru activitatea investițională și pentru că a ales să le facă un dar așa frumos copiilor din Mărcești, cu prilejul zilei de 1 iunie.

„Inaugurăm un nou obiectiv realizat prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, program unic in România. Am inițiat acest program la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, pentru a ne asocia cu toate unitățile administrativ-teritoriale din județul nostru pentru a realiza investiții în comun. Îl felicit pe domnul primar. Cred că nu putea să facă un cadou mai frumos celor din satul Mărcești având în vedere că joi este Ziua Copilului.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 500.000 de lei, contribuția Consililului Județean Dâmbovița fiind de 220.000 de lei. Acesta este al treilea proiect pe care îl finanțăm în comuna Dobra. A mai fost construită o bază sportivă în satul Dobra, investiția ridicându-se la 365.000 de lei, cofinanțată de Consiliul Județean Dâmbovița cu suma 150.000 de lei. Cel mai mare proiect, de 3.500.000 de lei și la care se lucrează, are ca obiectiv amenajarea scurgerii apelor și acceselor la proprietăți. Consiliul Județean Dâmbovița a asigurat aici 1.600.000 de lei. Doar prin aceste trei proiecte, comunei Dobra i-au fost alocate aproximativ 2.000.000 de lei.

Încă o dată se dovedește faptul că Programul Județean de Dezvoltare Locală își atinge scopul de a diminua decalajele dintre mediul urban și cel rural, indiferent de proiectele care sunt finanțate prin acesta”, a declarat președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Au mai fost prezenți astăzi în mijlocul sătenilor din Mărcești: deputatul Ionuț Vulpescu – fiu al comunei, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan – fiu al satului, prefectul județului – Claudia Gilia, vicepreședinții CJ Dâmbovița Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul general al județului – Dan Nicolae Popa Stănescu, viceprimarul municipiului Târgoviște – Cătălin Rădulescu și primarul comunei Bilciurești – Adina Stoican.

Le-au mai vorbit participanților la evenimentul inaugural organizat astăzi la Mărcești primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan și directorul școlii din sat – Cristina Neagu. Ca fiu al satului, Daniel Cristian Stan a punctat diferențele dintre terenul pe care se practica sportul în trecut și cel de acum. De asemenea, a mai vorbit despre schimbările survenite în comună, în plan edilitar-gospodăresc. La rândul său, Cristina Neagu a spus că școala din Mărcești a înregistrat, în ultimii ani, un program semnificativ în ceea ce privește baza materială. În acest proces se înscrie și terenul multi-sport.

Cu ocazia inaugurării terenului multi-sport din satul Mărcești, construit în apropierea școlii, primarul Daniel Nica i-a premiat pe copiii din comună care au câștigat diferite concursuri la nivel județean și national.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats