Connect with us

SOCIAL

Au falsificat documente ca să obțină pensii anticipat. 65 de persoane au fost duse la audieri

Publicat

pe

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au efectuat astăzi 46 de percheziții la domiciliile unor persoane bănuite că ar fi falsificat și ar fi pus la dispoziția mai multor cetățeni certificate de încadrare în grad de handicap, în vederea obținerii dreptului la pensie publică anterior îndeplinirii stagiului minim.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente, instrumente folosite la falsificarea documentelor, sume de bani în lei și valută, telefoane mobile, precum și medii de stocare a datelor. 65 de persoane vizate au fost aduse la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, pentru continuarea anchetei.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2019 și până în prezent, mai multe persoane, din municipiul București și din județele limitrofe, care doreau să se pensioneze, dar nu aveau vechimea necesară, ar fi solicitat și ar fi obținut pensie publică, în baza unor certificate de încadrare în grad de handicap falsificate, invocând o prevedere legală ce oferă facilitatea pensionării anticipate persoanelor cu handicap. Cei în cauză ar fi beneficiat de reducerea stagiului minim de cotizare cu 15 ani, fraudând în acest fel bugetul asigurărilor de stat.

Până în prezent, au fost identificate peste 60 de persoane care beneficiază, fără drept, de pensie publică de stat. Valoarea cumulată a prejudiciului cauzat bugetului asigurărilor de stat fiind de peste 4.800.000 de lei.

Acțiunea de ieri, 3 aprilie, a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Călărași, Ialomița, Teleorman, Dâmbovița și Giurgiu, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Hoții de vite au dat atacul la Malu cu Flori. Au furat două vaci din grajdul unui gospodar

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Era o vreme când hoții de vite din zona Vulcana Băi – Brănești erau recunoscuți în tot județul pentru aceste îndeletniciri penale. Ani buni, nu s-a mai auzit nimic despre acest tip de „meseriașii” în furatul animalelor de prin gospodăriile oamenilor. Se pare că au revenit acum.

Luna trecută, doi indivizi din sus-amintitele localități au dat atacul la Malu cu Flori. Au intrat noaptea în grajdul unui cetățean de 77 de ani și i-au furat două vaci. Prejudiciul a fost recuperat prin achitarea contravalorii celor două bovine. Probabil cele două cornute mari fuseseră deja sacrificate.

Cei doi hoți, de 23 și 34 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore. Urmează ca magistrații să stabilească măsurile preventive care se impun în acest caz.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Bătaie în fața unui supermarket din Bâldana. Victima a ajuns la spital

Publicat

pe

Un tânăr de 28 de ani din Bâldana, comuna Tărtașești, a ajuns aseară la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgoviște cu multiple leziuni la nivelul capului. Bărbatul se afla în fața magazinului Mega Image din localitate când a fost pălit în cap de un individ de 34 de ani din același sat.

Bărbatul s-a ales cu nasul spart și a fost supus unei intervenții chirurgicale. Lucrătorii de la Secția de Poliție Tărtașești au declanșat cercetările, urmând să se stabilească toate circumstanțele în care s-a produs nedoritul eveniment.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite