Connect with us

ACTUALITATE

Soluțiile fermierilor români din APPR la criza cauzată de importurile fără taxe dinspre Ucraina

Publicat

pe

În contextul în care ministrul Agriculturii, Petre Daea, se întâlnește, astăzi – 19 aprilie 2023, cu omologul său ucrainean, Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România a retransmis, sub forma unei scrisori deschise, măsurile pe care fermierii români le consideră necesare pentru a limita efectele crizei cauzate de ridicarea totală, începând cu mijlocul anului trecut, a taxelor vamale pentru mărfurile din Ucraina. Spun agricultorii români că soluțiile propuse de Uniunea Europeană sunt insuficiente și nu acoperă, nici pe departe, circumstanțele create de decizia de liberalizare a importurilor.

„Fermierii români au nevoie să știe că sunt sprijiniți de către autoritățile naționale, că au în ministrul Agriculturii un aliat și că toate discuțiile pe care le va purta în data de 19 aprilie 2023 cu ministrul ucrainean al Agriculturii vor fi direcționate către soluționarea, în regim de urgență, a situației actuale”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de președintele APPR – Nicolae Sitaru.

Solicitările agricultorilor români:
– Restricționarea imediată a importurilor de mărfuri agricole de proveniență ucraineană, cel puțin până la reintroducerea taxelor vamale, prin parteneriate bilaterale cu Ucraina;
– Separarea, în vămile românești, a fluxurilor de mărfuri agricole, în funcție de proveniență sau separarea, pe intervale diferite de timp a fluxurilor, astfel încât să nu existe suprapuneri pe fluxurile logistice ale produselor de origine ucraineană și română (ex: per săptămâni, pare / impare). Având în vedere importanța punctului vamal, în portul Constanța este absolut obligatoriu ca această separare să devină efectivă imediat;
– Asigurarea trasabilitații importurilor printr-un control strict al calității și evitarea ambiguităților legate de originea mărfurilor agricole prin aplicarea și în aceste situații, a unor forme de monitorizare deja utilizate, așa cum este sistemul Ro E-Transport.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Babel FAST 2023: Program Ziua I, sâmbătă – 3 iunie

Publicat

pe

Sâmbătă – 3 iunie 2023, la ora 14:00, se va deschide cea de-a XI-a ediție a Festivalului Artelor Spectacolului Babel FAST -Târgoviște, 3 – 11 iunie 2023. Anul acesta, spectacolele ce vor fi puse în scenă vor avea tema FORME. În total, vor fi peste 100 de evenimente, susținute de trupe din România, Italia, Franța, Belgia, Polonia, Scoția, Turcia, Coreea de Sud, India, Kazahstan, Algeria etc.

„Festivalul Babel este punctul zero al diversității pentru că își propune să reunească cele mai diferite culturi și forme de exprimare: acordă atenție unor minorități etnice și lingvistice care nu sunt la îndemână de găsit, nici măcar pe hartă.

Babel-ul teatral și artistic este un mod de a atinge Cerul nu printr-o construcție din cărămidă, ci prin ceva mult mai trainic: prin comuniune sufletească”, spune Mc Ranin – directorul Festivalului și al Teatrului Tony Bulandra Târgovişte. 

Program Babel FAST 2023 – Ziua I, sâmbătă – 3 iunie

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Peste 4.000 de participanți la „Parada copiilor” organizată la Târgoviște

Publicat

pe

Activitățile organizate de Primăria Târgoviște pentru ziua de 1 iunie s-au încheiat cu „Parada copiilor”. Înainte de ora anunțată pentru începere – 18:00, soarele strălucea pe cer, astfel că „o mare de oameni” a însuflețit zona centrală a municipiului Târgoviște.

Mai bine de 4.000 de persoane, copii, părinți și bunici, s-au prins în acest spectacol al veseliei, pe traseul Primăria Târgoviște – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Stadionul Eugen Popescu. Au urmat aici reprezentații de dans, muzică și gimnastică.

De reținut că, luni – 5 iunie, va fi organizată la Târgoviște, de la ora 21:15, „Parada Babel FAST”, eveniment de tradiție pus în scenă de participanții la Festivalul Artelor Spectacolului „Babel”. Traseul de anul acesta va fi: Piata Mihai Viteazul – Bulevardul Libertății – Calea Domnească – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Bulevardul Carol I – Teatrul Tony Bulandra.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats