Connect with us

ACTUALITATE

Evaluarea dosarelor de pensionare, un proces îngreunat de arhivele private!

Publicat

pe

Printre puținele entități din județul Dâmbovița, care se mai luptă pe frontul comunicării, al reprezentării intereselor cetățenilor în relația cu instituțiile statului, este și Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice, organism condus, cu profesionalism și implicare, de economistul Gheorghe Popa. Asociația civică pe care o coordonează împreună cu un comitet dedicat rezolvării problemelor sociale cu care se confruntă pensionarii are periodic întâlniri cu șefii instituțiilor deconcentrate, cu reprezentanții administrației publice locale și județene și, în mod special, cu prefectul județului Dâmbovița, ca emisar al Guvernului României în teritoriu.

În ultimii doi ani, prefectul Claudia Gilia a răspuns prompt tuturor inițiativelor de dezbatere și aprofundare a unor probleme ridicate de pensionarii dâmbovițeni și, în măsura posibilităților, a căutat rezolvare pentru situațiile apărute sau a informat mai departe despre cazuistica semnalată de Consiliul Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice.

Astăzi – 26 aprilie 2023, la sediul Instituției Prefectului Dâmbovița, s-a consumat încă o întâlnire a asociaților pensionarilor din sistemul asigurărilor sociale, veterani de război, cadre militare în rezervă și retragere, casele de ajutor reciproc ale pensionarilor și asociațiile persoanelor cu dizabilități cu prefectul Claudia Gilia. Tema de dialog liber pe care reprezentanții Consiliului Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice au lansat-o a purtat titulatura „Informare cu privire la stadiul de recalculare a dosarelor de pensie de către Casa Județeană de Pensii Dâmbovița”. Invitat special pentru a da lămuriri despre această situație a fost directorul Casei Județene de Pensii – Mihai Toni Ciprian. A mai venit pentru a răspunde reprezentanților pensionarilor cu privire la unele probleme din domeniul protecției sociale directorul Bogdan Iancu de la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială.

Materialul prezentat de directorul Mihai Toni Ciprian a fost concis, bine elaborat și lămuritor. Din datele expuse de șeful CJP Dâmbovița, reiese că au fost evaluate, în prima etapă, 32.632 de dosare, în etapa a doua – 52.157 de dosare, iar în etapa a treia s-a făcut verificarea a 15.520 de dosare, astfel că, la data de 18 aprilie 2023, procentul dosarelor evaluate era de 78%. Reprezentantul CJP Dâmbovița, Mihai Toni Ciprian, a mai spus că finalizarea procesul de evaluare este prevăzută pentru data de 15 august 2023.

Prefectul Claudia Gilia a precizat că apreciază eforturile și progresele făcute de către angajații Casei de Pensii Dâmbovița. Totodată, reprezentantul Guvernului le-a solicitat să depună toate diligențele pentru finalizarea, într-un interval cât mai scurt, a evaluării dosarelor.

„La nivelul Instituției Prefectului, va exista în continuare deschidere către problemele pensionarilor, activitatea Casei Județene de Pensii fiind o preocupare pe care am exprimat-o încă de la începutul mandatului”, a spus Claudiu Gilia.

Directorul Casei Județene de Pensii a vorbit și despre situația, nu tocmai normală, cu care se confruntă unele dintre persoanele care au ajuns la vârsta de pensionare, dar care au nevoie, pentru procedurile de calculare și de stabilire a indemnizațiilor, de anumite documente. Oamenii le obțin greu, fiindcă aceste acte care atestă perioadele de lucru, categorii, grupă etc. sunt în posesia unor arhive private. Viitorii pensionari fie le obțin greu, cu întârziere și incomplet, fie li se solicită anumite taxe pentru a fi eliberate. Este absurd ca unei persoane care așteaptă să primească pensia, oarecum modică, după o viață de muncă, să i se perceapă pentru un document taxe cuprinse între 100 și 800 de lei. Pe această temă, mai mulți reprezentanți ai pensionarilor și-au exprimat punctul de vedere și au cerut ca situația, impardonabilă și injustă, să fie rezolvată.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Jandarmeria Giurgiu angajează psiholog

Publicat

pe

De

Ești absolvent al Facultății de Psihologie și vrei să faci parte din Jandarmeria Română? Acum ai ocazia!

Jandarmeria Giurgiu organizează concurs din sursă externă pentru 1 post de ofițer specialist psiholog.

Până pe data de 15 mai 2024 te așteptăm să-ți depui cererea de înscriere online la adresa: resurseumane@jandarmeriagiurgiu.ro

Pentru mai multe detalii accesați linkul următor: https://hub.mai.gov.ro/recrutare/anunt/view?id=1938

Informații suplimentare se pot obține de la structura Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu, telefon: 0246.219 631.

Sursa: IJJ Giurgiu 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Doliu la Finanțe Publice Dâmbovița. Dumnezeu să-l odihnească pe Adrian Ion Chivu

Publicat

pe

De

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Dâmbovița își exprimă regretul și profunda tristețe pentru trecerea fulgerătoare în nefiintă a colegului nostru – Adrian Ion Chivu, șeful Serviciului colectare persoane juridice. Un om deosebit, bun prieten și coleg, profesionist desăvarșit, familist, tatăl a doi copii.

Dispariția lui atât de timpurie lasă un mare gol în inimile noastre. În aceste momente de adancă tristețe, transmitem indoliatei familii întreaga noastră compasiune și sincere condoleanțe.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite