Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Proiecte prin PJDL pentru modernizarea infrastructurii rutiere în Văleni Dâmboviţa, Malu cu Flori, Voinești și Tătărani

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, a zăbovit astăzi, 3 mai 2023, în localitățile de pe Valea Dâmboviței. După Dragomirești, Mănești și Tătărani, unde se lucrează la rețelele de apă și canalizare, șeful administrației județene a mers în comunele Văleni, Malu cu Flori și Voinești, unde Consiliul Județean asigură cofinanțarea necesară pentru derularea unor investiții inițiate de administrațiile locale. De pildă, la Văleni Dâmboviţa, au fost finalizate lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructurii din centrul comunei.

„Au fost amenajate locuri de parcare, alei și trotuare, zona schimbându-se în totalitate. Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), a asigurat a suma de 400.000 de lei din valoarea totală de 920.000 de lei a asocierii semnate cu primăria condusă de Lungu Marian”, a spus Corneliu Ștefan.


La Malu cu Flori, președintele CJ Dâmbovița, împreună cu primarul Constantin Ion, au verificat stadiul lucrărilor de asfaltare a celor 3 km de drumuri din comună incluse în contractul de asociere semnat de cele două administrații publice. Consiliul Județean asigură pentru această lucrare 1.400.000 de lei. Diferența până la 2.800.000 de lei este suportată de Primăria Malul cu Flori. În proiect sunt incluse și rigole, două podețe și un zid de sprijin.

„În comuna Voinești, alături de primarul Sandu Gabriel Dănuț, am inspectat lucrările de modernizare a mai multor străzi din satul Gemenea – Brătulești. Aceste lucrări sunt realizate tot prin Programul Județean de Dezvoltare Locală. Consiliul Județean Dâmbovița a alocat peste 1.500.000 de lei din valoarea totală a proiectului de aproximativ 3.360.000 de lei”, a precizat Corneliu Ștefan.

Mai trebuie menționat faptul că, în comuna Tătărani, Consiliul Județean Dâmbovița, prin societatea LDP SA, lucrează la podul de pe drumul județean DJ 702M. Aici, a fost deja turnat un strat de asfalt, iar astăzi se înlocuiau bordurile și se amenajau trotuarele. Curând, se va turna și al doilea strat de asfalt.

„Așa cum promiteam, Consiliul Județean Dâmbovița susține proiectele demarate de administrațiile locale. În primele două sesiuni ale Programului Județean de Dezvoltare Locală, alocăm peste 91.000.000 de lei unor proiecte pe care zeci de primării le au în desfășurare sau pe care, o parte a acestora, le-au finalizat”, a adăugat președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

A prins contur creșa cu cinci săli de grupă pe care o construiește Primăria Titu

Publicat

pe

Lucrările care vizează construirea unei creșe cu cinci săli de grupă și multiple facilități în orașul Titu se desfășoară fără sincope. Imobilul edificat de Primărie a prins deja contur. Capacitatea unității va fi de 75 de locuri pentru copii cu vârste între 1 și 3 ani.

Pe lângă cele cinci săli de grupă, creșa va mai avea două zone de acces cu vestiare, două săli multifuncționale, bucătărie și depozit de alimente, zonă de îngrijire medicală, gospodărie de apă – construcție subterană, platforme pentru amplasarea grupului electrogen, platformă pentru gunoi, locuri de joacă, spaţii verzi şi gard pentru împrejmuirea incintei.

„Fiecare sală de grupă va avea grup sanitar propriu și ieșire pe terasă acoperită de pe care se va realiza accesul către curtea de joacă în aer liber. Pentru evitarea încălzirii excesive, pe timpul sezonului cald terasele vor fi prevăzute cu sisteme de umbrire fixe (în copertină acoperitoare) și mobile – panouri glisante – trafor din lemn amplasate în dreptul ferestrelor, pe terasă”, se precizează într-un comunicat al Primăriei Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni execută lucrări de reabilitare și modernizare pe strada Mihai Eminescu

Publicat

pe

Municipalitatea morenară desfășoară, în această perioadă, ample lucrări de modernizare și reabilitare pe strada Mihai Eminescu. Investiția este realizată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii publice urbane în municipiul Moreni”, finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

Lucrările incluse în acest proiect prevăd asfaltarea străzilor Mihai Eminescu, Ana Ipătescu, Democrației, Culturii și Aleea Prahovei și amenajarea sensului giratoriu (în zona LIDL), plus parcări și trotuare.

„Se mai are în vedere realizarea canalizării pluviale pe străzile Ana Ipătescu, Democrației, Culturii și cale de acces spre Piața Agroalimentară”, ne-a precizat primarul Constantin Dinu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats