Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Potlogi, prima comună din județul Dâmbovița care a construit locuințe sociale

Publicat

pe

10 familii din satul Românești, comuna Potlogi, în mare parte mame care își cresc singure copiii, au primit, astăzi – 5 mai 2023, cheile de la locuințele sociale în care urmează să se mute. Practic, este vorba despre apartamente cu două și trei camere, baie și bucătărie, construite în trei imobile tip casă. De asemenea, fiecare are boxă pentru depozitat lemnele de foc. De precizat că, în această vară, vor începe lucrările pentru extinderea rețelei de gaze naturale.

Proiectul a fost inițiat de regretatul primar al comunei, Nicolae Catrina, care s-a stins din viață anul trecut, și a fost implementat în parteneriat cu Agenția Națională pentru Locuințe (ANL). Valoarea totală a acestei investiții se ridică la: 5 milioane de lei, din care 3,6 milioane a reprezentat contribuția ANL și 1,4 milioane de lei – cofinanțare din partea administrației publice de la Potlogi.

După cum a precizat Viorel Drăghici, viceprimar cu atribuții de primar, în scurt timp, vor fi repartizate și celelalte 11 locuințe. Cererile și documentele aferente se primesc începând de luni, 8 mai 2023. De reținut că solicitanții trebuie să nu înregistreze datorii către bugetul local și să facă dovada că sunt încadrați în câmpul muncii. De asemenea, trebuie să nu dețină o altă locuință în proprietate și nici să nu fi beneficiat de teren din partea Primăriei pentru a-și construi casă. Acestea sunt doar câteva dintre criteriile de eligibilitate.

„În vecinătatea acestor locuințe, Primăria Potlogi a repartizat 200 de loturi de casă. De asemenea, imediat lângă aceste locuințe, puteți vedea o grădiniță cu șase săli de clasă, construită cu fonduri europene, care urmează să fie dată în folosință. Și lucrurile frumoase nu se termină pentru acest cartier de tineri. Școala crește văzând cu ochii, o școală pentru 840 de copii, lângă care se află două grădinițe, un corp de școală construit de Consiliul Local, iar în noiembrie am semnat un contract pentru construirea unei creșe. Deci, viitorul sună bine pentru tinerii din satul Românești”, a spus primarul Viorel Drăghici – după minutul de reculegere pe care l-a cerut în memoria fostului edil, Nicolae Catrina.

La evenimentul de înmânare a cheilor către primii 10 beneficiari ai locuințelor sociale construite de Primăria Potlogi și ANL au fost prezenți oaspeți de seamă, respectiv: președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonela Jîjîie, prefectul Claudia Gilia, subprefectul Adrian Chițescu – fost președinte ANL, senatorul Titus Corlățean, deputații Carmen Holban și Radu Popa, primarii de la Poiana și Corbii Mari, consilieri județeni, consilieri locali și, evident, reprezentanți din partea ANL.

Președintele Consiliului Județean și lider al PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a felicitat echipa administrativă de la Potlogi, condusă până anul trecut de primarul Nicolae Catrina și viceprimarul Viorel Drăghici, pentru toate investițiile implementate în folosul comunității.

„Este un moment important, unicat la nivel județului Dâmbovița, să avem locuințe sociale în mediul rural. Le mulțumesc și reprezentanților ANL pentru tot sprijinul pe care l-au acordat și, nu în ultimul rând, vă asigur că atât eu, în calitate de președinte al Consiliului Județean, cât și colegii mei, parlamentarii, doamna prefect și, bineînțeles, conducerea Primăriei Potlogi, vom fi aproape de comunitatea dumneavoastră. Avem în asociere între CJ Dâmbovița și comuna Potlogi proiecte importante privind dezvoltarea comunității locale, proiecte pe care le-am gândit împreună cu domnul primar și pe care le vom derula anul acesta și anul viitor, pe care le veți vedea și de care veți beneficia”, a spus Corneliu Ștefan.

La rândul său, senatorul Titus Corlățean a transmis un mesaj de felicitare către echipa din Primăria Potlogi, în special pentru gestul de solidaritate făcut, pentru că realizarea unor locuințe sociale arată umanitate și responsabilitate, înseamnă să fii aproape de comunitate, iar beneficiarilor locuințelor le-a transmis să prețuiască darul primit și să-l valorizeze.

„Lucrurile astea sunt foarte importante și se fac prin profesionalism, dar și prin credință. Locuințele sociale sunt o soluție pentru oamenii care nu au resurse. (…) Singur nu poți să reușești. Dacă nu faci parte dintr-o echipă serioasă, solidă, puternică, nu reușești. Sunt foarte multe necesități și puține resurse disponibile. De asta, ce vedeți în Dâmbovița, ce vedeți în Potlogi, ce vedeți în localitățile din jur, s-au făcut cu foarte multă muncă, prin joc în echipă, prin deschiderea ușilor, obținerea finanțărilor necesare. Fără asocierea și sprijinul Consiliului Județean, nu s-ar fi putut realiza aceste lucruri, fără susținerea echipei de parlamentari, fără susținerea Prefecturii… Asta face diferența și, când ai de-a face cu o echipă serioasă, poți să miști lucrurile”, a punctat senatorul Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

A prins contur creșa cu cinci săli de grupă pe care o construiește Primăria Titu

Publicat

pe

Lucrările care vizează construirea unei creșe cu cinci săli de grupă și multiple facilități în orașul Titu se desfășoară fără sincope. Imobilul edificat de Primărie a prins deja contur. Capacitatea unității va fi de 75 de locuri pentru copii cu vârste între 1 și 3 ani.

Pe lângă cele cinci săli de grupă, creșa va mai avea două zone de acces cu vestiare, două săli multifuncționale, bucătărie și depozit de alimente, zonă de îngrijire medicală, gospodărie de apă – construcție subterană, platforme pentru amplasarea grupului electrogen, platformă pentru gunoi, locuri de joacă, spaţii verzi şi gard pentru împrejmuirea incintei.

„Fiecare sală de grupă va avea grup sanitar propriu și ieșire pe terasă acoperită de pe care se va realiza accesul către curtea de joacă în aer liber. Pentru evitarea încălzirii excesive, pe timpul sezonului cald terasele vor fi prevăzute cu sisteme de umbrire fixe (în copertină acoperitoare) și mobile – panouri glisante – trafor din lemn amplasate în dreptul ferestrelor, pe terasă”, se precizează într-un comunicat al Primăriei Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni execută lucrări de reabilitare și modernizare pe strada Mihai Eminescu

Publicat

pe

Municipalitatea morenară desfășoară, în această perioadă, ample lucrări de modernizare și reabilitare pe strada Mihai Eminescu. Investiția este realizată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii publice urbane în municipiul Moreni”, finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

Lucrările incluse în acest proiect prevăd asfaltarea străzilor Mihai Eminescu, Ana Ipătescu, Democrației, Culturii și Aleea Prahovei și amenajarea sensului giratoriu (în zona LIDL), plus parcări și trotuare.

„Se mai are în vedere realizarea canalizării pluviale pe străzile Ana Ipătescu, Democrației, Culturii și cale de acces spre Piața Agroalimentară”, ne-a precizat primarul Constantin Dinu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats