Connect with us

ACTUALITATE

Flashmob de Ziua Europei, în Piața Tricolorului din Târgoviște

Publicat

pe

A intrat deja în tradiție ca, în data de 9 mai, când se sărbătorește „Ziua Europei”, la semnalul organizatoric al Consiliului Județean Dâmbovița, al Centrului Județean de Cultură și al Inspectoratului Școlar Județean, câteva sute de elevi din instituțiile de învățământ din Târgoviște să se adune în Piața Tricolorului pentru a colora și încălzi atmosfera de celebrare, mai rece ca de obicei anul acesta, cu zâmbetele lor, cu dansul și buna dispoziție.

Organizatorii le-au împărțit adolescenților tricouri albe inscripționate cu mesajul „Iubim Dâmbovița ” și stegulețe reprezentând drapelul Uniunii Europene. S-a încercat, deși mai dificil, realizarea unui ritm comun, având ca fond muzical piesa „Din toată inima, pentru România” a trupei Voltaj. Imnul Uniunii Europene a fost interpretat de corurile de la Colegiile Naționale „Ienăchiță Văcărescu” și „Constantin Cantacuzino” din municipiul Târgoviște.

Au fost alături de elevi: președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul Claudia Gilia, secretarul județului Dan Popa, administratorul Cristian Avanu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, viceprimarul Monica Ilie, directorul Parcului Industrial Moreni – Gabriel Purcaru și alți reprezentanți ai administrației publice locale și județene.

„Astăzi este Ziua Europei și, în același timp, ziua noastră! Cei peste 600 de tineri din liceele și școlile din Dâmbovița, alături de care am sărbătorit astăzi, sunt cei care vor construi Europa de mâine! România a fost dintotdeauna un stat european! Cultura și istoria noastră ne dau tot dreptul să spunem, fără teamă, acest lucru! La Mulți Ani, Europa! La Mulți Ani României și Dâmboviţei europene”, este mesajul transmis de președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

26 octombrie 2023, termen-limită la APIA pentru solicitarea sprijinului financiar de urgență acordat de Guvern

Publicat

pe

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură primește cereri de acordare a sprijinului de urgență pentru sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase până la data de 26 octombrie 2023, inclusiv.

Potențialii beneficiari sunt așteptați la Centrele APIA pe a căror rază teritorială a fost depusă cererea unică din anul 2022, în vederea depunerii cererii de acordare a sprijinului de urgență pentru sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase – se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

„Pentru schematizarea modului de calcul al sprijinului excepțional exprimat sub formă de grant, se consideră că acesta reprezintă valoarea unei cantități unitare de 78 litri/ha de motorină și că în stabilirea valorii totale a sprijinului se utilizează 50% din cantitatea rezultată din înmulțirea numărului de hectare eligibile cu valoarea de 78 litri/ha de motorină.

Valoarea schemei, reprezentând sprijinul unitar excepțional sub formă de grant, denumit în continuare grant, este de 2 lei/litru de motorină.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Judetean Dambovita a identificat 8923 de potentiali beneficiari , producatori agricoli care au avut in cererile unice 2022 culturi de porumb, orz, rapita si floarea soarelui si care au solicitat interventii in agricultura sectorul vegetal si in anul 2023″, informează APIA Dâmboviţa.

Sprijinul guvernamental excepțional sub formă de grant are în vedere compensarea producătorilor agricoli din sectorul vegetal pentru pierderile economice cauzate de creșterea importurilor de cereale și semințe oleaginoase din Ucraina și reprezintă suma care se acordă acestora, exprimată în lei, pentru suprafețele cultivate cu porumb, orz, rapiță și floarea soarelui din cererile unice de plată depuse în anul 2022.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenție! Se întrerupe furnizarea apei în mai multe localități din Dâmbovița. Vezi lista!

Publicat

pe

de

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița va întrerupe furnizarea apei, luni – 25 septembrie 2023 și marți – 26 septembrie, în mai multe localități din județ, pentru lucrări de igienizare a bazinelor de stocare, după cum urmează:

– în localitățile Ionești, Greci, Gherghești, Potlogeni Deal din comuna Petrești, în data de 25.09.2023, între orele 06:00-20:00;

– în localitățile Crângurile de Sus, Crângurile de Jos, Bădulești, Rătești, din comuna Crângurile, în data de 25.09.2023, între orele 08:00–16:00;

– în comuna Iedera, în data de 25.09.2022, între orele 08:00-18:00;

– în localitățile Petrești, Puntea de Greci, Coada Izvorului din comuna Petrești, în data de 26.09.2023, între orele 06:00-20:00.

„De la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și până la emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, se recomandă să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă asiguram că echipele noastre depun toate eforturile necesare în vederea finalizării lucrărilor de igienizare în cel mai scurt timp”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats