Connect with us

POLITIC

Comunicat PNL. Cea mai înaltă instanță academică a decis: Bode nu a plagiat!

Publicat

pe

Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI) a emis o decizie prin care admite faptul că teza de doctorat a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, nu este un plagiat. În motivarea deciziei, membrii Consiliului au menționat că procentajele invocate, în cuantum de 18%, respectiv 14% sunt doar niște praguri maxime, având în vedere faptul că analiza s-a efectuat fără a se exclude citările din subsolul fiecărei pagini.

Acest Consiliu este cel mai înalt for academic care are dreptul de a rezolva asemenea litigii intelectuale. În fapt, contestații asupra unor lucrări de licență, lucrări de disertație pentru încheierea unui masterat ori teze de doctorat sunt un lucru comun întâlnit în mediul universitar. Însă, cazul de față a devenit celebru doar ca urmare a faptului că autorul are un nume sonor pe prima scenă a politicii românești. În rest, situația nu se diferențiază cu nimic față de alte dosare disecate de Consiliul de Etică.

CNECSDTI are greutate nu doar prin atribuțiile pe care le are, ci și prin componența sa. Consiliul este format din 23 de profesori universitari și cercetători, cu o calitate dovedită în domeniul lor de activitate și cu o probitate morală de netăgăduit. Astfel, deciziile emise de Consiliu sunt considerate în mediul universitar ca fiind un standard în materie, iar îndrumările care însoțesc hotărârile sunt un ghid clar de rezolvare a oricărei contestații.

Pentru a acoperi orice fel de situație, compoziția Consiliului este eterogenă, pe orice paliere. Sunt profesori care predau atât la universități din străinătate, cât și în țară, iar în ceea ce privește ariile de studiu, toate disciplinele sunt acoperite. În plus, segmentul teoretic este completat de aplicabilitatea practică, prin prezența în Consiliu atât a profesorilor, cât și a cercetătorilor.

În mod particular, lucrarea ministrului Bode a intrat în vizorul unor specialiști, care au studiat, predau sau cercetează zilnic în domeniul vizat de conținutul tezei. Domeniul energiei, ingineria electrică, managementul resurselor energetice și sursele regenerabile sunt specializări ale unor profesori și cercetători din Consiliu.

Potrivit instanței academice, obiectul contestației stă în erori de citare pe care doctorandul le-a făcut în momentul redactării finale a lucrării. Ca soluție, Consiliul solicită autorului să corecteze aceste erori și să emită forma nouă a lucrări într-o ediție a doua, revizuită.

După decizia CNECSDTI, ministrul Lucian Bode a declarat: ”Vorbim de o hotărâre dată de cel mai înalt for național în ceea ce privește etica academică, format din profesori universitari și cercetători de renume din foarte multe domenii științifice. Verdictul este clar și nu lasă loc de interpretări. Am avut dreptate când am afirmat că această campanie la care am fost supus de către o asociere bine coordonată și puternic finanțată a fost un joc politic și doar atât. Cred că toată lumea a văzut cum campania orchestrată împotriva mea a fost susținută cu bani grei de către adversarii politici”.

Sursa: PNL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Politicieni de marcă din Armenia, primiți de senatorul Titus Corlățean

Publicat

pe

Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României, a primit ieri, 29 mai 2023, o delegație mixtă a Comisiei pentru relații externe a Parlamentului Republicii Armenia și a Grupului parlamentar armean de prietenie cu România, condusă de președintele acestor două structuri, Sargis Khandanyan.

Din delegație au mai făcut parte Sergey Minasyan, ambasadorul Armeniei la București, și deputatul Vladimir Vardanyan, ex-ministru, un jurist de foarte bună calitate, coleg cu senatorul Corlățean la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

„A fost o întâlnire extrem de interesantă și utilă, plecând de la o relație politică bună între cele două state și de la puntea de legătură culturală deosebită oferită de comunitatea armeană din țară noastră și o istorie cu repere comune semnificative, inclusiv în ceea ce privește identitatea creștină a celor două națiuni.

Foarte interesante evaluările privind provocările de securitate din zona Mării Negre și respectiv Caucazului, dar și evoluțiile în ce privește agenda bilaterală Armenia-Uniunea Europeană, pe care România le susține politic și cu expertiză disponibilă”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

OFSD Dâmbovița se concentrează pe reconstrucția și revigorarea organizațiilor locale

Publicat

pe

Președinta OFSD Dâmbovița, deputata Carmen Holban, și vicepreședintele organizației, Luciana Cristea, își continuă periplul prin județ pentru a discuta cu femeile social-democrate despre problemele curente, ce mai trebuie făcut și, evident, pentru pregătirea până la ultimul detaliu pentru alegerile de anul viitor. Ultimele runde de dialog au avut loc în zonele Pucioasa, Fieni și Găești.

„Un aspect deosebit de important este reconstrucția și revigorarea fiecărei organizații în parte, lucru pe care îl facem în această perioadă. Prin muncă de echipă și implicarea activă a tuturor colegelor noastre, ne propunem să consolidăm și să aducem îmbunătățiri semnificative în cadrul tuturor organizațiilor OFSD din județ. Înțelegem că succesul nostru la alegerile din 2024 depinde în mare măsură de buna organizare și mobilizare a forțelor noastre”, a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats