Connect with us

POLITIC

La mulți ani, PNL! 148 de ani de liberalism în România!

Publicat

pe

Partidul Național Liberal sărbătorește astăzi 148 de ani de liberalism. 24 mai 1875 este ziua în care se semna certificatul de naștere al Partidului Național Liberal, în prezent cea mai veche formațiune politică din țară.

De numele și istoria Partidului Național Liberal se leagă cele mai importante evenimente din istoria României moderne. Liberalii și-au adus o contribuție majoră în momente-cheie precum obținerea Independenței de Stat -1877, proclamarea României ca regat-1881; Primul Război Mondial- războiul pentru întregirea neamului și crearea României Mari-1918. Viziunea liberală și-a pus amprenta în dezvoltarea României cu măsuri fundamentate pe principiul libertății, al democrației, al stabilității și progresului precum reforma agrară-1921; adoptarea Constituției-1923 sau dezvoltarea economiei de piață, încurajarea inițiativei private și a investițiilor.

Ideologia și principiile liberale au fost îmbrățișate de personalități care au marcat istoria României și cărora astăzi le datorăm o țară liberă și unită: Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, Dimitrie Studza, Vasile Lascăr și Spiru Haret sau I.G. Duca. Lecțiile lor au servit generațiilor întregi de liberali pentru care politica a fost mai întâi de toate, o datorie. Principiile lor ne sunt și astăzi busolă în dezvoltarea politicilor pentru țară.

În Partidul Național Liberal Dâmbovița se conturează astăzi o echipă frumoasă, ce reunește experiența, răbdare și perseverența seniorilor liberali, cu efervescența generației tinere, cu viziune și inițiativă.

La mulți ani, PNL! La mulți ani, colegi liberali!

BIROUL DE PRESĂ PNL DÂMBOVIȚA

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Politicieni de marcă din Armenia, primiți de senatorul Titus Corlățean

Publicat

pe

Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României, a primit ieri, 29 mai 2023, o delegație mixtă a Comisiei pentru relații externe a Parlamentului Republicii Armenia și a Grupului parlamentar armean de prietenie cu România, condusă de președintele acestor două structuri, Sargis Khandanyan.

Din delegație au mai făcut parte Sergey Minasyan, ambasadorul Armeniei la București, și deputatul Vladimir Vardanyan, ex-ministru, un jurist de foarte bună calitate, coleg cu senatorul Corlățean la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

„A fost o întâlnire extrem de interesantă și utilă, plecând de la o relație politică bună între cele două state și de la puntea de legătură culturală deosebită oferită de comunitatea armeană din țară noastră și o istorie cu repere comune semnificative, inclusiv în ceea ce privește identitatea creștină a celor două națiuni.

Foarte interesante evaluările privind provocările de securitate din zona Mării Negre și respectiv Caucazului, dar și evoluțiile în ce privește agenda bilaterală Armenia-Uniunea Europeană, pe care România le susține politic și cu expertiză disponibilă”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

OFSD Dâmbovița se concentrează pe reconstrucția și revigorarea organizațiilor locale

Publicat

pe

Președinta OFSD Dâmbovița, deputata Carmen Holban, și vicepreședintele organizației, Luciana Cristea, își continuă periplul prin județ pentru a discuta cu femeile social-democrate despre problemele curente, ce mai trebuie făcut și, evident, pentru pregătirea până la ultimul detaliu pentru alegerile de anul viitor. Ultimele runde de dialog au avut loc în zonele Pucioasa, Fieni și Găești.

„Un aspect deosebit de important este reconstrucția și revigorarea fiecărei organizații în parte, lucru pe care îl facem în această perioadă. Prin muncă de echipă și implicarea activă a tuturor colegelor noastre, ne propunem să consolidăm și să aducem îmbunătățiri semnificative în cadrul tuturor organizațiilor OFSD din județ. Înțelegem că succesul nostru la alegerile din 2024 depinde în mare măsură de buna organizare și mobilizare a forțelor noastre”, a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats