Connect with us

Dâmboviţa

AJOFM Dâmbovița, informare importantă pentru absolvenții promoției 2023

Publicat

pe

Agenția Județeana pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița informează absolvenții din promoția 2022 – 2023 că sunt așteptați să se înregistreze in evidențele instituției pentru a beneficia de serviciile gratuite prevăzute în legislația din domeniul de activitate, în scopul integrării pe piața forței de muncă.

Prin absolvent al unei instituții de învățământ se înțelege persoana care a obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii, în una dintre instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii.

Absolvenții instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidența AJOFM Dâmbovița, beneficiază de servicii gratuite de informare și consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională, consultanță pentru deschiderea unei afaceri proprii, alte servicii conform legislației în vigoare.

De asemenea, pot beneficia de o primă de inserție egală cu 1794 lei dacă se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni.

Indemnizația de șomaj se acordă pe o perioadă de 6 luni și are valoarea de 299 lei.

Prin AJOFM Dâmbovița, angajatorii care încadrează în muncă absolvenți în interval de 12 luni de la absolvire, pot beneficia de subvenții in valoare de 2250 lei.

Actele necesare pentru înregistrare ca persoane aflate in căutarea unui loc de munca, sunt:
– actul de identitate;
– adeverința din care să rezulte data absolvirii;

Elevii care nu au situația școlară încheiată la toate materiile, se pot înregistra în evidența AJOFM Dâmbovița în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, data fiind înscrisa în adeverința eliberată de instituția de învățământ.

Precizăm că înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă ca etapă prealabilă și obligatorie pentru obținerea indemnizației de șomaj, se va face în termen de 60 de zile de la data absolvirii studiilor, adică de la data de 02.06.2023 având în vedere Ordinul MEC nr.3505/2022 privind structura anului școlar 2022-2023 publicat în Monitorul Oficial.

Detalii suplimentare se pot obţine:
– site: www.anofm.ro – ajofm dambovita – secțiunea formulare persoane fizice/indemnizații de șomaj și venituri de completare.
– telefon 0245 620 635.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ambasadoarea Greciei la București a participat la activitățile organizate la Potlogi, de „Zilele Județului Dâmbovița”

Publicat

pe

Palatul Brâncovenesc de la Potlogi a fost animat, astăzi – 3 iunie 2023, de o activitate inedită prin care organizatorii, Complexul Muzeal Curtea Domnească, Universitatea București – Facultatea de Limbi Străine, Consiliul Județean Dâmbovița și Ambasada Greciei la București, au dorit să le dezvăluie iubitorilor de istorie obiceiuri și tabieturi de pe vremea domnitorului Constantin Brâncoveanu, întâmplate la Curtea Palatului construit în localitatea de pe Valea Sabarului.

Expoziția de elemente de îmbrăcăminte, decorațiuni, podoabe, obiecte și ustensile folosite în odăile Palatului la pregătitul și servitul mesei și a băuturilor s-a desfășurat sub titulatura „Rânduiala oaspețelor domnești în vremea lui Constantin Brâncoveanu și a principiilor fanarioți”. Majoritatea pieselor care comun această expoziție tematică provin din colecții particulare. Și nu a fost numai atât! Oaspeții și ceilalți vizitatori aflați astăzi la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi au putut să guste din bucate preparate după rețete asemănătoare cu cele folosite în bucătăriile domnești cu câteva sute de ani în urmă.

Gazda acestui eveniment parte a manifestărilor socio-culturale și sportive desfășurate sub egida „Zilele Județului Dâmbovița – 511 ani de atestare documentară” a fost directorul Complexului Muzeal Curtea Domnească – Ovidiu Cârstina. Invitat special – ambasadorul Greciei la București, Excelența Sa doamna Sofia Grammata. Înaltul oaspete a fost primit și însoțit în această vizită de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. De asemenea, au participat la acest eveniment vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, deputații Carmen Holban, Marian Țachianu și Radu Popa, secretarul general al județului – Dănuț Popa, primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan, primarul interimar al comunei Potlogi, Viorel Draghici, alți reprezentanți ai vieții publice dâmbovițene și numeroși turiști veniți din toate colțurile țării.

Șeful administrației județene i-a adresat ambasadoarei Greciei un cuvânt de bun venit pe meleagurile dâmbovițene, în mod deosebit la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi. Corneliu Ștefan i-a spus Excelenței Sale Sofia Grammata că este oricând invitată în județul Dâmbovița pentru a vizita și a cunoaște și alte obiective de importanță turistică și istorică, tradițiile și ospitalitatea dâmbovițeană.

Ambasadorul Greciei a mulțumit gazdelor pentru primirea făcută. A vorbit despre prietenia româno-greacă, depre istoria comună și legăturile avute în timp, despre credința creștin-ortodoxă care ne unește, grecii și românii fiind singurele popoare neslave care își ghidează viața, conduita, crezul, după dogmele creștin ortodoxe.

Specialiștii în istorie au făcut o prezentare a expoziției, insistând asupra fiecărui element etalat, asupra provenienței sale și a utilității. Expoziția va putea fi vizitată pe tot parcursul lunii iunie.

Înainte de mult așteptata degustare de bucate gătite după rețete domnești, oaspeții au fost invitați la un miniconcert de muzică medievală susținut de formația „Trei Parale”, care are în componență cercetători de la Muzeul Țăranului Român.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Concurs internațional de rezistență hipică, organizat în comuna Sălcioara (județul Dâmbovița)

Publicat

pe

Comuna Sălcioara, din județul Dâmbovița, a găzduit, astăzi – 3 iunie 2023, cea mai mare competiție internațională de rezistenţă hipică organizată în România: Cupa Shagya Arab, ajunsă la cea de-a X-a ediție, care a cuprins Cupa României (Copii, Juniori, Tineret și Seniori) și Cupa Al Maghaweer (cu participare internațională). Evenimentul sportiv s-a desfășurat sub egida Federației Ecvestre Internaționale și a Federației Ecvestre Române, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului.

Este al treilea an când s-a ales ca loc de desfășurare Sălcioara. După cum ne-a precizat directorul de concurs Viorel Dabija – președintele Clubului Sportiv „Shagya” Buftea (clubul organizator), perimetrul din jurul localității Sălcioara este perfect pentru o competiție de anduranță ecvestră.

Cupa Shagya Arab a fost organizată anul acesta cu suportul financiar al Consiliului Județean Dâmbovița și al Primăriei Sălcioara. În semn de recunoștință pentru susținerea acordată, directorul Viorel Dabija le-a înmânat reprezentanților celor două instituții plachete omagiale. Împreună cu președintele CJD – Corneliu Ștefan, au venit la Sălcioara vicepreședinta Luciana Cristea, secretarul general al județului – Dan Nicolae Popa Stănescu, deputații Carmen Holban și Marian Țachianu și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionuț Săvoiu.

În zona start-finish amenajată pe islazul de la marginea satului Sălcioara, spectatorii au putut petrece clipe frumoase la iarbă verde, cu muzică și voie bună, în așteptarea concurenților, care au avut de parcurs între 40 și 160 de kilometri, în funcție de categoria de concurs la care s-au înscris.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats