Connect with us

ROMANI IN LUME

Experiență de groază pentru o familie de români pe o șosea din Bulgaria, aproape de Ruse! VIDEO

Publicat

pe

O familie de români care se întorcea din vacanța petrecută în Grecia a trecut printr-o pățanie de groază în Bulgaria. Întâmplarea care i-a pus pe gânduri pe toți cititorii „Forum Grecia” s-a petrecut pe o șosea, la 20 de kilometri de Ruse, într-o regiune înconjurată de păduri.

Un individ cu o constituție atletică, îmbrăcat doar în chiloți și un tricou, vine din afara carosabilului și se așează în fața mașinii. Se urcă pe capota autoturismul și face niște gesturi specifice bolnavilor psihici sau persoanelor sub influența drogurilor.

Românii din mașină au dat dovadă de stăpânire de sine. Nu au intrat în acest joc extrem de periculos. Au rămas în autoturism. Camera video, cu o rezoluție foarte bună, a surprins întreaga scenă. Totul s-a consumat în perimetrul unei parcări. Pe margine, lângă câteva autoturisme, stăteau câțiva indivizi. Probabil, complici cu bărbatul care i-a timorat în trafic pe români.

Bieții oameni, cu inima cât un purice, au reușit să plece din acel loc periculos. Din comentariile celor care au vizionat filmarea postată pe rețelele de socializare reiese că ar fi vorba despre o metodă prin care răufăcătorii bulgari vor să regizeze producerea unor accidente cărora le-ar cădea victime. Ulterior, anunță Poliția despre incident, invocând tot soiul de lucruri false, de genul că au fost loviți și autorul a fugit de la locul faptei etc. Pe margine stau posibili martori ai pseudo-prejudiciatului, și ei membri ai acestui angrenaj diabolic. Unii chiar spun că astfel de metode sunt folosite și de tâlhari. Te forțează să oprești și, dacă ieși din mașină, te prăduiesc.

Și, așa cum se întâmplă pe Facebook, toată lumea își dă cu părerea și își expune experiențele de acest gen prin care au trecut. Nu este trecută cu vederea nici ideea că acest tip de scenariu de groază este realizat de unii care vor să pună într-o lumină nefavorabilă turismul din Bulgaria și Grecia, marșându-se pe nesiguranța de pe șoselele Bulgariei și pe gradul ridicat de infracționalitate.

Românii care au trecut prin această experiență groaznică au anunțat și Ambasada țării noastre la Sofia despre acest teribil incident. Autoritățile consulare s-ar fi implicat în legătură cu acest incident. Deocamdată, nu a fost comunicată o poziție oficială despre ciudata întâmplare.

VIDEO 1

VIDEO 2

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

„Școala românească de weekend din Castellon – Nicolae Iorga” continuă și în 2023

Publicat

pe

Proiectul „Școala românească de weekend din Castellón – Nicolae Iorga”, realizat de Institutul Hispano Român cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, continuă pentru al patrulea an consecutiv, scopul fiind păstrarea și promovarea valorilor culturale și identitare românești în rândul copiilor români din Castellón – se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

„Suntem conștienți că mulți copii români născuți în afara țării de origine nu au avut ocazia să-și cunoască rădăcinile, să descopere marile personalități ale literaturii române sau să înțeleagă importanța evenimentelor istorice precum Marea Unire. Totodată, ei pot fi mai puțin familiarizați cu regiunile și județele României, iar prin intermediul activităților noastre, ne dorim să le oferim informații noi și să le transmitem valorile culturale românești, astfel încât să rămână conectați la spiritul, originile și valorile naționale”.

În cadrul proiectului sunt organizate lecții de limbă română, cursuri de cultură și civilizație românească, ateliere de muzică, pictură și lucru manual, pe tot parcursul anului 2023. De asemenea, vor fi organizate ateliere meșteșugărești, de olărit și cu teme istorice, în colaborare cu Muzeul Județean Buzău și meșteri de la alte entități muzeale.

Detalii pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/scoalaromaneascanicolaeiorgacastellon/.
sau la adresa de email contacto@institutohispanorumano.org

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Secretarul de stat Ionuț Săvoiu a participat la Gala inaugurală Romanian Moldovan Trucking Association of North America

Publicat

pe

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionuț Săvoiu a participat la gala inaugurală a Asociației Romanian Moldovan Trucking Association of North America (ROMOTANA), desfășurată la Arlington, în statul Virginia. Demnitarul s-a aflat la acest eveniment la invitația Ambasadorilor României și Republicii Moldova în SUA.

„Simbolic, românii de pe ambele maluri ale Prutului, transportatori cu bună reputație peste Ocean, au făcut unirea și sunt sigur că vor putea astfel să contribuie la creșterea economică în SUA, acasă, dar și la dezvoltarea relațiilor economice a celor două țări cu Statele Unite.

ROMOTANA este prima asociație profesională în domeniul trasportului rutier din America de Nord înființată de reprezentanții a peste 2.000 de companii de transport și transportatori, care dețin peste 45.000 de camioane, ce reunește persoane fizice și întreprinderi din domeniul transporturilor și logisticii cu origine în România și Republica Moldova”, a precizat Ionuț Săvoiu.

La gala de lansare a asociației de la Arlington, au mai participat: Andrei Muraru – Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Victor Spînu – parlamentar al Republicii Moldova, congresmenul american Tim Walberg; Daniel Bischof – director pentru Europa de Est în Departamentul de Stat; James Rosapepe – președintele organizației româno-americane „Alianța” și fost ambasador al SUA în România și Chang Oh Turkmani – membru în board-ul organizației româno-americane „Alianța”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats