Connect with us

Argeș

Percheziții DIICOT la Spital Județean din Pitești și la mai multe primării din Argeș

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Polițiștii de la IPJ Argeș și procurorii DIICOT Pitești au desfășurat, ieri – 25 mai, 14 percheziții în locații din județ. Au fost ridicate documente de la Spitalul Județean de Urgență Argeș, de la șapte primării și de la mai multe firme.

Descinderile au vizat destructurarea unui grup infracțional organizat în scopul obținerii unor sume mari de bani din contractele de lucrări publice, prin supraevaluarea costurilor. Cnstituit în 2019, grupul era format din mai multe persoane cu interese în domeniul achizițiilor publice și al construcțiilor.

Oamenii legii au cercetat modul în care a fost atribuit contractul privind realizarea unui nou corp de clădire la Spitalul Județean de urgență Pitești și derularea mai multor contracte de achiziții publice la primăriile Bălilești, Boteni, Budeasa, Căldăraru, Cocu, Ciomăgești și Stâlpeni.

În acest caz sunt implicate mai multe firme din județul Argeș, câștigătoare ale licitațiilor organizate. Patru persoane au fost conduse pentru audieri la sediul DIICOT Pitești

„Grupul infracțional organizat a acționat în vederea atribuirii contractelor de utilitate publică în detrimentul altor participanți, recurgând în acest scop la coruperea ordonatorilor de credite din instituțiile publice contractante. După obținerea acestor contracte, grupul infracțional organizat a delapidat bugetele instituțiilor publice contractante prin încheierea ulterioară, nejustificată, de acte adiționale privind lucrări ”neprevăzute”, recuperarea garanțiilor de bună execuție de către executant, fără ca lucrările să fie finalizate, încasarea contravalorii serviciilor prestate, fără ca recepțiile tehnice intermediare pe faze de lucrări să fie efectuate, precum și prin întocmirea în mod formal a documentelor, în vederea însușirii frauduloase a fondurilor publice”, a precizat DIICOT.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Expoziție foto jubiliară la Lerești: 50 de ani de la „nunta de pomină” din 1973

Publicat

pe

Publicistul Radu Petrescu Muscel, colaborator apropiat al ziarului nostru, va participa, duminică – 4 iunie 2023, la evenimentele prilejuite de „Ziua comunei Lerești” și „Festivalul covrigilor cu ou” – ediția a XIV-a, cu expoziția jubiliară de fotografie „50 de ani de la nunta domnului Harry Morgan și Devlin Jr – Lerești, 1973”, care va fi vernisată la ora 16:00 la Căminul Cultural „Sarmiza Alimănișteanu-Voinești” din Lerești.

Reamintim că Radu Petrescu a inițiat acest proiect expozițional inedit, în aprilie 2021, la Câmpulung, sub titulatura „Legende muscelene”, iar episodul pilot a fost dedicat „nunții de pomină” organizată la Lerești, între 7 și 9 iulie 1973, de americanii Catherine „Cappy” Devlin și Harry Morgan – ziarist de renume mondial, cu aprobarea patriarhului Justinian Marina (Detalii aici). Mirii erau co-fondatori ai Fundației Ambasadorii Prieteniei, înființată în 1973. Despre nunta lor s-a scris atunci în New York Times.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Argeș

Evaziune de 1,3 milioane de lei din vânzarea mașinilor second-hand

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Polițiștii de la Serviciul de Investigarea Criminalitaţii Economice Argeș, împreună cu procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat, ieri – 24 mai, 10 percheziții în locații din județele Argeș, Ilfov și în Capitală, la domiciliile unor persoane anchetate pentru evaziune fiscală în formă continuă. 7 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada iunie 2020 – decembrie 2020, o societate comercială cu sediul în județul Argeș, ar fi achiziționat 173 de autoturisme second hand (în valoare totală fără TVA de 13.672.047 de lei), din Germania, Olanda Austria, Cehia, Polonia, Slovacia, Belgia și Danemarca. Operațiunile comerciale au fost doar parțial înregistrate.

Reprezentanții societății ar fi omis înregistrarea în evidența contabilă și declararea la autoritatea fiscală competentă livrarea a 57 de autoturisme (în valoare totală de 5.288.696 de lei), iar pentru celelalte ar fi aplicat în mod eronat TVA la marja de profit, rezultând un prejudiciu ce a fost estimat la aproximativ 1.300.000 de lei, reprezentând TVA, impozit pe profit, dobânzi și penalități.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats