Connect with us

Dâmboviţa

Programul de guvernare al AUR a fost lansat la Târgoviște cu un protest la poartă!

Publicat

pe

George Simion a venit astăzi, 14 iunie 2023, în Dâmbovița. Nu a pătruns prea mult în Târgoviște. S-a oprit la Complexul Nova 2, la Ulmi, unde s-a întâlnit cu circa 150 de reprezentanți AUR din Dâmbovița, înscriși în partid prin aplicație, și cu coordonatorii filialei, aflați în… probe, după cum s-a exprimat liderul formațiunii ușor naționaliste.

Debutul conferinței în cadrul căreia a fost lansat un soi de program de guvernare în 15 puncte intitulat sforăitor pentru vremurile astea: „Reconstruim România”. Sincer, o culegere de lozinci, expresii și citate mobilizatoare care pluteau într-o masă densă, dulceagă, de demagogie. Lucruri pe care le tot auzim de 30 de ani și care nu se întâmplă, fiindcă altele sunt resorturile și socotelile lumii, nu se mai potrivesc cu ale noastre.

Evenimentul a fost colorat, zgomotos, cu un protest chiar în poarta incintei de desfășurare a conferinței organizat de un pluton de foști membri AUR, care sunt acum, după cum se vorbea în perimetrul respectiv, activiști în formațiunea senatoarei Șoșoacă. Aceștia scandau lozinci împotriva lui George Simion și a celorlalți lideri AUR, care ar fi confiscat partidul.

Simion a întârziat un pic. A intrat în curte la bordul unui Duster negru, cu geamuri fumurii, nefiind observat de manifestanți. A coborât rapid din mașină și a intrat în clădire, aruncând câteva saluturi grăbite. În hol, a fost întâmpinat de două fetițe și un băiat, îmbrăcați în costume tradiționale românești, care țineau pe un platou celebra combinație pâine și sare. Simion a schimbat cu ei câteva cuvinte, de complezență, a luat o înghițitură din colac, fără să apeleze și la sare, și a urcat grăbit spre sala de conferințe.


Moderatoarea întâlnirii a fost nimeni alta decât fosta reprezentantă a Partidului Umanist, Ramona Ioana Bruynseels. Vă amintiți? Apărea mereu la Antena 3. A candidat și la prezidențialele din 2019, din partea formațiunii lui Dan Voiculescu. A plecat de pe acolo dezamăgită și a ajuns la AUR unde, așa după cum s-a exprimat, „a putut discuta normal cu George Simion”. Ramona Ioana Bruynseels este un politician versat, pregătit, excelent orator, iar stilul său de abordare, de discurs, se potrivește de minune cu orientarea AUR.

Alocuțiunile invitaților au alternat cu prezentarea unor filmulețe din Epoca de AUR, despre economia de atunci, despre industria dâmbovițeană, deosebit de puternică pe vremea lui Ceaușescu și distrusă, bucată cu bucată, după 1990.

Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, tatăl a 5 copii (acest amănunt a extaziat-o pe Ioana Bruynseels!), a avut un discurs ușor patriotard, militant. A făcut un istoric al industriei românești, despre cum a fost ea demolată, înstrăinată și falimentată. Lulea a mai spus, cu patos, că industria metalurgică românească nu a fost distrusă de Ion Iliescu, nici de Traian Băsescu, ci de Klaus Iohannis.

Au curs din abundență și mesaje de factură populistă, aplaudate la scenă deschisă de asistență. Ceva de genul, dacă AUR ajunge la guvernare, va crește salariul net, nu brut, de la 2.000 de lei la 4.000. De unde vor fi luați banii pentru această majorare substanțială nu s-a precizat. Mai vor AUR-iștii să scadă fiscalitatea pe muncă. De la 45%, cât este acum, la 25%. Lucru bun. L-au mai vehiculat electoral și alții. Nu s-a întâmplat!

S-a vorbit și despre școală, despre un program intitulat „Domnu’ Trandafir”, titulatură cu substanță, culeasă din povestirea cu același nume de Mihail Sadoveanu. O redescoperirea a educației în viziunea AUR.

A luat cuvântul și liderul George Simion. Vorbește bine. Incită. Creează emoții. Le cultivă. Capacitează atenția cu teme adecvate, la zi, plantând secvențe dramatice ale existenței românilor. A amintit despre aparatul de stat supradimensionat, despre duiumul de funcționărime care depășește ca număr state mult mai mari decât România, cum este Polonia. A pus pe tapet, într-o regie proprie, o posibilă reformă teritorial-administrativă, afirmând că în țara noastră au fost înființate peste 2.000 de localități care, practic, nu ar fi trebuit să existe. Sunt doar consumatoare de bani!

După conferință, în holul de la Nova 2, George Simion a zăbovit un pic, flancat de Ramona Ioana Bruynseels și Marius Lulea, pentru a răspunde, mai mult evaziv și nesincer, unor întrebări ale jurnaliștilor locali prezenți la întâlnire. Simion a înșirat câteva publicații locale pe care le-ar citi, dar neprezente la eveniment. La un moment dat, întreabă: „Păi, voi de unde sunteți”? Răspunsul vine tranșant: „De la presa pe care nu o citiți”.

În acest episod, a mărturisit președintele AUR, George Simion, că, în țară, are niște coordonatori interimari. Când vor avea organizații în 75% dintre localități, va exista și o conducere stabilă în fiecare județ. Până atunci, mai este. Deocamdată, zice Simion, procentul la capitolul filiale a urcat în Dâmbovița la 40%.

Am remarcat că și Simion plimbă ursul pe după căruță. Când a fost întrebat dacă a văzut protestul de la intrarea în incinta Complexului Nova 2, a răspuns, fals, că nu prea a văzut, că a oprit la o casă, la Slobozia, la un caz social. Vrăjeli politicianiste! Și a mai spus ceva minunat liderul AUR! Partidul său adună oameni de la toate formațiunile politice. Nu contează că de la stânga sau dreapta! Singura condiție este să nu fi avut funcții înalte: miniștri, prim-miniștri etc. Atunci, a pus ochii pe fostul liberal Victor Nae, de la Petrești, un om cu care se mândrește și despre care a spus că a fost trădat de PNL.

Făcând rezumatul vizitei lui Simion, putem spune că a fost vorba despre un exercițiu de imagine. O probă de organizare la care au fost supuși interimarii de la Dâmbovița. Apropo, cineva a uitat lista cu participanți afară. Dovadă de transparență totală sau de neglijență?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Târgoviște: Director de liceu a demisionat, ca reacție la nepăsarea celor din Ministerul Educației

Publicat

pe

Când un onorabil director de liceu își dă demisia pubic, își anunță retragerea din funcția de conducere pe rețelele de socializare, nu este de șagă, este clar că, pe undeva, este ceva putred, sistemul de învătământ este în avarie. Mult promisul program „România Educată” al președintelui mut, nesemnificativ pentru țară, al președintelui Iohannis a fost ratat. Era de așteptat. Nu are decât valoare de lozincă.

Profesoara Ana-Maria Gheorghe, directorul Liceului Teoretic Petru Cercel, și-a depus demisia la Inspectoratul Școlar Dâmbovița. Vestea a dat-o în ședința Consiliului Profesoral. Atunci, le-a spus colegilor că este pentru ultima oară când conduce acest format de întâlniri în calitate de director. Ana-Maria Gheorghe nu a expus în motivația deciziei sale generalități, cum de fapt se obișnuiește, grosul problematicii rămânând neștiut, ci a menționat tot ceea ce a nemulțumit-o.

„Scăparea din legislație a prevederii ca, pentru unitățile care învață în două schimburi, să existe poziția de director adjunct, indiferent de numărul de clase (legea permite 1 director adjunct dacă sunt peste 25 de clase; iceul Teoretic Petru Cercel are 24); deși am corespondat cu Ministerul Educației pe această speță, propunând soluții de modificare a legislației prezente, în sensul individualizarii ei, nu am obținut amendament pe noua lege sau pe ROFUIP.

Obligația de catedră a directorului unic la 8 h, față de 6 h atunci când exista și director adjunct (practic, o anomalie).

90% funcție de execuție și doar 10% de conducere.

Eliminarea indemnizației de conducere (începând cu anul 2016, indemnizație care putea urca până la 25%, dacă nu mă înșeală memoria).

Imposibilitatea de recompensare financiară și de stimulare a competiției în cadrul instituției prin eliminarea „salariului de merit” (10%) sau a bonusului de 2% (prin anii 2000 și un pic).

Dragi prieteni, sunt și directori de instituții publice (printre care mă numar) care au ridicat școlile pe care le-au condus, care au organizat concursuri corecte de ocupare a posturilor (didactic, auxiliar, nedidactic), concursuri transparente, care au adus oameni de calitate în școală, prin criterii specifice unității, care au dotat școala prin proiecte cu finanțare externă, care au reușit să obțină autorizarea ISU (când acest lucru era în sarcina lor), care au obținut evaluarea externă cu FB pe linie, care au obținut titlul de „Școală Europeană”, care au oferit perspective noi elevilor și profesorilor prin programele Erasmus, care au stimulat participarea elevilor la olimpiade naționale, aducând premii și onoare școlii. Directori care au avut ca singur beneficiu creșterea încrederii comunității in instituția respectivă.

Am văzut astăzi în ochii colegilor mei si tristețea. Bucuria lor că o să am mai mult timp pentru mine, dar tristețea că nu le mai sunt director. Așa cum ei au spus: „am traversat o perioadă frumoasă, în care școala a crescut mult, atmosfera a fost una democrată, transparentă, de colaborare și respect”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Ana-Maria Gheorghe, directorul demisionar al Liceului Teoretic Petru Cercel din Târgoviște.

A mai precizat profesoara că închide mandatul, anterior expirării lui, cu un procent de promovabilitate la Bacalaureat de 93%, cu titlul de „Școală Europeană”, o școală sigură, curată, prietenoasă.

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Hoții de vite au dat atacul la Malu cu Flori. Au furat două vaci din grajdul unui gospodar

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Era o vreme când hoții de vite din zona Vulcana Băi – Brănești erau recunoscuți în tot județul pentru aceste îndeletniciri penale. Ani buni, nu s-a mai auzit nimic despre acest tip de „meseriașii” în furatul animalelor de prin gospodăriile oamenilor. Se pare că au revenit acum.

Luna trecută, doi indivizi din sus-amintitele localități au dat atacul la Malu cu Flori. Au intrat noaptea în grajdul unui cetățean de 77 de ani și i-au furat două vaci. Prejudiciul a fost recuperat prin achitarea contravalorii celor două bovine. Probabil cele două cornute mari fuseseră deja sacrificate.

Cei doi hoți, de 23 și 34 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore. Urmează ca magistrații să stabilească măsurile preventive care se impun în acest caz.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite