Connect with us

Dâmboviţa

Gabriel Purcaru, liderul PSD Moreni, a inițiat strategia de dezvoltare urbană a municipiului

Publicat

pe

Noul lider al PSD Moreni, Gabriel Purcaru, este adeptul comunicării și transparenței în actul decizional și politic. Consideră că cetățeanul trebuie să fie informat în permanență despre ceea ce se întâmplă în viața publică locală, despre schimbările care survin, despre proiecte, planuri recente sau de viitor.

Astăzi – 16 iunie 2023, Gabriel Purcaru a organizat prima conferință de presă în calitate de președinte al filialei PSD Moreni. La evenimentul de comunicare au fost invitați: liderul social-democraților dâmbovițeni – Corneliu Ștefan, secretarul executiv al PSD Dâmbovița – Cristian Daniel Stan și parlamentarii Titus Corlățean, Carmen Holban și Radu Popa.

Gabriel Purcaru, înainte de a dezvolta temele întâlnirii, cu referire la prezentul organizației și la proiectele de viitor, a adresat felicitări și urări de la mulți ani tuturor morenarilor de ziua municipiului. Liderul organizației a vorbit apoi despre noua echipă de conducere, despre colaboratorii apropiați împreună cu care a reușit să demareze un amplu proces de consolidare a filialei.

În momentul de față, a punctat Gabriel Purcaru, la PSD Moreni funcționează toate structurile politice, respectiv organizațiile de tineret, de femei și de seniori, la care se adaugă cele 20 de celule de cartier, toate cu conduceri alease democratic și în conformitate cu statul partidului. Echipa de coordonare a organizației PSD Moreni are în componență 19 persoane, oameni cu probitate, cu responsabilități și rezultate în domeniile profesionale în care activează, apreciați de comunitate:

  • Președinte – Gabriel Purcaru;
  • Prim vicepreședinte – Constantin Tocan, fost viceprimar;
  • Vicepreședinți, 7 la număr: Andreea Vlăsceanu – medic, șef Secția Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Moreni, Constantin Tocan – director adjunct Uzina Mecanică Dragomirești, Mădălina Costea – jurist, Bogdan Rusu – medic, șef Secția Psihiatrie din cadrul Spitalului Orășenesc Pucioasa, Cătălin Radu – inginer, Eduard Cațoiu – jurist, Adrian Cornea – economist.
  • Secretar – Ionescu Ștefania, economist.

Din biroul de conducere mai fac parte, în calitate de membri: Cătălin Bucuroiu – inginer, Alexandra Bica – inginer chimist, Ovidiu Petrache – profesor, Bianca Rusen – profesor, Ciprian Enescu – profesor, Bianca Brezeanu – economist, Valentin Aldea – economist, Hăbeanu Irina – inginer chimist și Ion Tătaru – tehnician.

Oana Rădulescu, director de firmă, este liderul OFSD Moreni, Ion Ioniță – liderul organizațiri seniorilor social-democrați din Moreni și Irinel Voinea – președintele tineretului social-democrat din Moreni.

A mai precizat Gabriel Purcaru că media de vârstă a activiștilor din cadrul PSD Moreni este 40 de ani. Un lucru important, peste 90% dintre cei cooptați în funcții de conducere nu au cochetat până acum cu politica. A mărturisit președintele Gabriel Purcaru că aceștia s-au înscris în PSD și au acceptat responsabilități în cadrul organizației din dorința de a contribui la dezvoltarea socio-economică a municipiului Moreni.

Imediat după consumarea etapei de reorganizare, au fost demarate o serie de activități de factură politică și civică, de introducere în spațiul public a noii imagini a organizației și a oamenilor care o compun. Au fost întreprinse acțiuni de ecologizare, plantări de copaci, competiții sportive. Chiar în această perioadă, la Moreni, se desfășoară un turneu de tenis.

A mai mărturisit Gabriel Purcaru că, împreună cu conducerea PSD Dâmbovița, cu colegii de la Moreni și cu primarul municipiului, au început să lucreze la strategia de dezvoltare urbană a localității. Acest proiect, care se dorește a fi pus în practică, are la bază 8 axe de dezvoltare. Împreună cu consultanți în atragerea de fonduri europene și proiectanți, se vor apleca asupra acestor aspecte de care ține viitorul orașului, respectiv: administrație, învățământ, sănătate, infrastructură, mediu de afaceri, tineret și sport, cultură și recreere, mediu.

Secretarul general al PSD Dâmbovița, Cristian Daniel Stan, a spus că noua echipă de conducere a PSD Moreni va avea de dat câteva teste importante. Vine un an foarte important și dificil, cu activitate electorală intensă, cu alegeri. Primarul municipiului Târgoviște este convins că echipa coordonată de Gabriel Purcaru va obține rezultate foarte bune. Reprezentanții social-democrați de la Moreni conferă și inspiră încredere, a spus Daniel Cristian Stan. Construcțiile politice alcătuite pe criterii de profesionalism, de competențe, trebuie să alimenteze încrederea. Comunicarea este, de asemenea, esențială în actul administrativ și politic. Cristian Daniel Stan și-a exprimat încrederea că, la alegerile locale de anul viitor, PSD Moreni va obține majoritatea în Consiliul Local, evitându-se insecuritatea politică și negocierile care pot perturba actul administrativ coerent.

Senatorul Titus Corlățean a marșat pe ideea consolidării unui viitor predictibil al comunității. Noua structură de conducere a organizației PSD Moreni, a spus Corlățean, are un fundament profesional solid. În politică, a mai precizat senatorul social-democrat, nu este suficient să vorbești, ci trebuie să faci ceva în viață, să ai un fundament solid care să-ți ofere o viziune de dezvoltare. Dacă nu există aceste lucruri, mai bine te lași de politică.

„Trebuie să vii cu niște soluții la așteptările oamenilor. Ori coordonatele de dezvoltare propuse și la care se lucrează, se armonizează cu viziunea prezentată înainte de alegerile anterioare, la nivelul județului, de președintele Corneliu Ștefan”, a precizat Titus Corlățean.

Nu se întâmplă foarte des în politică ca o echipă, la nivelul unei comunități, să vină și să spună oamenilor, lucrăm la o viziune. A mai spus Titus Corlățean că rezultatele în plan politico-organizatoric au confirmat ceea ce deja Gabriel Purcaru obține în actul de conducere a unei entități economice, la Parcul Industrial de la Moreni, care a avut o evoluție foarte bună în ultimii doi ani. Ocupare totală a spațiilor de producție. Dublarea cifrei de afaceri. Creșterea numărului de locuri de muncă. Aceste lucruri întăresc încrederea că proiectul politic al PSD Mireni are mari șanse de reușită.

Președintele PSD Dâmbovița și al Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, a precizat că organizația social-democraților de la Moreni este una puternică, bine reprezentată și structurată. Obiectivul trasat pentru această filială de Biroul Politic Județean este acela de a câștiga cu un scor de minim 50% toate alegerile de anul viitor. Vorbim de locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale. La acestea, a mai subliniat liderul PSD, se adaugă câștigarea funcției de primar al municipiului Moreni. A mai spus Corneliu Ștefan că PSD deține la Moreni ambele funcții de la nivelul executivului, respectiv primar și viceprimar.

La momentul de față, între Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Moreni există un parteneriat foarte bine pus la punct, care are ca obiective dezvoltarea infrastructurii municipale și a vieții socio-economice, iar cel mai important proiect care se va derula la Moreni este centura ocolitoare a orașului. Vorbim despre un tronson de drum cu o lungime de 13,9 km a cărui valoare se ridică la 35 milioane de euro. Pentru realizarea acestui obiectiv s-a creat o asociere între Consiliului Județean Dâmbovița, municipiul Moreni și localitățile Gura Ocniței și IL Caragiale.

„În maxim 30 de zile, vom depune studiul de fezabilitate la instituțiile avizatoare, iar până la sfârșitul anului îmi doresc să scot la licitație proiectul tehnic și execuția centurii ocolitoare a municipiului Moreni”, a spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Încă 180 bilete de tratament balnear pentru pensionarii din Dâmbovița

Publicat

pe

Sunt disponibile locuri în stațiunile Amara, Covasna, Olănești, Pucioasa, Sărata Monteoru, Slănic Prahova, Felix, Călimănești, Saturn, Neptun, Eforie Nord, Lacu Sărat, Sovata, Govora, Vatra Dornei, Techirghiol, Herculane, Căciulata. Biletele vor fi repartizate conform graficului afișat atât la sediul instituției, cât și pe site, în baza criteriilor de acordare.

„Perioada de intrare în stațiune este 28.07.2024 – 02.08.2024. Persoanele interesate se pot prezenta la sediu cu următoarele documente: actul de identitate, recomandarea medicală, talonul de pensie și o cerere tip (care poate fi completată direct la sediu).

Contribuția individuală a unui bilet de tratament este de 50% din cuantumul brut al pensiei, inclusiv din pensia brută acordată, dacă beneficiază de drepturi de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensie.

În cazul pensionarilor care au și calitatea de asigurat, contribuția individuală este de 50% din cuantumul brut total al drepturilor de pensie și câștigul brut de natură salarială care a constituit baza de calcul a contribuției de asigurări sociale din luna anterioară celei în care se face repartiția.

Biletul de tratament se eliberează personal titularului, pe baza actului de identitate”, se precizează într-un comunicat transmis de Casa de Pensii Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Tragedie pe Autostrada București -Pitești. Trei oameni au murit și patru au fost duși la spital

Publicat

pe

Trei oameni au murit, în această după-amiază, pe Autostrada București -Pitești, la km 72, în zona comunei Petrești, din județul Dâmbovița. În evenimentul rutier au fost implicate o autoutilitară și un TIR.

La fața locului au intervenit pompierii dâmbovițeni cu două autospeciale de stingere cu modul de descarcerare, patru echipaje SMURD, o autospecială de descarcerare și un container multirisc. Au sosit la locul tragediei și trei echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița.

Din informațiile primite de la IPJ Dâmbovița reiese că autoutilitara în care se aflau opt persoane era oprită pe banda de urgență din cauza unui defecțiuni. Neșansa a făcut ca un autocamion încărcat cu fier beton să intre în plin în mașina aflată în poziția de avarie.

În urma impactului deosebit de violent, trei persoane, cu vârste de 22, 46 și 55 de ani, au decedat. Alți patru ocupanți, două femei de 38 și 19 ani și doi minori de 11 și 14 au fost transportați la spital cu multiple politraumatisme.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite