Connect with us

Dâmboviţa

Gabriel Purcaru, liderul PSD Moreni, a inițiat strategia de dezvoltare urbană a municipiului

Publicat

pe

Noul lider al PSD Moreni, Gabriel Purcaru, este adeptul comunicării și transparenței în actul decizional și politic. Consideră că cetățeanul trebuie să fie informat în permanență despre ceea ce se întâmplă în viața publică locală, despre schimbările care survin, despre proiecte, planuri recente sau de viitor.

Astăzi – 16 iunie 2023, Gabriel Purcaru a organizat prima conferință de presă în calitate de președinte al filialei PSD Moreni. La evenimentul de comunicare au fost invitați: liderul social-democraților dâmbovițeni – Corneliu Ștefan, secretarul executiv al PSD Dâmbovița – Cristian Daniel Stan și parlamentarii Titus Corlățean, Carmen Holban și Radu Popa.

Gabriel Purcaru, înainte de a dezvolta temele întâlnirii, cu referire la prezentul organizației și la proiectele de viitor, a adresat felicitări și urări de la mulți ani tuturor morenarilor de ziua municipiului. Liderul organizației a vorbit apoi despre noua echipă de conducere, despre colaboratorii apropiați împreună cu care a reușit să demareze un amplu proces de consolidare a filialei.

În momentul de față, a punctat Gabriel Purcaru, la PSD Moreni funcționează toate structurile politice, respectiv organizațiile de tineret, de femei și de seniori, la care se adaugă cele 20 de celule de cartier, toate cu conduceri alease democratic și în conformitate cu statul partidului. Echipa de coordonare a organizației PSD Moreni are în componență 19 persoane, oameni cu probitate, cu responsabilități și rezultate în domeniile profesionale în care activează, apreciați de comunitate:

  • Președinte – Gabriel Purcaru;
  • Prim vicepreședinte – Constantin Tocan, fost viceprimar;
  • Vicepreședinți, 7 la număr: Andreea Vlăsceanu – medic, șef Secția Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Moreni, Constantin Tocan – director adjunct Uzina Mecanică Dragomirești, Mădălina Costea – jurist, Bogdan Rusu – medic, șef Secția Psihiatrie din cadrul Spitalului Orășenesc Pucioasa, Cătălin Radu – inginer, Eduard Cațoiu – jurist, Adrian Cornea – economist.
  • Secretar – Ionescu Ștefania, economist.

Din biroul de conducere mai fac parte, în calitate de membri: Cătălin Bucuroiu – inginer, Alexandra Bica – inginer chimist, Ovidiu Petrache – profesor, Bianca Rusen – profesor, Ciprian Enescu – profesor, Bianca Brezeanu – economist, Valentin Aldea – economist, Hăbeanu Irina – inginer chimist și Ion Tătaru – tehnician.

Oana Rădulescu, director de firmă, este liderul OFSD Moreni, Ion Ioniță – liderul organizațiri seniorilor social-democrați din Moreni și Irinel Voinea – președintele tineretului social-democrat din Moreni.

A mai precizat Gabriel Purcaru că media de vârstă a activiștilor din cadrul PSD Moreni este 40 de ani. Un lucru important, peste 90% dintre cei cooptați în funcții de conducere nu au cochetat până acum cu politica. A mărturisit președintele Gabriel Purcaru că aceștia s-au înscris în PSD și au acceptat responsabilități în cadrul organizației din dorința de a contribui la dezvoltarea socio-economică a municipiului Moreni.

Imediat după consumarea etapei de reorganizare, au fost demarate o serie de activități de factură politică și civică, de introducere în spațiul public a noii imagini a organizației și a oamenilor care o compun. Au fost întreprinse acțiuni de ecologizare, plantări de copaci, competiții sportive. Chiar în această perioadă, la Moreni, se desfășoară un turneu de tenis.

A mai mărturisit Gabriel Purcaru că, împreună cu conducerea PSD Dâmbovița, cu colegii de la Moreni și cu primarul municipiului, au început să lucreze la strategia de dezvoltare urbană a localității. Acest proiect, care se dorește a fi pus în practică, are la bază 8 axe de dezvoltare. Împreună cu consultanți în atragerea de fonduri europene și proiectanți, se vor apleca asupra acestor aspecte de care ține viitorul orașului, respectiv: administrație, învățământ, sănătate, infrastructură, mediu de afaceri, tineret și sport, cultură și recreere, mediu.

Secretarul general al PSD Dâmbovița, Cristian Daniel Stan, a spus că noua echipă de conducere a PSD Moreni va avea de dat câteva teste importante. Vine un an foarte important și dificil, cu activitate electorală intensă, cu alegeri. Primarul municipiului Târgoviște este convins că echipa coordonată de Gabriel Purcaru va obține rezultate foarte bune. Reprezentanții social-democrați de la Moreni conferă și inspiră încredere, a spus Daniel Cristian Stan. Construcțiile politice alcătuite pe criterii de profesionalism, de competențe, trebuie să alimenteze încrederea. Comunicarea este, de asemenea, esențială în actul administrativ și politic. Cristian Daniel Stan și-a exprimat încrederea că, la alegerile locale de anul viitor, PSD Moreni va obține majoritatea în Consiliul Local, evitându-se insecuritatea politică și negocierile care pot perturba actul administrativ coerent.

Senatorul Titus Corlățean a marșat pe ideea consolidării unui viitor predictibil al comunității. Noua structură de conducere a organizației PSD Moreni, a spus Corlățean, are un fundament profesional solid. În politică, a mai precizat senatorul social-democrat, nu este suficient să vorbești, ci trebuie să faci ceva în viață, să ai un fundament solid care să-ți ofere o viziune de dezvoltare. Dacă nu există aceste lucruri, mai bine te lași de politică.

„Trebuie să vii cu niște soluții la așteptările oamenilor. Ori coordonatele de dezvoltare propuse și la care se lucrează, se armonizează cu viziunea prezentată înainte de alegerile anterioare, la nivelul județului, de președintele Corneliu Ștefan”, a precizat Titus Corlățean.

Nu se întâmplă foarte des în politică ca o echipă, la nivelul unei comunități, să vină și să spună oamenilor, lucrăm la o viziune. A mai spus Titus Corlățean că rezultatele în plan politico-organizatoric au confirmat ceea ce deja Gabriel Purcaru obține în actul de conducere a unei entități economice, la Parcul Industrial de la Moreni, care a avut o evoluție foarte bună în ultimii doi ani. Ocupare totală a spațiilor de producție. Dublarea cifrei de afaceri. Creșterea numărului de locuri de muncă. Aceste lucruri întăresc încrederea că proiectul politic al PSD Mireni are mari șanse de reușită.

Președintele PSD Dâmbovița și al Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, a precizat că organizația social-democraților de la Moreni este una puternică, bine reprezentată și structurată. Obiectivul trasat pentru această filială de Biroul Politic Județean este acela de a câștiga cu un scor de minim 50% toate alegerile de anul viitor. Vorbim de locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale. La acestea, a mai subliniat liderul PSD, se adaugă câștigarea funcției de primar al municipiului Moreni. A mai spus Corneliu Ștefan că PSD deține la Moreni ambele funcții de la nivelul executivului, respectiv primar și viceprimar.

La momentul de față, între Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Moreni există un parteneriat foarte bine pus la punct, care are ca obiective dezvoltarea infrastructurii municipale și a vieții socio-economice, iar cel mai important proiect care se va derula la Moreni este centura ocolitoare a orașului. Vorbim despre un tronson de drum cu o lungime de 13,9 km a cărui valoare se ridică la 35 milioane de euro. Pentru realizarea acestui obiectiv s-a creat o asociere între Consiliului Județean Dâmbovița, municipiul Moreni și localitățile Gura Ocniței și IL Caragiale.

„În maxim 30 de zile, vom depune studiul de fezabilitate la instituțiile avizatoare, iar până la sfârșitul anului îmi doresc să scot la licitație proiectul tehnic și execuția centurii ocolitoare a municipiului Moreni”, a spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Radu Popa, deputat: Prin icoanele de la Costișata, ochii Iisus Hristos ne invitau să credem mai mult în noi înșine

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa a fost prezent, astăzi – 24 septembrie 2023, alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, la invitația IPS Nifon – Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, la târnosirea bisericii din satul Coștișata, comuna Bezdead.

„Biserica e o poartă spre cer, iar cu fiecare deschidere a unui nou lăcaș de cult, clerul face și o invitație credinciosului creștin spre redescoperire. Poate că și de aceea, ziua de astăzi a fost aleasă pentru târnosirea bisericii Costișata din comuna Bezdead Dâmbovița. Biserica poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril și a fost ridicată cu eforturile preoților și al vrednicilor din zonă.

În mătasea icoanelor stau îngerii și cu forța energetică a spiritelor lor, aceștia se roagă pentru noi. În duminica în care Biserica amintește despre episodul minunii înfăptuite de Christos la pescuit, deschiderea unei noi biserici este o paralelă fericită cu întreaga taină reprezentată de gestul lui Isus, de simbolista corabiei, de semnificația peștilor dar si de propovăduirea unui nou orizont adus de acest miracol. Prin gestul său, Isus ne spune că avem acces la reinventare și arată forța transformatoare a credinței. Prin icoanele de la Costișata, ochii Lui ne invitau sa credem mai mult în noi înșine si in puterea gândului pozitiv”, spune Radu Popa.

La solemnul eveniment religios, alături de sutele de drept credincioși, au mai fost prezenți vicepreședinta Consiliului Județean Dâmbovița – Luciana Cristea și secretarul de stat Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Corneliu Ștefan: Echipele PSD care conduc localitățile din județul Dâmbovița au zeci de proiecte în lucru

Publicat

pe

Politica înseamnă comunicare, colaborare, interacțiune continuă cu oamenii, cu reprezentanții administrației publice locale și cu alți factori de decizie care pot interveni în rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetățenii, dar și pentru implementarea unor proiecte.

Lipsa din peisajul social al liderului politic, al echipei care și-a asumat responsabilități este o greșeală. Nu se pune cazul reprezentanților Partidului Social Democrat – Organizația Dâmbovița, considerată una dintre cele mai puternice și active din țară. Corneliu Ștefan, împreună cu întreaga echipă de coordonare a filialei, s-a aflat în ultimele trei zile într-un tur de forță prin localitățile situate pe Valea Dâmboviţei, pornind de la Lucieni, Raciu, Dragomirești, Mănești, Tătărani, Voinești, Cândești, Malu cu Flori, Văleni Dâmbovița, continuând pe ruta paralelă – Pietrari, Bărbulețu și Râul Alb.

La întâlnirile organizate cu scopul de a se discuta problemele comunității, planurile de viitor, strategiile locale pentru cele patru etape de alegeri de anul viitor, au participat mii de oameni, membri ai PSD, dar și cetățeni dornici de afla ce se pune la cale, politic și administrativ, în comunele lor.

„Echipele PSD care conduc aceste localități au zeci de proiecte în lucru, cu valori care depășesc de sute de ori bugetele locale și capacitatea primăriilor de a implementa, din banii lor, obiective de investiții deosebit de importante pentru oamenii din comunele noastre. Cu toții, am pus umărul pentru ca aceste comune să primescă sumele de care au nevoie. Fie că vorbim de reabilitări, modernizări sau construire de școli, grădinițe sau dispensare, fie că ne referim la drumuri, rețele de apă și canalizare, toate sunt rezultate ale muncii în echipă”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

A ținut să mai adauge liderul PSD Dâmbovița că politica se face pentru oameni.

„Datorită lor ocupăm funcțiile administrative și politice de astăzi. Alegerile din 2024 – europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale – vor fi momentul în care dâmbovițenii vor trage linie și vor contabiliza munca noastră din ultimii ani. Avem argumente și avem rezultate! Acestea vor confirma că PSD Dâmbovița este cea mai performantă și puternică organizație politică din județ”, a mai arătat Corneliu Ștefan.

La Voinești există una dintre cele mai puternice organizații social-democrate din județul Dâmbovița, filială considerată de toată lumea a fi implicată și serioasă.

„PSD Voinești a avut rezultate mai mult decât bune! De peste 10 ani, echipa de aici a obținut între 70 și 90% din voturile locuitorilor comunei, un procent care demonstrează, în primul rând, eficiența administrativă a oamenilor susținuți de PSD Dâmbovița. Din cei 74 de km de drumuri comunale, 64 sunt asfaltați și, în ultimii 2 ani și jumătate, am sprijinit finanțarea unor proiecte de peste 10 milioane de euro, unele aflate în lucru sau chiar finalizate, altele în faza de pregătire a documentațiilor. Voinești este o comună etalon, iar alegerile din 2024 găsesc echipa PSD Voinești completă, pregătită, performantă și cu rezultate la fel de bune ca în ultimii ani”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

La Tătărani, liderii PSD Dâmbovița s-au întâlnit cu peste 200 de membri. S-a discutat despre alegerile viitoare, despre investițiile derulate în comună de primarul Constantin Pătru, dar și despre proiectele mari aflate în lucru, investiții promovate și implementate de echipa PSD Dâmbovița.

„Se lucrează la rețelele de apă și apă uzată din Tătărani. Cât de curând, va începe proiectul de modernizare a drumurilor din comună. Consiliul Județean Dâmbovița va dota Școala Gimnazială din Tătărani cu echipamente digitale, mobilier și materiale didactice și vom achiziționa și un microbuz electric pentru elevii navetiști. Sunt lucruri și rezultate palpabile, iar acestea ne vor asigura câștigarea tuturor alegerilor din 2024, respectiv europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale”, a mai spus liderul social-democrat.

La Văleni Dâmbovița, Pucheni, Malu cu Flori, Cândești, Bărbulețu, Râu Alb și Pietrari, discuțiile s-au axat pe proiectele administrative, dar și pe cele de natură politică.

„Rezultatele primarilor PSD sunt mai mult decât concludente și se văd în investițiile pe care aceștia le-au adus în localitățile lor, iar munca administrativă se va reflecta și în rezultatele alegerilor de anul viitor.

Le-am cerut colegilor mei să mențină ritmul și, în același timp, să fie la fel de atenți la nevoile celor care i-au așezat pe scaunele de primar sau de consilieri locali”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Liderul PSD Dâmbovița a fost însoțit în acest periplu politico-administrativ de secretarul general al organizației – Cristian Daniel Stan, de vicepreședintele CJ Dâmbovița – Luciana Cristea și de parlamentarii Radu Popa, Carmen Holban și Ionuț Vulpescu. De asemenea, a fost prezent la întâlniri și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor – Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats